volkanick
17 Aralık 2010 tarihinde eklendi
Nuri Bilge Ceylana büyük saygı duyuyorum ama filmi bitirebilmek için büyük bir mücadele verdim; -Pozisyon değiştirdim.Amuda kalktım.Ters döndüm.Olmadı.. -Tv nin önünde duran cam masaya düşen görüntüleri izledim olmadı. -Elimdeki bardağı ters çevirip gözlük yerine kullanarak farklı görüntüler yakaladım olmadı. Sonuçta henüz bu filme hayran olabilecek kalitede bir sinema bilgisine sahip olmadığımı anladım.Olmadı
Filmin en büyük başarısı 85 dakika sürmesi.Beğenilecek hiç bir yanı yok desem çok abartırım diye düşündüm.Evet aynen öyle.Beğenilesi hiç bir yanı yok.Anlatmak istediklerini(ki bir şey anlatmaya karar vermiş mi, her hangi bir teması var mıdır onu da çözebilmiş değilim) anlatmaya teğet bile geçmemiş.Sıkıcı monologlar, üstüne bir de sunum yapar gibi fotoğraf gösterileri, kötü oyunculuklar derken izlemiş olmak adına bitirmeye çalıştığım bir film.Neymiş efendim Hollywood un aptal senaryo ve hikayelerinden sonra bu filmi anlamakta güçlük çekermişiz.Türlü sanat incelikleri varmış da neler neler.Sanat için sanatsa maksat, bunu uygulayacağınız başka sahalar bulmalısınız.85 dakika boyunca insanları kilitleyerek ve topu topu 10, bilemedin 15 cümle kurarak sanat icra ediliyorsa Mimar Sinan ne iş yapardı ? Ya da David Linch,Tarantino gibi üstatlar safmıydılar ?Bırakın artık başı boş,içi ondan da boş filmlere yapmacık kurgularla türlü sıfatlar ,türlü vasıflar yüklemeyi.'Film' olma vasfıları dahi taşımayan , senaryo su senaryo demeye bin şahit gerektiren, farklı olayım derken ne olduğunu unutan bir deneme
Nuri Bilge Ceylan’ın kamera arkasındaki yeteneğine,yönetmenliğine,görüntü yakalamadaki başarısına diyeceğim hiçbir şey yok ve bu konuda ilerleyen zamanlarda dünya çapında önde gelen insanlardan olacağı kesin olmasını da çok isterim fakat benim için bir sinema filminin vazgeçilmez unsurlarından olan senaryo ve oyunculuğun neredeye olmadığı bir filme iyi demek içime sinmez.10/2
açıkcası gerçekten yorumsuz kaldığım bir film.pekte ilgiyle ve beğeniyle izlediğimi söyleyemeyeceim.fazla durağan bir film.bilmiyorum bazı bölümlerinde gerçekten gereğinden fazla zaman harcanmış bence.ama yinede durağan bi anınızda izlenebilirliği olan bir film.ama çokta birşey beklenilmemesinin gerektiğini düşünüyorum.yinede kötü demek istemiyorum.
Ben post-modernizm ve minimal ögelerib işlendiği filmleri gercekten beğenerek izlerim. Zeki Demirkubuz bunun çok ama çok başarılı örneklerinden birisi. Ama NBC, gerçekten vasataın daha da altında bir yönetmen ve ne yazıkki ülkemizde sosyallik ve entelektüel bakış adı altında ne yaptığını dahi bilmeyen; "sıkıcıysa, herhangi bir temadan uzaksa, kalitelidir" anlayışını benimseyen toplumumuzda kendisini gerçekten sanat eleştirmeni zanneden ve halbuki kendi iç dünyasının çıplaklığında bu filmin konusuyla örtüşen bir yapısı dahi olmayan insanlarımız olduğu sürece ülkemiz böyle filmlere hep maruz kalacaktır. Kore sinema endüstrisinin özentiliğinde ortaya karışık üslubuyla sunulmuş Nuri Bilge Ceylan' ın bütün filmleri bana göre sanat başlığı altında insanlara sunulan amatör kamera görüntüsünün 35 MM ye aktarılmış şeklidir. Son dileğim; Biz Türkler artık Nuri Bilge Ceylan filmleri ile Türk korku filmlerine gidip altından daha kıymetli o zamanımızı boşa harcamayalım.
bencede çok sıkıldım, daraldım, bunaldım. iyi giden ilişkimi kurcalamaya başladım bizde böyle olacakmıyız acaba diye. karamsarlığa düşmek istemiyosanız izlemeyin.
Hayatımda izlediğim en kötü filmler arasına girer kendisi..yani ilk defa bir film için bitse de gitsem dedim..bundan önce de beğenmediğim bir iki film oldu ama böyle sıkıldığımı hiç hatırlamıyorum..bir sahne 10 dakika sürüyor..kadın karakter soru sorulduktan sonra yaklaşık 5 dakika sonra cevap veriyor..yani o güzel manzaralarda olmasaydı hiç çekilmezdi..ama güzel manzarayı belgeselde de izliyoruz...oyunculuklar 3.sınıf..Zaten oyuncu değiller...Nuri Bilge Ceylan yönetmenlik yapsın senaristlik te yapsın ama oyunculuk yapmasın...
Estetik değerler subjektiftir ama böyle bir film nasıl olur da beğenilebilir, aklım almıyor. Filmi izlerken "post-modernizm diye acaba birileri bizimle dalga mı geçiyor" diye uzun uzun düşündüm.
ben filmi beğenmedim. çok durağan. akmıyor. uzun süre susuyorlar. gözler de pek bir şey anlatmıyor işin kötüsü. genelde oyuncular boş bakıyor.. kötü film
Bir insanın kendini tatmin etmesidir bu film , kendini kız arkadaşını annesini babasını oynatarak. Konusuz ilgisiz alakasız bir film. Türk film sektörüne destek olayım diye gittim ama hayatımdan çalınmış iki saattir.
Ben film konusunda prfesyonel biri değilim ancak. Bir sinema sever olarak bu filme ödül verenlere şaşırıyorum. Bu kadar amatörce çekilmiş, yavan, yapmacık sahnelerin bulunduğu bir film seyretmedim. Dordurmam Gaymak filmi ile kıyaslıyorum burada tüm oyuncular başröl haricinde amatördü ancak iklimlerdekilerin performansı onların yanında süper ötesi. İzlemek isteyenlere duyrulur zaman kaybı.
Bir sanat filmi olduğu için sonuna kadar izlemeye büyük gayret gösterdim. Film bittikten sonra sanattan anlamadığımı düşündüm. Ama buradaki yorumların çoğunu okuduğumda bir nebze de olsa içime su serpildi.