naked-soul
12 Kasım 2006 tarihinde eklendi
çok birşeyler beklemeden izlemenin etkisi olsa gerek ki ben filmi çok beğendim...konunun işlenişi ve filmin doğallığı bir kenara görüntü kalitesi ve çekimler olağanüstüydü...göz zevkinize sunulan enfes bir ziyafet;tam bir görsel şölen...
Bu filme böyle acımasızca eleştiriler yapan arkadaşları anlamıyorum. Yani Ceylan ın tarzı artık herkesçe biliniyor, buna rağmen neden bu kadar acımasızca eleştiriyorsunuz. Filmin eksiklikleri yok mu elbette ki var. Ama benim için 3 Maymundan kötü olduğu gibi, Uzak tan çok çok daha iyi.
Filme gelince; bir keresinde filmin minimalize sanat anlayışıyla çekilmesi, Ceylan ın kendisinin oynaması "bence" filmi daha doğal yapmış ve yapay bir ajitelikten uzak kılmış. Kimileri bunu amatörce bulabilir tabii..
Ne istediğini bilmeyen, hayata bakışında duyguları ön planda olmayan vs. bir erkek bence çok güzel yansıtılmış. Ve yansıtıldığı sekanslarda ipin ucu gösterilmiş, tabir-i caizse gerisini çekmek bize bırakılmış.
Manzaralar ve Görüntü yönetiminden tabii ki pek bahsetmeye gerek yok ama; Ceylan tepeden aşağı inmeden önce birden arkasında "İshak Paşa Sarayı Belirince" yüzümde de bir tebessüm belirdi hani :)
Neticede Ceylan sinemasını sevmiyorsanız bence hiç izlemeyin, Ama Ceylan ın merdiven basamaklarını ustaca tek tek çıktığının bir kanıtı bu film. 7,9/10
nuri bilge ceylan ın filmlerinde herşey doğal,sade,sıcak ve samimi. uzak türk sineması nda bir dönüm noktası bence.anlatım,çekim ve karakterler... iklimler i dört gözle bekliyorum.çünkü nuri bilge ceylan ın varolan tüm filmlerini izledim ve uzak tan sonra bu filmden beklentilerim hayli fazla. cannes te başarılar iklimler ve nui bilge ceylan!!!...
uzağa göre çok daaha iyi bir film.özellikle kış görüntüleri ve bu sahnelerde yaşanan duygusal anlar ağır ilerleyen bu filmi sıkılmadan izleyebilmemize yol açıyor.uzağı pek sevememiştim ama bu film uzağa oranla çok daha iyi bana göre.8/10
Öncelikle belirteyim Film başlarken Ufuk Bayraktar'ın ismini görmek beni çok mutlu etti, bu filmde oynadığından haberim yoktu, bir iki dakikalık rolü dahi olsa kendisini bu filmde görmek güzeldi. Film, birisi Akademisyen diğeri Sanat Yönetmeni olan entellektüel bir çiftin yaşadığı mutsuzluk ve yabancılaşma üzerinden ilerliyor. Kaş'ın kavurucu sıcağından Ağrı'nın dondurucu soğuğuna taşınan film bu süre içerisinde izleyenlere harikulade kareler sunuyor. Bu film yönetmenin önceki filmlerine göre daha farklı, sanırım Eurimage destekli çekildiğinden öncelikle filime çok para harcandığı belli oluyor. Bu da Ceylan'ı biraz daha özgürleştirmiş en azından kadro ve mekan zenginliği olarak filime yansımış. Filime ilişkin çok ayrıntı verip uzun uzun yazmak istemiyorum bu sefer :-) Ben açıkcası filmi çok beğendim. Önceki filmlerinde rastlamadığımız birtakım kamera haraketleri ve aksiyon sahneleri olsa da Ceylan sinemasında ki minimalist tad bu flmminde de fazlasıyla var tabiki. Özellikle Ağrı da geçen sahnelerdeki bazı görüntüler gerçekten muhteşemdi finalide öyle. Görüntü yönetmenliği açısından sinemamızda zirve yapmış diyebilirim, senaryoyu da oldukça başarılı buldum. N.B.Ceylan'ın oyunculuğu da ilk başta biraz rahatsız etse de filmdeki görsel zenginlik içerisinde oda kaynıyor, herkese tavsiye ederim, sevgiler...
çok sade dille yapılmış,asgari düzeyde tutulmuş konuşmalar,muhteşem şekilde verilmiş doga,insanın yaşadıgı sıkıntılı haller ancak bu başarıyla verilir.ama iklimler nuri bilge ceylanın diger filmlerinden biraz farklı.
filmi bugün izledim her zamanki gibi sinemada 4 kişi vardı ama gelenleri yeni nesilden oluşu artı benim için film güzel görüntü yönetmenliği şahane izlenilir bir film nuri bilge ceylan iyi oynamış diyelim ayrıca önemli notlar ufuk bayraktar filmde zaten bilen biliyor ama zeki demirkubuzun kardeşi abdullah demirkubuz ve yine demirkubuz un ve ceylanın fetiş oyuncusu feridun koç da var filmde izleyin bence asıl sinema bu
filmin yavaşlığı sizi çok dinlendiricek her bakıma.psikolojik bir dram diyelim esasında biz buna .bu filmi izlerken asla yorulmayacaksınız.takdir ediyorum bir kez daha nuri bilge ceylanı.başarılarının devamını yürekten diliyorum.izleyin....
Bence 2005 yılında yapılmış en iyi Türk filmi.Kurgusu,diyalogları ve filmin o gerçekçi sessizliği bence çok başarılıydı.Zaten Cannes’a giderekte kendini kanıtladı..
film ikili ilişkilerdeki iletişim problemlerini anlatmasındaki gerçekçiliğinden dolayı çok iyiydi.bir erkekle kadının ne kadar farklı bakış açıları olduğunu bir kez daha açığa vuruyor.oyunculuklar kötüydü ancak sade bir konu çok güzel işlenmişti.nuri bilge ceylan yönetmenliğini bir kez daha konuşturmuş.film izlenmeye değer.özellikle erkekler izlemeli.
iklimler dört dörtlük bi film.Nuri Bilge Ceylan yazan ve yönetenin yanısıra oynayan olarak da çok iyi ancak filmin kurgusu için aynı şeyi söyleyemem.Kadın erkek ilişkisinin bu yönden anlatılmasını çok beğendim, içinde herşey var sevgi,nefret,kıskançlık.Bir sürü tezat içiçe çok iyi harmanlanmış.İsa her ne kadar sevimli bi karakter olarak gözükmese de filmin sonunda çekip gidişi hala Bahar'ı sevdiğinin ve onu kendinden korumak istediğinin bi kanıtı.