rosetta
15 Nisan 2008 tarihinde eklendi
There Will Be Blood gerçek bir başyapıt.en azından benim yargı değerlerime göre öyle.her karesi tabiri caizse kuyumcu titizliğinde ve inceliğinde hazırlanmış.her karesine her diyaloğuna günlerce kafa yorulduğu,en iyisi bulunana kadar zorlandığı dikkatli gözlerce farkedilecektir.gaza gelip biraz abartayım, sinema tarihinin en güzel filmlerinden biriyle karşılaşmanız mümkün.izleyememiş tüm sinefillere şiddetle öneririm.ama günümütalama sinema izleyicisinin (popkorn izleyici) pek hazediceği bir filme de benzemiyor gibi.10 kişi girdik filme 3 kişi bitirdik.önümde benimle beraber filmi bitiren 2 kişininde filmin sonuna doğru çıkalımmı diyaloglarına da şahit oldum.arkadaşı o kadar para(5 ytl) verdik bari bitirelim diyip çabukça ikna etti bereket.çıkan üçlü grupta filme olan istemlerini gayet sesli olarak belirttiler..-kan dökülecek yazıyo 2 saattir kan man görmedik-sana dedim girmeyelimThere Will Be Blood gerçek sinema tutkunlarını hedef seçen,bayalıklara ucuzluklara yer vermeyen bir film.verilen tepkiyide anlamlandırmak zor olmadı benim için.sinema herşeye rağmen bir sanattır diyip kapatayım bu konuyu.gereksiz ayrıntılara yer verdim biraz,filmden kısaca bahsedip noktalayım.şahsi yorumumdur,filmi yanlış oklumuşta olabilirim,anderson bambaşka bir şey anlatmak istemiş te olabilir.film özellikle iki karakter üzerinde duruyor.birbirlerine bağlı karakterler daniel(daniel day lawis),paul(paul duno).daniel hırslı bir ticaret adamıyken,paul etkileyici bir sahte peygamberdir.daniel-paul ilişkisi,bana kapitalizm-tanrı ilişkisini anımsattı.petrol çıkarabilmek için işçilere ihtiyacı olan daniel,halka hepbirlikte zengin olma vaatleri verir ve kiliseyide(paul) yanına alarak (kullanarak) amacına ulaşır.sürekli kazanmak ve kar etmek güdümü ve insana verilen değer(sizlik) açısından danielin kapitalizmi simgelediği çok rahat söylenebilir.diğer taraftada tanrının sembolik karşılığı sahte peygamber pauldür.bu ikisi arasındaki çıkar amaçlı ilşiki ise yüzyıllardır sürmekte olan kapitalizm-din ilişkisine bir göndermedir kanısındayımfilmin sonunda ise yaşlanan ve ölmek üzere olan daniel in artık şekilsel olarak ta yozlaşmış olan paulün başını ezerek öldürmesi geleceğe dair verilmiş bir umut gibi geldi bana ve nietzsche nin ünlü sözü aklıma geldi.'tanrı öldü'
Yönetimiyle , senaryosuyla , oyunculuklarıyla , içeriğiyle , müzikleriyle , kurgusuyla , kalitesiyle , emeğiyle ? kısacası her şeyiyle has bir sinema örneği ? son dönemin en önemli filmlerinden ? Sadece daniel day-lewis in olağanüstü oyunculuğu için bile izlenebilir ? 10/10
Varoluşçuluk felsefesiyle ve psikolojik egoizmle ilgili en iyi film. Bu konulara ilgiliniz varsa kesinlik izlenmeli. Gerçekten bir Fight Clup kadar var. Gerçekten çok iyi bir film.
Yönetmenimiz ve oyuncular harika bir iş çıkarmış. Eski bir zamanda geçen bir petrol arayışının, zenginliğe, güce, itibara ulaşmaya çalışan bir adamın bu yollardan geçerken neler kaybettiğini, feda ettiğini görüyoruz. En alttan göğe çıkıyor, ama orada yalnızlığı ve kimsesizliğiyle yüzleşiyor. Artık oğlunu bile hiç yerine koyuyor, gözü sadece işini görüyor. İnsanlara gücünü gösteriyor, bir rahibe tanrının yokluğunu üstüne basa basa söyletmesi gibi. İstediği her şeye kavuşunca ne kadar bitkin, halsiz ve çökmüş olduğunu görüyoruz. Senaryosu, özellikle de yönetmenin ve Daniel Day-Lewis'in performansı muhteşem. Karakterini çok iyi üzerine almış ve benimsemiş Daniel. Oscar almayı hakkeden bir filmdi ama diğer bir muhteşem yapıta No Country For Old Man' a kaptırdı ödülü. İki filmi de birbirlerine neredeyse eşit görülebilir. Tartışmasız son yılların en iyi filmlerinden. Bir başyapıt. Oyunculuk performansları, petrol yataklarının, kavgaların, nefretin çizdiği tablosu ile göz dolduruyor. İzlememek büyük kayıp olur sinemaseverler için.
iki gün önce internetten indirip izledim mükemmel ötesi bir oyunculuk güzel bir konu izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim (türkçe dublajlı izlemeyin orjinal dilinde izleyin)
kesinlikle bir başyapıttır kimsenin yorumuna aldırış etmeden izleyin hak vericeksiniz bana sinemadan anlayan biri olarak ve sizden sinemadan anlıyorsanız eğer ki..daniel day lewis oyunculuğun (filmindeki karakterinin) tam verimini isterse bi yönetmene en iyi verebilecek sanatçıdır!!
Film güzel bir film fakat herkesin kaldırabileceği türden değil yani bu filmde ismine aldanarak aksiyon vurdulu kırdılı bir şeyler beklemeyin büyük hayal kırıklığı yaşarsınız. Bu film gerçek sinema tutkunlarına hitap eden türden zaten aksiyon arıyorsanız bu filmi izlemeyin yani demek istediğim biraz elit bir film. Daniel Day Lewis'in oyunculuğu tabiri caizse filmin bile önüne geçmiş, film tarihinin en sağlam oyunculuklarından birini gerçekleştirmiş. Filme puanım 10/9
Aldığı ödülü haketmiş harika bir filmdi.Oyunculuklar gerçekten harika ağır ilerleyen bu tür filmleri sevmeyen arkların beğenmemesi bence çok normal müthiş bi filmdi 10/10
İlk bölümü sıkıcı ama 2. bölümünde kendimizden bir şeyler bulduğumuz bir film.Özellikle d.day lewis eyvallah iyi rol yapmış ama yönetmenin atmosferi sağlamada ve bizi o yıllara götürmedeki başarısı takdire şayan.Bu arada D. day Lewis'in karşısındaki oyuncularda çok iyiydi bunu ıskalamak haksızlık olur.D.day lewis'in bir sahnede "İnsanlardan uzaklaşabilmek için çok para kazanmalıyım" sözü beni etkiledi.film ilerledikçe ortaya çıkan gerçekler insana hayat ne kadar acımasız dedirtiyor.Hayatın ve kapitalist sürecin acımasızlığına dair birazda dinin bu kurum karşısındaki yerini irdeleyen bir yapım.İdare eder ama gürültü çıkartıldığı kadar üst düzey değil.Zaten son dönem amerikan sinemsı artık avrupalalaştı ve sanat sinemasına doğru gidiyor.Buda onlardan biri.
filmi dün sinemada izledim ve daniel-day lewis e hayran oldum bir kez daha..film agır tempoda geciyor bu yuzden cogu kisiye sıkıcı gelebilir ama son yılların en iyi erkek oyuncu performanslarından birini görmek icin izlenmeli bence..
Türk sinema siteleri içinde en sağlıklı ve mantıklı film puanlarının verildiği site beyazperde.comdur.Şöyle diğer sitelerede bir bakayım dedim ve baktığıma pişman oldum.Saçma sapan, konusuz ve aşırı efektlerle süslenmiş anlamsız aksiyon filmlerin aldığı 8li 9lu puanlarmı dersin; kült olmuş, ciddi emekler verilmiş ve seyirciye felsefi mesajlar veren filmlerin aldığı düşük puanlarımı dersin.İyi kurgulanmış sağlam filmler izlemek istiyorsanız ve bunun için bir rehbere ihtiyacınız varsa ilk bakmanız gereken yer imdb.comdur.Filmlerin gerçek puanlarına en yakın puan veren site orasıdır.-ki bu film orda 8.2 puan almıştır ve en iyi 250nin içindedir.Yani fazla söze gerek yok.Bir film hakkında yorum yaparken üslubunuza dikkat etmelisiniz."Benim tarzım bir film değildi bunun için beğenmedim." demek ayrıdır "Çok kötü olmuş sakın gitmeyin bu filme." demek ayrıdır.Sonuçta bir çok insan bu yorumlara bakarak filmleri izliyor yada izlemiyor.
1) Oyuncuların hepsi çok başarılı, Daniel Day Lewis muhteşem! 2) Filmin konusu çok etkileyici. Petrol çıkarırken göze alınan riskler, kapitalizm, hırs, patron olmak - dinin sömürülmesi, açgözlülük... 3) Görüntü yönetmeni harika bir iş çıkarmış, her sahne görkemli... 4) Biraz uzun bir film - 158 dakika ama zaman su gibi akıp gidiyor... 5) Sekiz dalda oscar adayı, aynı zamanda şu anda Imdb'de en iyi filmler sıralmasında yirminci. 6) Kesinlikle seyredilmesi gereken bir film.
harika bir film di Daniel Day-Lewis gercektekten super bi oyunculuk gostermis ve sonuna kadar da oscari hak etmis filme niye sIkIcI diyorlar anlamadim biraz filmlere sanatsal yonden bakmak gerek diye dusunuyorum
Öncelikle şunu söyleyeyim; There Will Be Blood uzun zamandır izlediğim en iyi filmdi. Eğer sıradanlık kokan gişe filmlerinden bıkmış ve kaliteli bir hikâye izlemek istiyorsanız bu filmi mutlaka izlemelisiniz. Film müzikleriyle, oyunculuklarıyla ve hikayesi ile beni tamamen etkisi altına aldı. Normalde bir filmi izlerken birçok sahnede izlediğim şeyin bir film olup gerçek olmadığını hatırlar ve arka plandaki prodüksiyonu-seti ister istemez gözümde canlandırırdım. Ama bu filmde öyle bir şey olmadı. Filmin atmosferi, çekimleri, seçilen renk paleti filmi çok gerçekçi kılıyor. Bunların yanına muhteşem oyunculuklar da gelince film hiçbir şekilde sırıtmıyor, gerçek bir hikâye izliyormuşsunuz gibi hissettiriyor. Her şeyi ile güzel bir film. Mutlaka izleyin.