İhtiyarlara Yer Yok: en yeniler yorumlar - Sayfa 10
İhtiyarlara Yer Yok
3,7
ve-lii
19 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Berbat bir film filmi büyük bir sabırla izledim sinir oldum.Bu kadarmı sıkıcı olur film ya.Hele uyuz bir şerif var artı filmin adıyla bir alaka kuramadım yani içeriği ve adı ne alaka.Bana katılan veya katılmayan olursa lütfen yazsın acaba ben mi yanlış düşünüyorum acayip sinir oldum.filme birde puan vermişler hayrett..
bu filmle mi ödül aldılar çok saçma , bu akademinin bittiğinin kanıtıdır.filmin sonu çok enteresan bitiyor , tam acaba şimdi ne olucak diyorsun ama öylece bırakıp gidiyor film seni. bell rolündeki tommy lee jones filme hiç yakışmamış sanki zoraki oynamış gibi bir rol yapıyor.üstelik film boyunca ortaya somut birşeyler koyamıyor.film güzel denebilir ama abartılcak kadarda değil üstelik oscar alıcak kadar hiç değil. hee yönetmenlere gelirsek coen kardeşler bazı yerlerde iyi işler çıkardıklarını yazabilirim ama birkaç sahneyi anlamsızca çekmişler ve yakın plan girmeyi unuttukları sahnelerde cabası. javier bardem - James Brolin çok iyi oynamışlar filmin tek iyi yönü bu bence. iyi seyirler
ya ben filme tav oldum resmen olumsuz yorumları anladığımı söyleyemicem.harika bi filmdi javier çok iyiydi ya acayip geriodu filmde o soğukkanlılığı acımasızlığı falan.filmde tek beğenmediğm kadın oyuncu oldu daha dorusu ses tonu..western filmi izlerken amerikan komedisindeki kızlar gii cırt bi sesi duymak biraz bozdu bence...film 10 NUmaRa
Hollywood sinemasının başına taç ettiği filmin bu film olması Amerikan sinemasının artık bittiğinin resmi olmuştur kanımca.Eski en iyi film ödülünü alanları da eleştirirdik,Amerikan sineması bitti derdik, akademi kapitalist düzenin uşaklığını yapanları ödüllendiriyor,sanattan bihaberler falan filan diye eleştirir dururduk ama filme de kötü film demezdik.Bu ödülle nerede o eski filmler dedirtmiştir, eleştirmek bile gereksiz kalmıştır.Oysa bir anlasalar şu filmin hali hazırdaki Avrupa sinemasıyla kıyaslandığında sıralamaya dahi giremeyeceğini, belki sinemaya bakışlarının artık eskidiğini, bir tür yenilenmeye gitmeleri gerektiğini kavrayacaklardır.Salt parayla pulla bu işin dönmeyeceğini anladıkları zaman yeniden insanları kazanabileceklerdir; ama böyle bir filmle değil...Anladığım kadarıyla Amerikalı izleyici bile Amerikan filmi klişelerinden o kadar bıkmış ki,sevişme sahnesi bulundurmayan, ana kahramanın olmadığı (en azından küçük bir terminatör olmadığı), belki de kötü bir kahraman üzerine kurulmuş, müzik ile gelecek sahnenin ne olacağını haber vermeyen bir filmi sinemalarında yüceltiyorlar.Ya ben başka bir film izledim, ya da sinema sanatına hiç aşina değilmişim.Şiddet suçlarına hala alışmamış bir toplumun bireyi olarak bende bıraktığı sadece boşluk hissi oldu filmin.Verdiği hissiyat üzerinden not verilecekse filmlere, mesajı bana değildi, ne oscarı ne de tüm bu övgüleri hak etmedi.Ödüllü bir zaman kaybı olarak tanımlayabileceğimiz bir yapıt olmaktan öteye geçemedi.Şaheser filan diyenlerin benim gördüğümden farklı ne gördüklerini gerçekten merak etmekteyim?.
Epeydir merak ediyordum Oscarlı No Country For Old Meni, nihayet izleyebildim biraz güç de olsa. Tabi izlediğiniz film Oscar almış bir film olunca , hele de Oscarı En İyi Film dalında almışsa beklentiniz de ona göre oluyor...İhtiyarlara Yer Yok, bir kere oldukça sıradan bir hikaye anlatıyor. Bunu filmi aşağılam için söylemiyorum, sadece hikayeden bahsetmek amacım. Hikaye; adamın biri, bir yerden para bulur ve bunun sonucunda peşine bir kiralık katil düşer şeklinde gayet basit olarak özetlenebilir. Bana kalırsa Akademi bu filme En İyi Film Oscarını vermekle büyük bir isabet kaydetmiş. Zira hikaye de önemli belki ama en nihayetinde sinema görsel bir sanat ve anlamsız sanatsal filmlerin salt konularından dolayı hak etmediklerini düşündüğüm ödüller alması beni hep rahatsız etmiştir. O yüzden, En İyi Film ödülünün İhtiyarlara Yer Yoka verilmesi sevindirdi beni filmi izledikten sonra...İhtiyarlara Yer Yokun hikayesi az önce de dediğim gibi sıradan olsa da, hikayenin kusursuz denebilecek anlatımı, oyuncuların harika performansları ile seyri oldukça zevkli ve sürükleyici bir film. Coen Kardeşlerin çocukluklarından beri kameraya olan aşinakları çok belli filmde, adamlar bu işi biliyorlar hakkaten. There Will Be Bloodu izledikten sonra daha bir hak verdim en iyi filmin İhtiyarlara Yer Yok olduğuna...İzlemeyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle de Javier Bardemim performansını görmelerini...
değişik tarzı olan bir film ancak daha fazlası yok en iyi film oskarını hak ettiğini düşünmüyorum ama psikopat katili oynayan adam gerçekten başarılıydı
oscar aldığı için filme gidenlerdenim ama gelin görünki pişmanım yani filmi beğenenler bana kızabilir ama ben filmden hala bir şey anlamadım emeklerine sağlık ama film harbi kötüydü.....
Gayet değişik bir başlangıçla kendine bağlayan film, çok ilginç sahnelerle sürüyor. Farklı bir senaryo ve kaliteli oyunculuklarla bence iyi puanı hakediyor. Güzeldi..
Javier Bardemin oyunculuğu dışında kayda değer hiçbir yanı yok.İlk başlarda büyük umutlarla vizyona gireceğini duyduğum,imdbde aldığı 8.9 puanla heyecanlandığım,en azından iyi olacağını düşündüğüm bir filmdi No Country For Old Men.Aldığı Oscarlarla da 'Herhalde mükemmel bir filmdi' dedim.Coen Kardeşler yönetiyordu,izlemediğim için kendimi aptal bile hissettim.Ama şimdi.Uğradığım hayalkırıklığının haddi hesabı yok.Film artık Coenler filmografisinin unutmak istediğim bir parçası.Daha iyi bir şey bekliyordum ben.Ancak gerçekten çok çok kötü bir film.İzlemeye başlarken bunu aklımın ucundan bile geçirmezdim ancak 10/3..:(