İhtiyarlara Yer Yok
3,7

Birkan Özcan
Birkan Özcan

26 Mart 2008 tarihinde eklendi
filme büyük umutlarla gittim ama ne yapalım herzaman olmuyo işte yinede izlenir
walletjes77
walletjes77

25 Mart 2008 tarihinde eklendi
Film seni sürüklüyor sürüklüyor sonunda da gelip ortada bırakıyor:) yani seyirciye ihanet ediyor gibime geldi...oskarlık bir film olduğunu düşünmüyorum yani seneye yada ondan önceki sene hiçbirimiz hatırlamicaz sanırım..
abdulvasih
abdulvasih

20 Mart 2008 tarihinde eklendi
Sıkılmadan seyrettiğim bir filmdi .en cok göze carpan sey tabiki filmi izleyenlerin ortak görüşü javier Bagdem mükemmel oyunculuğu.Filmde müzik olmaması pek alışılmıs bır olay degil fakat film o kadar dengeli ilerliyor ki pek de hissetmiyorsunuz.keşke final sahnesi biraz daha çarpıcı olsaydı o zaman hit filmler arasına adını yazdırabılırdı.Film için Coen kardeslere teş.10/8
belgin-i
belgin-i

18 Mart 2008 tarihinde eklendi
Filme bugün gittim..İnsanları zevk için bile öldüren bir psikopat , bol ceset , içi para dolu bir çanta ve gerilim dolu bir takip var... o kadar ...Tema falan aramayın ..İzlerken bir şekilde sürükleyici ve heyecanlı.. Ama "en iyi film oscarını" almamış olsaydı böyle bir konu için bu filme gitmezdim , pek de iyi yapardım :))) Ama bu ödülü aldığına göre heralde özel bir yanları olan bir filmdir sandım..
Yönetmenlik oscarı için birşey demiyeyim ama en iyi film Oscarını nasıl buna verdiler , anlamak mümkün değil.. Bence ilk kez böyle birşey oluyor... Daha önce hiç bu tarz bir filmin seçildiğini hatırlamıyorum...
Yani bir filmden çıkarken ve izlerken ana teması üzerinde düşünen ve ince mesajları bile iyi algılayabilen biri olarak diyorum ki, filmde "Tema-mesaj" falan yok .. "paranın nelere kadir olduğu" gibi bir mesaj mı acaba diye düşünüyorum ama bu çok fazla klişe ve basit bir tema olur bu filmdeki anlatış tarzı itibariyle..Hele sonu ne öyle? .. Tamam, bir film her zaman "kesin" bir son ile bitmeyebilir, belli bir belirsizlikle "açık uçlu" olarak da bitebilir ama daha farklı bir sahneyle ve izleyicide daha farklı bir his bırakarak bitmeliydi... Bazı sırlar biraz aydınlanmalıydı yani...Hani filmin sonunda yazılar falan çıkmasaa ,nerdeyse bir arıza falan mı oldu da film kesildi diyecektim :)) Sonradan aklıma şöyle birşey geldi, bu filmin devamı mı çekilecek acaba ? belki de çekildi bile ve Belki de Academy, filmin ikinci bölümünü de izleyip ona göre değerlendirdi :))
Javier Bardem'e gelince , tamam kabul ediyorum ki, psikopat rolü için tip olarak iyi bir seçim olmuş..Fakat ruhsuz ve mimiksiz bir rol olarak çok da abartılmaması gerek diye düşünüyorum... Çoğu yıllar olduğu gibi bu yılki En iyi kadın ve erkek oyuncuları oscarlarını da kesin olarak tahmin etmiş biri olarak diyorum ki, onun da performansının Oscarlık kadar üstün bir durumu yoktu bence ...
Diyorum ya hiçbir mimik bile içermeyen , ruhsuz hareketsiz bir yüz ifadesi o kadar ...
"Kan dökülecek" filmindeki rahip rolündeki çocuk bile seçilmiş olsa daha çok hakettiğini düşünürdüm..Çünkü rolü kısa olsa bile çok kritik bir roldü...İzleyenler o "şeytan çıkarma" sahnesini ve filmin sonundaki sahneyi hatırlayacaklardır, haksız mıyım ? :)
Zaten film olarak bile bundan çok daha özel bir filmdi...
enesnail
enesnail

15 Mart 2008 tarihinde eklendi
javier bardem filmi kurtarmış yoksa oscarı rüyasında bile göremezdi coen kardeşler. filmin sonu niye böyle bitti sorusunu seyirciye sordurmak için bu şekilde bitirdiklerini düşünüyorum yoksa akıl mantık işi değil filmi bu şekilde bitirmek. bu filme gelinceye kadar bir çok oscarlık film vardı mesela swenny todd. yine de kötü film değildi izleyin ve karar verin.
lord3000
lord3000

14 Mart 2008 tarihinde eklendi
çok iyiydi ya. Gerçek hayat gibi bişi bu film.Gerçekten gerildim.Filmdeki sapık beni arıyormuş gibi geldi bana.Sanki beni öldürecekmiş gibi:) Süperdi.Bağımsız seven biri olarak tek kelime ile muhteşemdi.Sonuda hayatın ta kendisi gibi bitiyor.Hayat devam ediyor.....Sonu için herkesin ayrı yorum yapabilmesini sağlamışlar.Belirli bir sonu yok.Bağımsız film ne demek onu bile bilmeyen herhangi birisi bu filme rahatlıkla kötü diyip işin içinden çıkar.Herkese göre film değil çünkü.Ama bağımsız tarz sevenler için muhteşem bişi.Kesin izleyin.
ahmethamdibozkurt
ahmethamdibozkurt

14 Mart 2008 tarihinde eklendi
film iy başlıyo,normal,devam ediyo. hiç anlamdığınız bir anda bitiveriyo.sinemadan çıkıncada insanın içinde garip bir sıkıntı bırakıyor. bütün gün sıkıntı veriyor. pek tavsiye etmem ama izleyin
ktarar
ktarar

13 Mart 2008 tarihinde eklendi
Ben herne kadar insan hayatını sırf para için bu kadar basit ve ucuz olduğunu yansıtan filmlere karşı olsamda bu film konusunu profesyonelce işlemiş.İzleyin ama uygulamayın.En iyi film oskarını alması bana sürpriz olmadı.
mustyzm
mustyzm

13 Mart 2008 tarihinde eklendi
gerçekten büyük hayal kırıklığı kesinlikle oscar ödülüne layık değil. bucket list bu filmden kat kat daha iyiydi.
bitirim199
bitirim199

13 Mart 2008 tarihinde eklendi
hayatimda bu kadar b... tan bir film görmedim.gicik oldugunuz herkese tavsiye edin iyi iskence olur..............
kanserkis
kanserkis

12 Mart 2008 tarihinde eklendi
İyi bir film ama geçen senenin en iyi filmi değil.Aday bile olmayan Zodiac bence 2007 nin en iyi filmi.
burocker1986
burocker1986

12 Mart 2008 tarihinde eklendi
Filmin başı sonundan daha heyecanlı.Oscarı alma sebebide bence 2 yıl önce oscar alan crash filmiyle benzerlik göstermesi.Jüri üyeleri kıyas yapmış olabilirler.
bhan-1912
bhan-1912

10 Mart 2008 tarihinde eklendi
oscar ödüllerinin neye göre werildiğni hala daa anlıyamamakla birlikte çok da bi beklenti içinde gitmemeli oscar aldı diye.ama yinede iyi bir filmdi
yasincity-konya
yasincity-konya

10 Mart 2008 tarihinde eklendi
bencede javier bardem ödülü gerçekten haketmiş ama filmin birçok yeri sanki filimden alınmış gibi,çıkartılmış,boşluklar var sanki ve ben dolduramadım oraları. şahsen ben etkili bi son beklerken küt die bitiverdi. ama genede izlenmesi greken bi film.coen kardeşlerden daha iyisini beklemeye başladım bile.
bylaw
bylaw

10 Mart 2008 tarihinde eklendi
Arkadaşlar anladımki bir daha oscar alan bir filmle zamanımı boşa harcamamam gerekiyor bence son derece sıkıcı bir filmdi zamanınızı boşa harcamayın...5/10