KaliteTAKİP
4 Ağustos 2013 tarihinde eklendi
Javier Bardem in en iyi filmlerinden biri konusu ve işleyiş biraz yavaş olabilir ama merak heyecan ve gerilim bi hayli üst seviyede birde oyunculuk devreye girince ortaya iyi bir film çıkıyor tavsiye ederim pişman olmazsınız iyi seyirler...
anlaşılmayan konı şu aslında javier bardem neden paranın peşinde yani o meksikalılarla anlaşmak için oradaydı ve çatışmadan sağ çıkan değildi bu bilgi verilmedi ve nerden haberi oldu para olduğunun? filmin konusu anlatırlırken finali hakkında şaşıracaksınız diyor ama bizi şaşırtan birşey olmadı yoksa oldu mu? 'ihtiyarlara yer yok' derken şerifin yaşlandığını ve yetersiz kaldınığı mı anlamamız gerekiyor yani filmin adı neyi özetliyor ? ben bu sorulara pek cevap bulamadım filmde ama filmin seyirlik derecesine gelince evet film iyi işlenmiş ama sorularacevap verdiğini sanmıyorum. 10/6
Hani bazen bir ortamda önemli biri bir hikaye anlatır;hiçbirşeye benzemez anlattığı ama etrafında sahte kahkahalar patlatanlar olur.Ya da geçmişte yaptıkları o derece etkili olanlar vardır ki yeni yaptıkları herşeyin geçmişteki kadar iyi olacağı düşünülür.İşte öyle adamlar yeni bir şey yapmış filmi izleyen pek çok kişi alkıştan ortalığı yıkmış,alkışlarken kafalarının içinde hep şu soru varmış:Ne demek istedi bu adamlar şimdi?
özellikle son zamanlarda kendimce keşif olarak saydığım coen kardeşlerin filmlerini sindirerek ve büyük bir beğeniyle izliyorken, biraderlerin oscarlı filmlerini izlememenin büyük bir kayıp olacağını düşündüm.nitekim de filmi izlememek büyük bir kayıp olurdu!ancak meseleyi osacr açısından değerlendirirsek filmin aldığı 4 ödülden sadece en iyi film oscarını haketmediği kanaatindeyim. (en azından kan dökülecek bir çok açıdan daha başarılı ve süre olarak çok daha uzun olmasına rağmen akıcıydı. ya da kefaret). film başlarken western havasında başlayıp sonrasında _neredeyse_ tamamıyla minimal bir solukta ilerlemeye başlıyor. çoğu yerde müziklerin ve diyalogların kullanılmaması çok bariz göze çarpıyordu zaten. ama tüm bu sadeliğin içerisinden olabildiğince sivrilen isim kesinlikle javier bardem oluyordu! gerçekten kötü bir adam bu kadar iyi oynanırdı:) bir oscarım olsa yine bardeme verirdim:)bunun dışında bazı arkadaşlar coenlerin tarzına alışmamız gerektiğini söylüyorlar da anlamadığım bir nokta var: coenlerin tarzı bu mu ki? yalınlık ve ağır ilerleyen bir film yapmak mı'zaten bir çok kişiyi benim gibi hayalkırıklığına kırıklığına uğratan şey de filmin olabildiğince yavaş gitmeseydi. halbuki coenlerin bir çok filmi var hem çok eğlenceli hem de çok akıcı (fargo, büyük lebowski,dayanılmaz zulüm,kadın avcıları...vs) film kesinlikle ama kesinlikle kötü değil,tek problem sanırım beklentilerimi karşılayamamış olmasıydı. coenlerin bir sonraki filmlerini sabırsızlıkla bekliyorum
Bu filme iyi, aşarılı hele hele baş yapıt diyen enteller kusura bakmasın ama bu filmin neresi başarılı Allah aşkına. Farklı olacağım diye hiçbir şey olamamış bir film. Vasatın ötesine geçememiş.
Zaman zaman fena sahneleri yok değildi ancak Film bittiğinde tanrım bende mi problem var yoksa herkes mi aynı dedim. Etrafıma baktım arkadaşlar da ölece kalakalmışlardı. Sonra kahkahadan yerlere yattık. oskarın da tadı kaçmıştı. tek anladığım buydu.
Coen kardeşlerin yarattığı atmosfer müthiş , klasik kaçış filmlerini kaale almayan senaryosuyla da tacı hak ediyor. Oyunculuklar da bildiğiniz gibi (Woody Harrelson kısa ama etkili , diğer üçlü de döktürüyor) Finalin vuruculuğu tartışılır ama kötü değil 10/7
ortalama bir film...çok ahım şahım değil...zaten o seneki oscar adaylarına bakılırsa, oscar için vasat filmler diyebilirim...o filmler içinde alması normal gibi...ama 'Atonement - Kefaret' i daha çok sevmiştim, o ayrı mesele...son yıllarda pek adaylar yönünden oldukça sönük geçen törenler görüyoruz...bu apaçık ortada...'No Country for Old Men' fazlaca şişirilmiş bir film, diyebilirim...ama Javier Bardem in en iyi performanslarındandı...ona hayran kaldım...(6/10)
Bu filme gider iken önce 'Cohen Kardeşler' gerçeğini bilerek gitmeniz lazım.Son 15-20 dk ya kadar film çok iyi gidiyor,seri katil ciddi çok başarılı.Kurbanini tanimayan bir katil we onu sadece karanlikta gören 1 kurban,ciddi başarılıydı.Ama final için aynı şeyi söylemek mümkün deil maalesef.. Bu arada,filme gidecek olanlar,gidecekleri filmle ilgili bilgilere gerek bu sayfadan,gerek ise IMDb den ilgili yorumları okuyarak ulaşabilirler.Sonra çok kötü vs diye dert yanmasınlar.Eğlenceli ws film isteyenler animasyon ve Recep Ivedik tarzi filmlere gitsin lütfen... Sonuçta Cohen tarzi iyi 1 çalişma war karşımızda,8/10
Muazzam bir başlangıç rezalet bir son. Şerifin gereksiz sahneleri. Üç yıldızı oyunculuğa verdim. Gereksiz sahneler ve rezalet son olmasa beş yıldızı hakeden bir film olabilirmiş. Ama yinede vakit kaybı olmadığını düşünüyorum. Polisiye aksiyon severler film bulamadıysanız izleyebilirsiniz.
yönetmenimizin değişik bir tarzı var alışmamız lazım, zaten bütün filmlerinde bi acayiplik var beni sarmadı ama saranıda iyi sarıyor yinede tebrik ediyorum bence sinemaya renk katıyorlar...