hiç sıkmayan,sürükleyici,özellikle josh brolin ve javier bardem’in harika performanslarıyla taçlanan,ve bence bu seneki adaylar arasında en iyi filmi hak edecek bir yapım.ödülü kazandığına üzülmediysem,bir filmi beğenmişimdir.juno veya bu filmi istiyordum ki öyle oldu.yardımcı erkek bardem de ödülünü hak ederek aldı.filmdeki ayrıntılar ve bazı sahneler özellikle çok hoş.yalnız bence finali belki daha çarpıcı kılabilirlerdi,fakat coen kardeşler bu konuda kasmamış ve sakin bir finali tercih etmişler,bu da bir tekniktir bence.normalde de izlenmesi gereken bir yapım ancak bir de oscar kazandığına göre kesinlikle görmek lazım.zaten izlediğinize pişman olacağınızı sanmıyorum.
Sıradan bir konu yönetmen farkıyla hiç sıkmadan ancak bu kadar etkileyici ve akıcı bir şekilde anlatılırdı.Müziksiz nasıl gerilim yapılacağının cevabı burda.Javier Bardemin o soğukkanlılığı,duygusuzluğu falan müthiş gerçekten.Sadece sonu biraz etkisiz bir şekilde bitiyor ama filmin geneli çok iyi diyebilirim.
Javier Bardem’in oyunculugu icin bile izlenilebilecek bir filmdir ki kendisi sinema tarihinin kült olacak Anton Chigurh karakterini inanılmaz derecede güzel oynamıştır.Sanıyorum ve hak ettigini dusunuyorum ki Oscar heykelcigini Javier alıcak zira böyle bir emek karsılıksız kalamaz.Filme gelirsek, oldukca surukleyici, etkileyici sahneler ve harika diyalogları ile sizi sıkmadan kendini izletiyor.Fakat sonu biraz askıda kalmıs olmalı ki aklınızda bircok soru isareti bırakıyor.Son olarak Woody Harrelson’ı biraz daha fazla görmek isterdim...
Değişik bir anlatım biçimine sahip ve bu yüzden ülkemizde seveni kadar sevmeyeni de olan bir film.Temposu düşük,müzik yok (ya da yok denecek kadar az),umutsuz,kasvetli aynı zamanda da dört Oscar ödüllü.Coen'ler en çok eleştirildikleri ''Intolerable Cruelty'' ve ''Ladykillers''ta da ortalamanınüstünde bir iş çıkartmışlardı bence,bu filmlerinde ''Fargo'' zamanlarındaki formlarını tekrar yakalıyorlar.Tüm bunlara rağmen hayatınızın filmi ya da soluk soluğa izlenecek bir suç gerilimi beklentisiyle karşısına oturursanız hayal kırıklığına uğramanız olası.
mükemmel filan degil film.herkes üstüne alınmasın ama bir kısım bir filme mükemmel diyor ve öyle suursuz bir akım olusuyor.milyonlarca kez işlenmiş sıradan bir film.kan dökülecek bu filmden 2 gömlek daha üstte
Javier Bardem in en iyi filmlerinden biri konusu ve işleyiş biraz yavaş olabilir ama merak heyecan ve gerilim bi hayli üst seviyede birde oyunculuk devreye girince ortaya iyi bir film çıkıyor tavsiye ederim pişman olmazsınız iyi seyirler...
Çok yeni bir tarzda çekilen,diyologların harika olarak nitelendireleceği,sürükleyici bir gerilim filmi olmasına rağmen,zaman zaman çok durağanlaşması ve anlamsız sonu filmin negatif yönleri.Sonuç olarak;iyi ama çok iyi bir film değil.10/8
Enteresan bir film..Durgun,akıcı ve gerilim dolu..Katile bazı sahnelerde hayret ettim gerçekten..Hani yüz yüze gelsek söyleyeceğim tek kelime şu olurdu herhalde,senin problemin ne dostum..
Bu filme iyi, aşarılı hele hele baş yapıt diyen enteller kusura bakmasın ama bu filmin neresi başarılı Allah aşkına. Farklı olacağım diye hiçbir şey olamamış bir film. Vasatın ötesine geçememiş.
filmi baştan sona kadar büyük bir keyif ve merakla izledim...özellikle otel sahnelerinde geçen olaylar mükemmeldi...ama filmin sonu bana çok anlamsız geldi...diyeceksiniz ki coenlerin tarzı bu ewt belki tarzları bu ancak bu kadar yavan bir son olmamalıydı bence...daha iyi bir sonu olsa 10/10 u hak ediyor ama sonu için tam 3 puan kıtıyor ve 10/7 veriyorum... yinede javier bardem in mükemmel perfomansı ve coenler için izlenebilir...
uğur tazegül................................tolga_taze24@hotmail.comfilm hakkındaki yorumum10.üzerinden.98 dalda oscar adayı bir film ve oscara aday olana kadar adı sanı duyulmamış. Oyuncu kadrosunda Tommy Lee Jones. Ve tek söyleyebileceğim bur film oscarı alır. Ama kesin söyleyebileceğim filmin kötü adamı Javier Bardem en iyi yardımcı oyuncu ödülünü alır. Filmde Tommy Lee Jonesu fazla göremiyoruz. Oyunculuk olarak pek birşey sunmuyor ama öyle bir kötü adam karakteri var ki ve öyle bir oynayan aktör varki. Şuana kadar izlediğim en iyi kötü adam karakteri diyebilirim. Film de 3 karakter ön plana çıkıyor. Birincisi av sırasında birbirini öldürmüş insaları bulan ve bunun eroin mafyasının çatışması olduğunu gören karakter. Onun peşine takılan kötü adamımız ve kötü adamımızı yakalamaya çalışan polisimiz yani Tommy Lee Jones. Dediğim gibi avlanırken ölü insanları ve yüklü miktarda para dolu bir çanta bulan kişi kaçıyor ve peşinden kötü adamımız geliyor. Kötü adamımız psikolojik olarak öldürmeye meyilli. Her karşısına çıkanı öldürüyor ve yalnız çalışıyor. Özellikle hava gazı tüpünü silah gibi kullanması mükemmel. Fakat parayı bulan kişi hem zeki hem de oldukça dişli çıkıyor ve bu kovalamaca sizi de alıp götürüyor. Bu sırada Polisimiz fazla ortalarda görünmüyor. Aslında film boyunca yaptığı hiçbirşey yok. Filmin akışına öyle kaptırıyorsunuzki kendinizi filmin sonundaki sahne ile 'aaa bitti mi yaa' diyorsunuz ve keyfiniz bozuluyor. Çünkü sonu biraz şaşırtıcı ve hiç beklenmediği gibi bir son. Tekrardan kötü adam karakterine deyinmeden edemeyeceğim. Gerçekten gidip görmeniz gerekiyor. Bu kadar karizmatik ve piskopat bir karakter ve inanılması güç bir oyunculuk. Sırf bu oyunculuk yüzünden 10 üzerinden 9.5 veriyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum.
Javier Bardem, Anton Chigur karakteri ile son yılların en acımasız ve en tüyler ürperten psikopatını başarıyla oynamış. * Chigur'un benzincideki muazzam diyaloğu sırasında yavaş yavaş açılan çikolata paketinin yakın çekimi...* Chigur'un benzincinin hayatı için yazı-tura oynadığı sahne...* Chigur'un bir otel odasından diğerine para dolu çantayı aradığı sahne...* Chigurun bir arabayı ateşe verdiği sahne...Yukarıda sıraladığım özellikle üç sahne beni mest etti ve daha fazlası...Bardem'in komik saçıyla terör estirmesi de baya güzeldi...
Hani bazen bir ortamda önemli biri bir hikaye anlatır;hiçbirşeye benzemez anlattığı ama etrafında sahte kahkahalar patlatanlar olur.Ya da geçmişte yaptıkları o derece etkili olanlar vardır ki yeni yaptıkları herşeyin geçmişteki kadar iyi olacağı düşünülür.İşte öyle adamlar yeni bir şey yapmış filmi izleyen pek çok kişi alkıştan ortalığı yıkmış,alkışlarken kafalarının içinde hep şu soru varmış:Ne demek istedi bu adamlar şimdi?