Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?
4,1

The-Erinch
The-Erinch

19 Şubat 2006 tarihinde eklendi
bir önyargı ilem gitmişdim.. ama önyargıyı çürüttüm.. fazla küfürlü olması dışında başarılı bir film olduğu inancındayım...farklı,renki,güzel,seyirlik bir film olmuş..özellikle haluk bilginer role tam oturmuş...!!!saygılarımla
kaankarsan
kaankarsan

18 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Çok iyi niyetli bir deneme fakat dramatik yapı korunamamış ve çok karakterli bir kargaşa olmuş. Ama yine de ikinci yarısından sonra seyirciyi bağlanabiliyor filme. İzlemek için mantıklı bir film ama çok bir şey beklenmesi yanlış. Haluk Bilginer ve Beyazıt Öztürk'e ise tebrikler..
haylan-18
haylan-18

20 Aralık 2006 tarihinde eklendi
tek kelimeyle harika bir yapım başta ezel akay ve levent kazak olmak üzere emegi geçen herkese çok teşekürler 3 sefer sinemada izledim insanı büyülüyor tek kelimeyle .filme kendinizi kaptırıyorsunuz özellikle haluk bilginer harika oynamiş şimdiye kadar izlediğim en iyi türk filmlerinden biri 10 üzerinden 10 puan tskler....:):):):)
nefertitiseyda
nefertitiseyda

28 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
o kadar hoş bir film ki çok etkileyici. türk sineması adına gerçekten çok önemli bir kademe.
fcu1453
fcu1453

20 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
2 gün içerinde 2 kere izlediğim tek film. Mutlaka izlenmesi gerekiyor çok eğlenceli bir film.
Esteban-2
Esteban-2

5 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Tabiki bazı yönlerden eksiği bol bir film.Yine de yapılmış en güzel Türk filmlerinde biri.
lmystery
lmystery

29 Kasım 2006 tarihinde eklendi
güsel sayılır benim ilgimi filmin gerçekten alıntı olması çekti. izlerseniz bi şey kaybetmezsiniz
hilalhosgor
hilalhosgor

4 Mart 2006 tarihinde eklendi
ilk olarak bu filme gitmeyi hiç düşünmüyordum.son anda fikir değişikliği yaparak gittim.açıkçası hiçde pişman olmadım.filmde gerçektende geçmişi çok güzel yansıtmışlar.özellikle filmin başında konuşulan hiç bişeyi anlamıcamı düşünmüştüm.ama zamanla insanın kulağı alışıyo konuşmalara.bence izlenmeye değer bi film...
yazarkafa
yazarkafa

18 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Ezel Akay ı kutluyorum. Çok büyük bir film çekmiş. Hepsine helal olsun.
Demirtas
Demirtas

29 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Filmi henüz izleme fırsatım oldu. Vizyonda olduğu dönemde izlemeyi çok istemiş ama gidememiştim. Doğrusu filmi büyük zevkle izledim. Son anına kadar keyif aldım. Ama filmdeki bir takım aksaklıklarda göze açrpıyor maalesef. Öncelikle filmin süresini çok uzun buldum. Şahs fikrim olarak o süreyi kaldıracak bir konusu yoktu filmin. Bence gereksiz yere uzatılmış. Bu uzunluk beni yer yer sıktı. Biraz kısaltılarak bu sorun aşılabilirdi diye düşünüyorum. Filmde kullanılan dil bence çok cesurca ve orjinal olmuş ama maalesef zaman zaman dilden dolayı yaşanılan sıkıntılar var. Oyuncular tüm iyi niyetlerine rağmen dil konusunda bir takım sorunlar yaşamış. Oyuncuara gelince Haluk Bilginer’in ülkemizde kesinlikle hak ettiği övgüyü almadığını düşünüyorum. Her rolde parlayan müthiş bir oyuncu. Beyaz ise tabiki bir Haluk Bilginer değil ama kendini geliştirmiş olduğunu görüyorum. Her ne kadar bazı sahnelerde Beyaz Show’daki skeçlerinden bölümler izliyormuş hissine kapıldıysamda yinede başarılı buldum. Sözü çok uzatmadan filmin iyi bir film olduğunu, izlenesi bir film olduğunu söylemek istiyorum. İzlememiş olanlara tavsiye ediyorum.
Actor-Ums
Actor-Ums

18 Haziran 2008 tarihinde eklendi
herşeyi ile mükemmel kaliteli bir filmdi. fakat bütün herşey yapımcının elinde patladı. çok beğeni toplamadı yani hasılatı fazla olmadığından yapımcı çok büyük zarara girmişti. bu filmin başarı malesef az.
dygork
dygork

2 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
filmi büyük bi heyecanla bekledim ve karşılığını aldım.çok beğendim.tek kelimeyle muhteşemdi.özellikle haluk bilginerin bakışlarına hayran kaldım.sanki ben yaşıyormuşum gibi hissettim.oyunculuk bu olsa gerek!
e-dione
e-dione

4 Mart 2006 tarihinde eklendi
film eleştirmenleri ezel akay ın sinema uslubuna fazla dokundurmuşlar yazılarında ama ben neredesin firuze yi de bu filmi de çok beğendim.haluk bilginer zaten inanılmaz bir adam.beyazıt öztürk de onun altında ezilmemiş bence.mistizmle gerçek birleşmiş ezel akay da bu birleşimi insanlara göstermiş.alkışladım.
iremma-gs
iremma-gs

20 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Gerçekten son dönemde en çok beğendiğim Türk filmlerinden birisi oldu cidden çok etilendim özellikle Haluk Bilginer'e bir kez daha hayran kaldım hem duygulandırıp hem güldürebilen bir oyuncu. Beyaz da çok iyiydi HAcivat rolü çok iyi oturmuş onun üzerine . Açıkçası beni en çok şaşırtan Şebnem Dönmez oldu çok geliştirmiş kendini ben açıkçası diğer filmlerinde çok beğendiğimi söyleyemicem kendisini ama bu filmde cidden çok iyi oynamış Güven Kıraç ve Ayşen Gruda'ya diyebileceğim bir şey yok zaten ikisi de çok iyiyidi Sonuç itibariyle gerçekten izlemesi keyifli hoş bir yapıt çıkmış ortaya:))
drema
drema

14 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Tabii ki birden şahlanmasını bekleyemeyiz yeni doğmuş bir tayın. Türk sineması onca tarihine rağmen aslıonda dünya sahnesinde yeni yeni boy vermeye başlayan en güzel ve en renkli çiçeklerden biri. Heyecanı çok taze ve diğer ülke sinemaları gibi kale çizgisinde durup kalmış topa benzemiyor. fransız sineması gibi en özgün konuları bile kendine benzetip batırmıyor. Çabalıyor, çırpınıyor, azmediyor...
Ama tabii ki eleştiri güzeldir. Fakat yine de siz eleştirirken, "sırf eleştirmek için" mantığında olmayın derim ben. ÇOK daha iyisi olabilirdi tabii ama, hani ne derler: Şimdilik Bu Kadar!
Bu ülkede "Şans Kapıyı Kırınca", "Keloğlan Kara Prens'e Karşı", "Hırsız Var" ve daha nice "cover" "Hababam" yapıldı arkadaşlar, bırakında bu güzel çabaların bir ayrıcalığı olsun, onlarla aynı kategoriye koymayıp, gelecek için şans verelim.
Kim ne derse desin ben sevdim filmi. Beyaz'ın o "Niii?" deyişlerini, Haluk Bilginer'in küskün komikliğini, dönem espri ve küfürlerini çok beğendim. Final biraz cılız kalmış ama ne demiştik: Şimdilik Bu Kadar..."
Ben eminim ilerde daha da güzeli olacak. Ama bunun için bugünden sahip çıkmamız gerekiyor, reddetmemiz değil..
Bravo Ezel Akay!..