fılm o devırı cok gusel yansıtmıs aslında kostumler falan gercektende gusel olmus..ama kullanılan dıl bıras daha anlasılır olsaydı daha gusel olabılırdı..aslında bu kadro dan daha gusel bır fılm beklıyordumm..
çok harika bir film.haluk bilginer müthiş.beyaz da iyi tamamlamış.yalnız burada dikkat çekmek istediğim.filmin mizah ve matraklığından çok. o zamananda bile dönen entrikalar ve üçkağıtların ve açıkça şahsi ihtirasların açıkça işlenmesidir.
Ben ilk önce filmde kesinlikle gülünmüyor eleştirilerine katılmıyorum, kişilere göre değişir, ancak ben filmde bayağa güldüm ve oldukça eğlendim. Film çok başarılı, zaten Ezel Akay’ın yaptığı filmler az ama çok başarılı oluyor, yani çoğu yönetmenler gibi çok film ama vasat olan filmler yapmıyor. Beyaz mükemmel oynuyor olağanüstü, Haluk Bilginer deseniz tecrübesiyle zaten Karagöz’ü mükemmel oynamış, Güven Kıraç’tan tutun da Ayşe Tolga’ya kadar herkes çok başarılı. Müthiş bir dönem filmi var karşımızda, en önemlisi iki hafta kadar önce vizyona giren 'Keloğlan Kara Prens’e Karşı' fiyaskosu ile kıyas bile edilemez. Tekrar bilet alıp seyretmeyi bile düşünüyorum.
film on numara gerçekten görüntü, müzikleri, oyuncular, hikaye, kostümler, kurulan mekan harika eski şiveyle konuşulduğu için bazı cümleleri hemen anlamayabiliyor insan ve orhan gazi tarih bilgime dayanarak pekte bazı yerlerde gösterildiği gibi biri değil ama sinemadır sonuçta birebir herşey nakledilecek diyede bir şart yok bence süper bir film
beyazın bi filmi var o da ona yeter. o bi bu rolde oynayabilir. güzel bi film az da olsa osmanlıyı yaşatmaya çalışmışlar. Osmanlı devletiyle ilgili yeni filmler istiyoruz...
türk film pazarlamasının içinde bazen gerçekten cok güzel konular bulunuyor ancak seyirciyi heyecanlandırıcak bir yönetmen hala (istisnalar var yaşlandı artık) türk toplumunda bulunmuyor...bize bir yönetmen lazım.Hacivat ile karagözü kim öldürdüde de bunu görebiliriz anlatılmak istenilen konu cok güzel oyunculuklar harika ama yönetmenlikte eksiklik var veya nedense bana öyle geliyor benim fikirlerimde bir anormallik olduğunu düşünmeye başlayacağım artık cok eksiklikler görüyorum..
Daha dün izledim ve çok begendim. Özellikle filmin bitisindeki şarkı beni çok etkiledi. Gerçekten güzel bir yapım. Bazı arkadaşlarımdan olumsuz yorumlar almıştım bu film için. Ama iyi ki onlara inanmamışım. Bu arada bu filmi begenmemi saglayan önemli bir faktör de Haluk Bilginer oldu. Bu adam tam bir sanatçı. Günümüzde herkesin sanatçı olarak tanımlandıgını biliyoruz. Ama benim demek istedigim gerçek sanatçı. Bir Haluk Bilginer hayranı olarak bu filme tam not veriyorum. Filmin tarihle örtüşüp örtüşmediğini bilmiyorum ama adı üstünde film. Örtüşmek zorunda degil. Her iki seçenek de uygun bir film için. Sonuç olarak Beyaz’ın ve Şebnem Dönmez’in de güzel oyunculukları ile film gerçekten güzel olmuş. Tebrikler
bugüne kadar izlediğim en eğlenceli türk filmi.gerçekten harika bir film olmuş.bu filmden sonra haluk bilginerin oyunculuğuna olan sevgim iki kat arttı.adam hakkaten usta.hollywood daki oyuncuların çoğundan daha iyi oyuncu.ayrıca filmin sonuda ayrı bi güzeldi.uzun lafın kısası film mükemmeldi.9/10
Film fena değildi ama çokda iyi değildi Haluk Bilginer ve Beyaz çok iyi oynamışlar ve güldürmüşler ama bazı aksaklıklar var ama farklı bir yapım olmuş keyifle izlenebilecek bir türk fili derim ben
Bir insan bir karagöz-hacivat filmi için sinemaya gittiğinde beklentileri ne olur.İşte bu film bütün beklentileri fazlasıyla karşılıyor.Saf duygular hokkabazlıklar eğlence gırgır aşk hüzün klasik gibi geliyor ama gerçekten film sırasınca bir sürü duygu yaşıyorsunuz ve filmin havasına bütünüyle girip osmanlının kuruluşuna gidiyorsunuz tarihinzden bir parçaöğrenip biraz gülüp biraz hüzünlenip sonunda belki de ağlıyorsunuz ama filmden çıktığınızda bişeyler hissetmeye onları anmaya devam ediyorsunuz ilk önce ezel akayı böyle bir film yaptığı için tebrik ediyor hatta ayakta alkışklıyorum sonra da inanılmaz oyunculuğunu her yerde yansıtan haluk bilgineri bir insan bir role bu kadar mı oturur bu kadar mı gerçekçi yansıtır beyaz ise tam kendi mimiklerini tarzını yansıtacak bir karakterle oynadığından çok başarılı filmin en güzel yanından en son bahsediyorum : müzikleri
gerçekten mükemmeller filmin içine sizi sokan başlıca etken onlar zaten , hemen soundtrackini de indirip dinliyosunuz eve gelince
her şeyiyle mükemmel tam seyirlik bir film emeği geçen herkese helal olsun 10/10