Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?
4,1

widmark-2
widmark-2

1 Ocak 2007 tarihinde eklendi
başları bir hayli sıkıcıydı bu arada espriler kötüymüş diyenlere katılmıyorum ben film güzeldi oyunculuklara gelirsek ragıp savaş haricindekiler iyi ezel akay ileride daha iyi işler yapacak
Sikimic
Sikimic

24 Aralık 2006 tarihinde eklendi
EspriLer ßayat oLmasına rağmen fiLm güzeLdi ve fiLmin müziğine ayrı ßir parantez açmak gerekir ;)
muekinci
muekinci

28 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Kötü bir film değil. Ama tarihi karakterleri biraz fazla "magazinel" sunmuşlar. Bunu da ilgi çekmek için yaptıklarını düşünüyorum. Bir de işin içine kattıkları doğaüstü güçler filme uyum sağlamamış. Çok yapmacık ve çocukça duruyor. Film daha ciddi hazırlanmış bir senaryo ile çok daha büyük başarı yakalayabilirdi.
drema
drema

14 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Tabii ki birden şahlanmasını bekleyemeyiz yeni doğmuş bir tayın. Türk sineması onca tarihine rağmen aslıonda dünya sahnesinde yeni yeni boy vermeye başlayan en güzel ve en renkli çiçeklerden biri. Heyecanı çok taze ve diğer ülke sinemaları gibi kale çizgisinde durup kalmış topa benzemiyor. fransız sineması gibi en özgün konuları bile kendine benzetip batırmıyor. Çabalıyor, çırpınıyor, azmediyor...
Ama tabii ki eleştiri güzeldir. Fakat yine de siz eleştirirken, "sırf eleştirmek için" mantığında olmayın derim ben. ÇOK daha iyisi olabilirdi tabii ama, hani ne derler: Şimdilik Bu Kadar!
Bu ülkede "Şans Kapıyı Kırınca", "Keloğlan Kara Prens'e Karşı", "Hırsız Var" ve daha nice "cover" "Hababam" yapıldı arkadaşlar, bırakında bu güzel çabaların bir ayrıcalığı olsun, onlarla aynı kategoriye koymayıp, gelecek için şans verelim.
Kim ne derse desin ben sevdim filmi. Beyaz'ın o "Niii?" deyişlerini, Haluk Bilginer'in küskün komikliğini, dönem espri ve küfürlerini çok beğendim. Final biraz cılız kalmış ama ne demiştik: Şimdilik Bu Kadar..."
Ben eminim ilerde daha da güzeli olacak. Ama bunun için bugünden sahip çıkmamız gerekiyor, reddetmemiz değil..
Bravo Ezel Akay!..
hakkinenf16
hakkinenf16

4 Kasım 2006 tarihinde eklendi
film güzel.türk sineması için umut verici.ama sesteki problem yüzünden 2. kez seyrettiğimde anladım bazı diyalogları.
john-c
john-c

30 Ekim 2006 tarihinde eklendi
film mihaztan çok başka bişeyleri gostermek istemiş we sonunda da amacına ulaşıyor...gerçktn kaliteli bir yapıt..
alihsans
alihsans

2 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Filmin rüşvete getirdiği yorum gerçekten harikaydı, ama Osmanlının kuruluş yıllarını yansıtmıyor, yeni bir hikaye oluşturup masallaştırmış bence. Orhan Bey ve Nilüfer Hatun’un karşılaşma sahnesi pek Osmanlı tarzında değildi :)Yine de başarılı bir film...
Demirtas
Demirtas

29 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Filmi henüz izleme fırsatım oldu. Vizyonda olduğu dönemde izlemeyi çok istemiş ama gidememiştim. Doğrusu filmi büyük zevkle izledim. Son anına kadar keyif aldım. Ama filmdeki bir takım aksaklıklarda göze açrpıyor maalesef. Öncelikle filmin süresini çok uzun buldum. Şahs fikrim olarak o süreyi kaldıracak bir konusu yoktu filmin. Bence gereksiz yere uzatılmış. Bu uzunluk beni yer yer sıktı. Biraz kısaltılarak bu sorun aşılabilirdi diye düşünüyorum. Filmde kullanılan dil bence çok cesurca ve orjinal olmuş ama maalesef zaman zaman dilden dolayı yaşanılan sıkıntılar var. Oyuncular tüm iyi niyetlerine rağmen dil konusunda bir takım sorunlar yaşamış. Oyuncuara gelince Haluk Bilginer’in ülkemizde kesinlikle hak ettiği övgüyü almadığını düşünüyorum. Her rolde parlayan müthiş bir oyuncu. Beyaz ise tabiki bir Haluk Bilginer değil ama kendini geliştirmiş olduğunu görüyorum. Her ne kadar bazı sahnelerde Beyaz Show’daki skeçlerinden bölümler izliyormuş hissine kapıldıysamda yinede başarılı buldum. Sözü çok uzatmadan filmin iyi bir film olduğunu, izlenesi bir film olduğunu söylemek istiyorum. İzlememiş olanlara tavsiye ediyorum.
erhancetin
erhancetin

31 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
ben bu filmi çok fazla beğenmedim özellikle ragıp savaş yani filmdeki orhan gazi çok enteresan geldi gözüme neden o kadar hareketli bi kişi olmulş anlayamadım doğrusu padişah dediğin sert olur çok fazla sırıtmaz öle filmdeki gibi bu benim kanaatim. 10 üzerinden 6 veriyorum
reedsternberg
reedsternberg

24 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Film beklediğim gibi çıkmadı.Böyle mükemmel konu bu kadar kötü harcanır ama filmin sonu güzel olmuş.
nylsue
nylsue

18 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
çok güzel ve acıklı bir filmdi vede komik...
megstory
megstory

16 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
çok daha iyi bir film çıkabilirmiş ortaya. ama bir türkolog ve edebiyatçı olarak bu kadar mühim bir konuya açıklık getirilmesine hayranlık duyuyorum. sesler anlaşılmıyor. biraz baştan savma yapılmış.
kenan-sanli
kenan-sanli

16 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
filmdeki oyunculuk çok iyi. Haluk Bilginer onca yıllık sinama deneğiminin verdiği bir birikimle hareket etmiş. ve bundan sonrada çok daha iyi yapıklar ortaya koyabilir. bence biz haluk bilginerin bu deneğiminden bu sanatından yararlanmalıyız. onun için haluk bilginer yılmadan daha daha yapıtlar koymalı ortaya (nacizane fikrim) filme gelince keşke referans ezop alınmasaydı yani daha gerçekçi kaynaklar kullanılsaydı. ama yine de oyunculuktaki samimiyet herşeyi kapatıyor. yapımcılara teşekkürler..
be-gumm
be-gumm

10 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
başarılı bir türk filmi espiriler herşey çok güzeldi herkese tavsiye edebilririm.
gri-8
gri-8

26 Haziran 2006 tarihinde eklendi
Bu filmden fazla beklentim olmayasrak izlemeye başladım ve az da beklentilerimin üstünde çıktı. Konuşulan dil, kostümler ve müzik bu üçü gerçekten çok güzeldi. Sonuna kadarda eğlendiren temposu ile kendini taşıyabilen bir yapım. Ve Haluk Bilginer gerçekten büyük oyuncu.

Film müziklerinide bir şekilde edinip dinlemenizi tavsiye ederim. 10/7