Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?
4,1

suadiyekartali
suadiyekartali

13 Kasım 2010 tarihinde eklendi
ilk olarak izlenilmesi gereken bir TÜRK filmi.Filmde bize dönemin tarihi olarak daha fazla bilgi verilseydi çok daha hoş olabilirdi ama yinede 10/7.6
Burak T
Burak T

17 Eylül 2009 tarihinde eklendi
Güzeldi. Mekanları çok iyi tasarlamışlar.
starridvan
starridvan

7 Şubat 2009 tarihinde eklendi
?mizah,bazen ölümcül silahtır'fakat bazı toplumlar da ölüm sebebi olabiliyor?işte film bu temayla günümüze ışık tutup sıkı bir çalışma örneği olarak türk sinemasının son zamanlarda çıkardığı ender güzellikte bir film olarak yerini alıyor.film 3 yıllık çalışmanın bir ürünü.çalışmanın bu kadar uzun sürmesi senaryo ve sanat yönetiminin alt yapısının titizliğinden kaynaklanıyor.bu da film de meyvesini veriyor.film de sayısını yanlış hatırlamıyorsam 16 adet oryantalist tablo görünüm kazanıp önümüze çıkıyor.bunun en güzel ve bilindik örneği osman hamdi'nin kaplumbağa terbiyecisi tablosudur.filmin müziklerin de iç anadoluya ait anonim türküler harika yorumlanmış ve adeta filmle bütünleşmiş.müzik albümünü almanız da şiddetle tavsiye edilir.ses konusun daki problem azımsanmayacak türden di.diyaloğlar bazen anlaşılmıyor bu da filmde ki esprilerin kaçırılmasına sebep oluyor.ama bu eksiklik bile filmin başarısına gölge dşürmeye yetmiyor?
durdener
durdener

31 Ekim 2008 tarihinde eklendi
son zamanlarda yapılan kalitesiz Türk filmleri yüzünden kesin diğerleri gibidir diye düşünüp sinemada izlememiştim bu filmi. Sonra seyrettiğimde pişman oldum tabi. Emek harcanmış gerçekten güzel bir film. 10/8
exeonur
exeonur

29 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
başlarılı denebilcek bir film.Bazı aksaklılar olsa da, o dönemin tarihine anlatan güzelbir çalışma olmuş..10/ 8
faradaykafesi
faradaykafesi

1 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
filmin dilinin anlaşılması zor biraz ama bir süre kulak alışıyor. Film de ayrıca ilginç diyalaoglar var film baştan sonra ilginç diyalog.hemidim karagözüm iyim sen ne edin gibi.
mrs-durden
mrs-durden

16 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
bizim tarihimizi anlattığı için izlenmesi gereken bir film haluk bilginer muhteşem oynamış karagözü
Actor-Ums
Actor-Ums

18 Haziran 2008 tarihinde eklendi
herşeyi ile mükemmel kaliteli bir filmdi. fakat bütün herşey yapımcının elinde patladı. çok beğeni toplamadı yani hasılatı fazla olmadığından yapımcı çok büyük zarara girmişti. bu filmin başarı malesef az.
masterloka
masterloka

2 Haziran 2008 tarihinde eklendi
Mükemmel bir oyuncu kadrosu keşke bu tür halk öykülerimizi daha çok filmlere döküp geniş kitlelere yaysak.
Engin Yüksel
Engin Yüksel

11 Kasım 2014 tarihinde eklendi
Haluk Bilginer ile Beyaz'ın muhteşem uyumu kesinlikle tavsiye ederim 9/10
enginbilgin-05
enginbilgin-05

7 Mart 2008 tarihinde eklendi
beyaz hacivata ayrı bir renk katmış R leri söleyemeyen bir hacivat olmuş :D güzel bir film gerçektende :D
dogan-emre
dogan-emre

18 Aralık 2007 tarihinde eklendi
sonderece komik ve güzel harika bi filimdi keyifle izledim izlemeyenler izlesin derim...
blaspranax
blaspranax

25 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Türk filmi için gayet başarılı bir film.Haluk bilginer gerek sesi gere oyunculugu ile filmdeki baş oyuncu herzamanki gibi.Sadece ses bazen dert oluo...karışan konuşmalar ve duyulmayan diyaloglar...ama film gayet güzeldi.9/10
beck31
beck31

17 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Bence guzel bir filmdi, esprili bir dille tarihi basarili bir sekilde yansitmislar, izleyin.
siyah-masal
siyah-masal

12 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
tarihi bu kadarr dolu dolu ve renkli başka bir millet tanımıyorum.o kadar çok hikayemiz varki anlatacak...işte bu filmde buna en güzel örneklerden biri.güzel bir film olmuş güldürürken düşündüren ender filmlerimizden..