Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?
4,1

l-i-l-a-H
l-i-l-a-H

29 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Son 20 yılın, en matrak iki Türk filminden biri... Not: Diğer film; 'Eyvah Eyvah'
kalpsiz
kalpsiz

23 Nisan 2007 tarihinde eklendi
çok eğlenceli çok profesyonel bir Türk filmiydi. gurur duydum. mutlaka izlenmeli. haluk bilginer ile beyazıt öztürk yeteneklerini döktürmüşler.
the-end-2
the-end-2

24 Eylül 2009 tarihinde eklendi
gerçekten ödülleri hak eden film.........hacivat karagöz neden öldürüldü...
ilkerekleme
ilkerekleme

21 Şubat 2006 tarihinde eklendi
eglenceli yanlariyla beraber,saglam oyunculugun birlestigi,cok emeklerin harcandigini da izlenleyenlerin anlayabilecegi,bunun yani sira,anlasilmayan noktalariyla beraber,izleyenlerin ilk 10-15 dakikasinda ''nereye geldim ben yahu''diye cemkirmesine neden olabilecek,anlamsiz ve o donemi belirtmesinden dolayi illaki bu donemki turkce'den yoksun diyaloglari barindiran,buna ragmen,eglenceli dakikalari barindirmasiyla beraber,filmin boslugundan mi yoksa,eglenceli olmasindan dolayi midir bilinmez,iki bucuk saatin nasil gectigini anlamadiginiz,setiyle,yeri geldiginde gulduren ince esprileriyle,haluk bilginer'in,guven kiracin,aysen grudanin,usta isi bunun yani sira beyazit ozturkun yanlarinda ezilmeyen sirinligiyle bezelenmis oyunculuguyla,daha eglenceli olabilecek kapasiteye sahip olma imkani varken,biraz konudan sapkinliga neden olan,sonu,hacivat-karagoz hikayesini bilenler tarafindan zaten tahmin edilen senaryoya sahip film..
- - -spoiler- - -
buna ragmen,ragip savas'in canlandirdigi orhan gazi,arada kalmis biraz sanki..sanki padisahtan cok,amazon savascisini andirmis,bir de sebnem donmez'in oynadigi karakter ''ne alaka''dan oteye gidemiyor..ayrica filmin en buyuk gafi olarak nitelendirilebilecek olan,orhan gazi'nin bursa'ya donusunde,nilufer hatun'un genelev oro.pusu gibi uzerine atlamasiydi..bunun disinda saglam film olmustur..
- - - spoiler- - -
Mustafa Arıboğa
Mustafa Arıboğa

25 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Ses efekti hariç filme yapılan tüm eleştiriler haksız Film biraz mizah katılmış bir tarih sahnesi olmuş. Muhteşem 4/4 lük bir çalışma. Filmin komikliğini az bulanlar bir de başka bir gözle, öğretici yönü ile incelesinler, Filmi öğretici bulmayanlar ise nilüferin ve orhangazinin hafif görüntüsüne aldanıp diğer detayları gözden kaçırmasınlar. Ellerine sağlık Ezel Akay
haylan-18
haylan-18

20 Aralık 2006 tarihinde eklendi
tek kelimeyle harika bir yapım başta ezel akay ve levent kazak olmak üzere emegi geçen herkese çok teşekürler 3 sefer sinemada izledim insanı büyülüyor tek kelimeyle .filme kendinizi kaptırıyorsunuz özellikle haluk bilginer harika oynamiş şimdiye kadar izlediğim en iyi türk filmlerinden biri 10 üzerinden 10 puan tskler....:):):):)
nefertitiseyda
nefertitiseyda

28 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
o kadar hoş bir film ki çok etkileyici. türk sineması adına gerçekten çok önemli bir kademe.
fcu1453
fcu1453

20 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
2 gün içerinde 2 kere izlediğim tek film. Mutlaka izlenmesi gerekiyor çok eğlenceli bir film.
hilalhosgor
hilalhosgor

4 Mart 2006 tarihinde eklendi
ilk olarak bu filme gitmeyi hiç düşünmüyordum.son anda fikir değişikliği yaparak gittim.açıkçası hiçde pişman olmadım.filmde gerçektende geçmişi çok güzel yansıtmışlar.özellikle filmin başında konuşulan hiç bişeyi anlamıcamı düşünmüştüm.ama zamanla insanın kulağı alışıyo konuşmalara.bence izlenmeye değer bi film...
dygork
dygork

2 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
filmi büyük bi heyecanla bekledim ve karşılığını aldım.çok beğendim.tek kelimeyle muhteşemdi.özellikle haluk bilginerin bakışlarına hayran kaldım.sanki ben yaşıyormuşum gibi hissettim.oyunculuk bu olsa gerek!
gokhanaytacc
gokhanaytacc

10 Kasım 2006 tarihinde eklendi
gerçekten etkisini film bittikten sonra bile hissettirebiliyor.kaçırmayın diyorum.süperdi...
Veli Hamza Şanlı
Veli Hamza Şanlı

22 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Şu son zamandaki izlediğim türk filmlerinden en iyisiydi. En azından verdiğim paraya değdi. Arkadaşlara katılıyorum hep böyle filmler olsa da izlesek ve filmden çıkarken işte film budur dedirtse... Kesinlikle izlenmeli...
Ali Apaydin
Ali Apaydin

22 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Daha dün izledim ve çok begendim. Özellikle filmin bitisindeki şarkı beni çok etkiledi. Gerçekten güzel bir yapım. Bazı arkadaşlarımdan olumsuz yorumlar almıştım bu film için. Ama iyi ki onlara inanmamışım. Bu arada bu filmi begenmemi saglayan önemli bir faktör de Haluk Bilginer oldu. Bu adam tam bir sanatçı. Günümüzde herkesin sanatçı olarak tanımlandıgını biliyoruz. Ama benim demek istedigim gerçek sanatçı. Bir Haluk Bilginer hayranı olarak bu filme tam not veriyorum. Filmin tarihle örtüşüp örtüşmediğini bilmiyorum ama adı üstünde film. Örtüşmek zorunda degil. Her iki seçenek de uygun bir film için. Sonuç olarak Beyaz’ın ve Şebnem Dönmez’in de güzel oyunculukları ile film gerçekten güzel olmuş. Tebrikler
ynarcin
ynarcin

30 Mart 2006 tarihinde eklendi
Bir insan bir karagöz-hacivat filmi için sinemaya gittiğinde beklentileri ne olur.İşte bu film bütün beklentileri fazlasıyla karşılıyor.Saf duygular hokkabazlıklar eğlence gırgır aşk hüzün klasik gibi geliyor ama gerçekten film sırasınca bir sürü duygu yaşıyorsunuz ve filmin havasına bütünüyle girip osmanlının kuruluşuna gidiyorsunuz tarihinzden bir parçaöğrenip biraz gülüp biraz hüzünlenip sonunda belki de ağlıyorsunuz ama filmden çıktığınızda bişeyler hissetmeye onları anmaya devam ediyorsunuz ilk önce ezel akayı böyle bir film yaptığı için tebrik ediyor hatta ayakta alkışklıyorum sonra da inanılmaz oyunculuğunu her yerde yansıtan haluk bilgineri bir insan bir role bu kadar mı oturur bu kadar mı gerçekçi yansıtır beyaz ise tam kendi mimiklerini tarzını yansıtacak bir karakterle oynadığından çok başarılı filmin en güzel yanından en son bahsediyorum : müzikleri

gerçekten mükemmeller filmin içine sizi sokan başlıca etken onlar zaten , hemen soundtrackini de indirip dinliyosunuz eve gelince

her şeyiyle mükemmel tam seyirlik bir film emeği geçen herkese helal olsun 10/10
thisrock93
thisrock93

13 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Bir arkadaşın dediği gibi " hacivat ve karagözü canlandıracak en iyi ikiliyle yapmışlar " çok doğru ayrıca çok kaliteli müzikleri var yalnız bir ses problemi vardı sinemada bazı diyologları - duyamadım- resmen d-u-y-a-m-a-d-ı-m :D ama film gerçekten çok kaliteli