semahos
18 Kasım 2008 tarihinde eklendi
ben filmi çok beğendim arkadaşlar zaten animasyon oluşu ilgimi çekmişti ve siyah beyaz oluşu da ayrıca konuya ve senaryoya inandıklarının göstergesi bence abd yapımı ama tarafsız batının savaşı alevlediği ve her iki tarafa da silah sattığı anlatılıyor bunu artık görmenin herkes için zamanı geldi meydanlara çıkıp bağırmak değil önemli olan bunları görüp bunlara karşı önlem almalıyız dışardan birileri bile bizi bizden daha iyi biliyor.
amerikan sinemasının iran'ı ve iran tarihiyle alay ettiği en son film. resmen adamların yüzüne siz gericisiniz diyor.300 spartalı da başlayan bu durum ne kadar dewam eder. işte klasik amerikan sineması bi taraf ii(genellikle amerikan olur bu taraf) digeri kötü aşağı bkz 2 dünya savası filmleri bnce prnce of persia nın filmi çekilmeli birazda iranlılar sevinsin ama kim ceker hollywood da o da ayrı bi konu?
sinemaportalı şunu bilmiyor ne yazık ki.. Türkler tarihin "Hiçbir" diliminde asla İrana benzemek istememişlerdir... Asla!!! Türklerin İranla ortak nesi var?? Suriye deseniz neyse.. İran halkının mensup olduğu şiilik 4 imamın 3ünün şirktir dediği bir mezheptir... Ne akp İranlaşmak ister ne de Türkiyedeki Müslümanlar.. Cahillik başa bela.. Ve ne kötüdür böyle ortaya çıkması.. Filme gelince filmekiminde çok geç saatlere konulduğu için izleyemedim ama izler izlemez notumu vereceğim...
Bu yılın en iyi animesi..artık ülke içi iç meselelerin derin yada yüzeysel eleştirildiği farklı animelerin çıkması sinema için yeni bir kan..goyanın hayaletleri gibi yönetmende küçük bir kız üzerinden irananın mahremiyetine göz gezdirmiş..cannes'dan da ödülle dönen bu başyapıtın ülkemizde gösterilmesi büyük bir nimet..değerlendirin..
kesinlikle önyargı olayına katılıyorum. Cannes juri özel ödülü almış bir film ne kadar kötü olursa olsun bu puanı alamaz. bizde zaten yaşamın kıyısında gibi filmler bir salonda zor oynatılırken testere aynı anda diğer 3 salonda oynatılıyor, o yüzden gayet normal bu puan aslında