odinhan
1.029 değerlendirmeler
1 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Eastern Promises!e son yılların en iyi mafya-suç filmi demek sanırım yanlış olmayacaktır.Fakat gereğinden kısa kesilmesi filmin en büyük handikapı olmuş.Giriş bölümü süper,gelişme süper fakat ardından film bitiyor.10/9
Viggo Mortensen gösteri yapmış, Vincent Cassel eşlik etmiş. O kadar başka da bir şey yok. Hikayesinde herhangi bir akıl oyunu, herhangi bir espri veya incelik içermiyor. He bir de Viggo Mortensen in dövüş sahnesinde tamamen çıplak oluşu çok gereksiz.Vizyonda çok daha hoş filmler var.Paranızı başka filmlere yatırın.
Filmin bu kadar yüksek puan almasını anlayamadım...Bence cok sıkıcı ve kasvetli bir filmdi. Vigo Mortensen ın oyunculuğu dısında da guzel olan hıç bır sey yoktu. İzlemek zaman kaybından başka bir sey diil. 5/10
Çok çok beğendim. Normalde Crononberg tarzını çok benimsememişimdir ama bu film gerçekten çok iyi bir karanlık film örneği. Önyargıyla başlamama rağmen çok memnun bir şekilde sonlandırdım filmi. Herkese değil ama kara film sevenlere tavsiye ederim.
Yılın en iyi filmlerinden biri.Çok iyi yazılmış,çok iyi yönetilmiş,çok iyi oynanmış bir suç dramı.Filmin merkezinde muhteşem uynculuğu ile Viggo Mortensen var.Rusça ve Rus aksanlı İngilizcesi ile Mortensen filmin en dinamik ve karizmatik karakterinde çok başarılı.Şimdiden sinema tarihine geçen hamamdaki kanlı bıçaklı dövüş sahnesinde başka hiç bir aktörün bu kadar başarılı olacağını sanmıyorum.Mutlaka izleyin.
güzel bir film ama hemen belirtmeliyim ki +18 değil +25 denmeli. içinde bulunulan kötülüğü göstermede fazla açık davramışlar ama filme genel bakarsak iyi işlenmiş bir film. şöförün oyunculuğu çok güzeldi filmi o götürmüş adeta.10/7
Genel olarak durgun geçen bir filmdi. Benim için ortalama bir filmdi. Londra'da geçen filmde Tatiana adlı kız doğumu sırasında ölür, bebek doğar ve yaşar. Anna adlı hemşire Tatiana'nın günlüğünü bulur ve kızı ailesine ulaştırmaya çalışır. Önce Rus olan amcasına bu günlükte bir adres yazıp yazmadığını sorar. Amcası dediğini yapmaz. Daha sonra günlüğün arasında bir lokantanın kartını bulur. Anna oraya gider. Semon adlı biriyle görüşür. Semon'un Tatiana'ya tecavüz ettiğini öğrenir. Semon'un oğlu Kirill ve Nikolai, Anna'dan günlüğü verdiği takdirde kızın ailesinin adresini verecektir. İlk olarak vermese de Nikolai sonradan adresi verir. Semon'un oğlu Kirill, Tatina'ya tecavüz edenin babası olduğunu öğrenince çok şaşırır. Kirill bebeği alıp denize bırakacakken Nikolai ve Anna gelir, buna mâni olurlar. Filmin hikâyesi genel olarak bu şekildeydi. Filmde konu anlatımını pek beğenmedim. Daha etkileyici bir atmosfer oluştursalardı daha iyi olurdu bence. Nikolai'nin hamamda iki kişiyle dövüştüğü sahne gerçekten de müthişti. O sahnede bende bir canlanma olduğunu söyleyebilirim. Kameralar iyi kullanılmış o sahnede. Oyunculuklar son derece iyiydi. Özellike Viggo Mortensen son derece soğukkanlı bir şekilde oynamış. Kendisi sevdiğim oyunculardan biridir zaten. Filmin kurgusu çok iyi değildi. Sahneler arasında kopukluklar vardı. Sürükleyici bir yapı oluşturulamamış. Filme verdiğim puan= 7,2
bence en az 1 saat daha uzun olmasi gereken bir filmdi,seyirciye kendi doldursun-tamamlasin diye bukadar cok acik birakmak bir ustalik mi -tartisilir..tamamlanmasi gereken cok boslugu var..mortensen cok cok basarili
Videodrome (Ekrandaki Dehşet, 1983), Scanners (Tarayıcılar, 1981), eXistenZ (Varoluş, 1999), The Fly (Sinek, 1986), Dead Ringers (Ölü İkizler, 1988) gibi kült ve kaliteli filmleriyle bu adamın kesinlikle varoluş tarzına yakın seyreden kendi benimsediği felsefesini insan bedenini kullanarak anlatmaya çalıştığı söylenebilirdi. 2000’ler sonrasında ise bu felsefesini psikolojik olarak anlatmaya geçtiğini söyleyebiliriz. Son çektiği Maps to the Stars (Yıldız Haritası, 2014) ve zaten Freud ve Jung’u konu aldığı A Dangerous Method (Tehlikeli İlişki, 2011) filmleri bunun örneği. Cronenberg’in iki şekilde de iyi işler çıkarmış olduğu kesin...