Kurtlar Vadisi Irak: en yeniler yorumlar - Sayfa 18
Kurtlar Vadisi Irak
3,6
mskbecevit
29 Ocak 2006 tarihinde eklendi
İlk üç gün için tüm gösterimlerde biletler tükenmiş.Sonraki günleri bilemem ama bu güne kadar en çok izlenen Türk filmleri arasında zirveye oturaçağı kesin görünüyor.10 milyon $ lık bütçesi ise küçümsenmemeli.Holivud takviyeli oyuncuların olması filmin tüm dünyada ilgiylr izlenebileceğini gösteriyor.Ayrıca Irak ile ilgili yapılmış bir film henüz yok.Kısacası K.V.Irak kalburüstü bir film olacak.
...acikcasi "Kurtlar Vadisi" dizisini takip etmiyorum. Buna ragmen filmi izlerken herhangi bir eksiklik veya kafakarisikligina yol acacak bir durumla karsi karsiya kaldigimi soyleyemem. Cuval hadisesini onuruna yediremeyen usttegmenin P.A.'ya biraktigi mektubun ardindan intihar edisi, Polat Alemdar'in adamlariyla solugu Irak'ta alisi ve olaya mudahale etmekte gecikmeyisi bir parca "Rambo Irak'ta" havasina sahip (hatta filmin Rambo III'u bile animsattigi soylenebilir). Diziden bagimsiz bir film olarak bakildiginda ve diziyi takip etmeyen kesime hitap edip etmedigi goz onune alindiginda "Kurtlar Vadisi Irak"in, sinemasever birine pek sempatik gozukecegini soyleyemem. Necati Sasmaz'in uzerine bir iki beden buyuk gelen Polat Alemdar roluyle cogu sahnede fazla ciddi tavirlar sergilemesi, adamlari Memati ve Abdulhey'in ne yaptiklarindan habersiz "iki kafadar" goruntusu bir yerden sonra komik olmaya basliyor. Ayrica filmin fazlasiyla gereksiz bir Anti-Amerikan tavri var, bu bir olcude verilebilirdi ancak her bir Amerikali askerin "kotu" olmasi bir yana masum Irak halkina teror estiren ve kendi adamini bile oldurebilecek kadar gaddarca gosterilmesi filme bir olcude mesafeli yaklasmamizi sagliyor. Kotu adamlar kotunun de kotusu durumuna dusuyor, tek bir adam adaleti sagliyor, bu da filmi tv'lerde oynayan 3. sinif aksiyon filmleri kategorisine surukluyor. Teknik anlamda fazlasiyla doyurucu olmasina karsin (carsidaki canli bomba sekansi makyaj calismasi acisindan gercekten etkileyici) soylemek istediklerini sakiz gibi uzatan, kotu performanslar esliginde gereksiz planlarla doldurulmus ve cogu yerde sIkIcI olmaktan kurtulamayan bir film. Ayrica bir de Serdar Akar faktoru var ki anlam vermek imkansiz. 98 tarihli "Gemide" ile cok iyi bir ilk film ortaya koyan, 2 sene sonra eli yuzu duzgun "Dar Alanda Kisa Paslasmalar" ile kariyerine basarili bir sekilde devam eden Akar'in "Maruf" ile captan dusup son 2 senedir "Kurtlar Vadisi"ne kistirilmis olmasi gercekten uzucu. Cunku Akar bu tip bir projede -kanimca- kendi tercihlerini yeterince kabul ettiremiyor, yapimcilarin istediklerini isteklerine gore hayata geciriyor. Kisacasi isini yapiyor ancak kendinden birseyler katamiyor. Sonucta da ortaya 10 milyon dolar butceli, goz alici ama ici bos bir film cikiyor...(2/10)
merhaba bence bu film türkiyenin içinde bulundugu ortamı en iyi anlatan bir dizi film devamı degilde,türk askerine ve türk halkına yapılan haksızlıgın bir belgesi niteliginde olacagı kanaatindeyim.Ayrıca ben iyi bir sinema sever olarak fragmanını seyrettigim kadarıyla muhteşem bir film olacagı kanaatindeyim.Tüm sinema severlere haydi ’’Kurtlar Vadisi-Irak’’ filmine diyor ve bu filmi gişe de rekor kırması için sinemalara davet ediyorum.Türk Sineması ve izleyicisinin böyle yapımlara ihtiyacı var.Lütfen bu tip filmler yapalım.Nice sinema dolu günlere....
Diğer Türk Filmleri gibi reklamları aylarca önceden başlamadı ve çok komik çok güzel denilip insanlar boş bir filme çekilmeye çalışılmadı. Fragmanlarda gördüğümüz kadarı ile ismindende anlaşılacağı gibi; Kurtlar puslu havayı sever bu yüzdende Irak'talar!
Diziyi izlerken ekrana kitleniyordum filmi de aynı heyecanla bekliyorum.Dizinin hala tekrarları veriliyor ve cok büyük bir keyifle takip ediyorum.Filmin fragmanlarından anladığım kadarıyla hayal kırıklığı yaşamayacağız.Böyle mükemmel bir dizinin ardından beyaz perede de hayal kırıklığı yaşamak cok üzer beni.3 Şubatı bekliyorum
Gişede G.O.R.A. 'yı geçebilecek tek film diye düşünüyorum. Fragmanı gerçekten çok iyiydi. Diğer diziden sinema finişli filmler gibi olmayıp Türk sinema tarihinde önemli bir yere sahip olacaktır!!!
ben dizisini pek izlemedim ama fragmanı müthişti bide amerikalıların kendini övdüğü filmlerden bıktık türklüğü damarlarında az da olsa hisseden herkes bu filmi izlemeli gorayıda geçeceğine inanıyorum
serdar akar’ın sinemadaki,raci şaşmaz ve bahadır özdenerin de senaryo konusundaki başarısı ortada.bence çok güzel bir film olacak ve ekrandaki başarısını aratmayacaktır.ayrıca ben bu filmin goranın rekorunu da kıracağını düşünüyorum.
Trük sinemasına "dizi" den gelen en iyi ve başarılı yapıt olarak yorumluyorum ben. hem oyuncular hem senaryo hem efektler. daha önce türk filmlerinde kullanılmamış bir cok efektide bu filmde göreceğiz. elbette filmin birde mesajı var. sanırım ilk girdiği günde bile inanılmaz bir gişe ile Trük tarihinin rekorunu kırıcaktır. tüm sinema salonları 2-3 sahneyi ayırıcaklardır diye düşünüyorum ve sabırsızlıkla 3 şubatı bekliyorum
bence bu filmin dünyanın her yerinde yayınlanmasını diliyorum.hollywood yıldızı geliyorsa film nedenki dünyanın her yerinde gösterilmesin özzellikle amerikada.
Filmin dizisi, oyunculuk yününden tam bir çelişkiydi biryanda yılların usta oyuncuları, diğer yanda amatör bile denemiycek kalitede oyuncular... Böyle geçti gitti dizi... Şimdi filme gelirsek oyuncu kadrosu dizideki gibi olmayacak tabi. Fragmana bakarsak görsel açıdan güzel bir filme benziyor. Konuyu ve oyunculuğu iyi oturturlarsa filme neden ortaya güzel bir film çıkmasın diyor ve umutla bekliyorum...