rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
30 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
ben kurtlar vadisi’ne karşı değilim.daha doğrusu ’değildim’.ülkemizde pek çok saçma olaya sebep olmasından ve başta kendini bilmez gençler olmak üzere pek çok insanımızı şaşırtıcı derecede etkisi altına alan bu olayı artık pek tasvip etmiyorum.dizisinde güzel kısımlar,izlenebilir bölümler vardı.ne de olsa şimdiye dek pek ayrıntılı olarak değinilmemişti türkiye’de vadiye mafyaya.bu yüzden de öncü olmuş bir yapım diyebiliriz onun için,ancak bu sinema versiyonu tamamıyla ticari,insanların bazı duygularını kabartıp gaz veren ve bu sayede türkiye sinema tarihinde rekorlar kıran bir film.sinemasal açıdan düşünüldüğünde bir başarı yok ortada,bir kaç bomba patlatarak,efekt yaptım sanarak olmaz bu iş.dediğim gibi sadece ülkedeki inanılmaz geniş hayran kitlesini sinemaya da çekip para kazanmak için yapılan bir film.fazla uzatmayalım ve aslında kurtlar vadisi:ırak ın türkiye açısından çok önemli bir yapım olduğunu tekrar belirtelim.zira hayatında sinemaya gitmemiş insanlar bu film sayesinde salonlara doluştu.ve hemen her salona bu kişilerin film sırasında ayağa kalkıp amerikalı askerlere küfür ettiklerini işittik.hatta şahit olduğum bir olayı da anlatayım:bilet sırasında önümüzdeki beyler bu filme bilet istiyor.hanımefendi de ’’hangi seans olsun?’’diye soruyor.adamın cevabı:’’seans mı? o ne demek?’’oluyor.bayan’’yani saat kaça veriyim bileti?’’.’’ya ne biliyim ver işte en erken hangisiyse’’.
ben filmi çok beğendim çok güzel olmuş.tek kelimeyle harika oyunculuklar çok güzel aksiyon sahneleri süper.amerikanın ırağa yaptıklarının ağır bir şekilde eleştirilmesi filme ayrı bir özellik katmış.10/10
Anti-Amerikancı olan ve bunu yaparken de Amerikan sinemasını baştan aşağı taklit eden bir film ne kadar inandırıcıysa ’’Kurtlar Vadisi-Irak’’da o kadar inandırıcı ve karikatürize.O yüzden izleyiciler 2 gruba ayrılabilir.Filmin milliyetçiliğiyle gaza gelip sinema çıkışında bile kasılarak yürüyenler ve filmin ciddiyetsizliği, mesajlarını izleyenine aptal muamelesi yaparcasına kafasına vura vura vermesi ve basit bir taklitten öteye geçememesi dolayısıyla filmi gülerek izleyenler olarak.Ben ikinci gruba dahil olanlardanım,tercih sizin. 3/10
Sinema filmi eleştirmek bu kadar kolay değil.Filmi begenmeyen türk degil gibi sözler son derece yanlış.Kurtlar vadisi vermek istediği mesajı son derece amatörce veren bir film.Böyle filmler gece 4 5 gibi oynar yapmayın lütfen.Cok yapmacık duruyor.Mehmet acarın by filme griffith zamanı demesi cok dogru bence
Filmi neye göre değerlendiriyoruz;Hollywood sineması ile mi;Er Ryanı kurtarmak,Kara Şahin Düştü gibi politik-savaş filmleri ile karşılaştırılırsa film değil bu,Türk filmleri ile kıyaslarsak var mı üzerine Türk aksiyon filmi olarak daha iyi bir film,bence yok.Uzayda gemi uçurup,5 role birden bir adamın soyunduğu küfürlerin espri niyetine söylendiği Türk filmlerine süper,bu filme kötü demek biraz haksızlık bence.Taklit ne demek bana göre Kurtlar Vadisi Türk sinemasında bir ilktir,artık sıkılmadık mı Hababam sınıfı yeniden,Dünyayı kurtaran adamın oğlu,Keloğlan kara prens,Ömerçipçik vs vs’lerden..
Filmden ne bekliyorsunuz ? Sanatmı, oyunculukmu, iyi bir yönetimmi, etkileyici bir senaryomu ? Bunların hangisi vardı diye sorarsanız eğer maalesef hiçbiri yoktu diyeceğim ama filme yorumumun hemen başındada haksızlık etmek istemiyorum. Çünkü sonuçta bu filme bir şekilde emek verilmiş. Türk Sinemasının en büyük bütçeli filmine daha sözlerimin en başında kötü diyesim gelmiyor. Öncelikle şunu belirtmek isterimki 'Kurtlar Vadisi' dizisinin bir izleyicisi değildim. Sadece izlemeyen herkes kadar haberdardım. Filmide dizinin fanatik izleyicilerinden biri olan bir arkadaşımın davetiyle izledim. O yüzden filmi diziden ayrı olarak değerlendirebilirm diye düşünüyorum. Öncelikle şunu sormak isterim. Böyle bir filmi amerika çekseydi ne olurdu ? Ki zamanında çekilmiş bu tarz bir film var. (Bkz. 'Geceyarısı Ekspresi'). Filmde anlatılanların tarafsız olduğuna inanmıyorum. Tamamen propaganda yapılmış. Acaba diyorum Türk Sineması en büyük bütçeli filminde propagandamı yapmalıydı. Bu bütçeyle daha değerli bir film çıkarılamazmydı ortaya. Filmi izlememişseniz en azından bilgi edinmek amacıyla izleyin. Ama aklı başında kimsenin bu filmi çok fazla kaale almayacağını düşünüyorum.
ban biri en sevdiğin türk sinema filmi dediğinde 'kurtlar vadisi:ırak' diyipte kendimi ağutup karşımdakini ve beni kandira bileceğim tek filmdir kurtlar vadisi:ırak :( filmde aksiyon ve macera olan tek sahneler filmin sonundaki sahneler. oda zaten kaç dakika sürüyor..Camiye roket atmakla başlayıp polatın o adamı öldürmesiyle bitiyor. arşivinde 70 tane film var dvd olarak 5 tane vcd olarak 65 tane ve arşivindeki ilk (ve böle giderse tek olacak olan) film :( sanırım o son sahneliri bildiğim hadarıyla elraini kurtarmak filminin yapımcıları yapmış yani ordada bizim emeğimiz yok. bari trenin üstüne atlama sahnesini gösterseydiniz. 10/7
Rize de yaşıyorum filmi dün akşam 23.30 matinesinde izledim salon tamamen doluydu.gündüz seansları daha da beter salona ek sandalyeler koyuyorlar.sinema dernekleri kesinlikle bu filmi en azından bu kadar insanı sinemaya taşıdığıve sinemayla tanıştırdığı için bu filmi ödüle boğmalı.20-30 yıldır sinemaya gitmeyen hatta hayatı boyunca hiç sinemaya gitmemiş insanlar kurtlar vadisi sayasinde sinemayla tanıştı.bu da filmin övgüye değer başka bir yönü
...acikcasi "Kurtlar Vadisi" dizisini takip etmiyorum. Buna ragmen filmi izlerken herhangi bir eksiklik veya kafakarisikligina yol acacak bir durumla karsi karsiya kaldigimi soyleyemem. Cuval hadisesini onuruna yediremeyen usttegmenin P.A.'ya biraktigi mektubun ardindan intihar edisi, Polat Alemdar'in adamlariyla solugu Irak'ta alisi ve olaya mudahale etmekte gecikmeyisi bir parca "Rambo Irak'ta" havasina sahip (hatta filmin Rambo III'u bile animsattigi soylenebilir). Diziden bagimsiz bir film olarak bakildiginda ve diziyi takip etmeyen kesime hitap edip etmedigi goz onune alindiginda "Kurtlar Vadisi Irak"in, sinemasever birine pek sempatik gozukecegini soyleyemem. Necati Sasmaz'in uzerine bir iki beden buyuk gelen Polat Alemdar roluyle cogu sahnede fazla ciddi tavirlar sergilemesi, adamlari Memati ve Abdulhey'in ne yaptiklarindan habersiz "iki kafadar" goruntusu bir yerden sonra komik olmaya basliyor. Ayrica filmin fazlasiyla gereksiz bir Anti-Amerikan tavri var, bu bir olcude verilebilirdi ancak her bir Amerikali askerin "kotu" olmasi bir yana masum Irak halkina teror estiren ve kendi adamini bile oldurebilecek kadar gaddarca gosterilmesi filme bir olcude mesafeli yaklasmamizi sagliyor. Kotu adamlar kotunun de kotusu durumuna dusuyor, tek bir adam adaleti sagliyor, bu da filmi tv'lerde oynayan 3. sinif aksiyon filmleri kategorisine surukluyor. Teknik anlamda fazlasiyla doyurucu olmasina karsin (carsidaki canli bomba sekansi makyaj calismasi acisindan gercekten etkileyici) soylemek istediklerini sakiz gibi uzatan, kotu performanslar esliginde gereksiz planlarla doldurulmus ve cogu yerde sIkIcI olmaktan kurtulamayan bir film. Ayrica bir de Serdar Akar faktoru var ki anlam vermek imkansiz. 98 tarihli "Gemide" ile cok iyi bir ilk film ortaya koyan, 2 sene sonra eli yuzu duzgun "Dar Alanda Kisa Paslasmalar" ile kariyerine basarili bir sekilde devam eden Akar'in "Maruf" ile captan dusup son 2 senedir "Kurtlar Vadisi"ne kistirilmis olmasi gercekten uzucu. Cunku Akar bu tip bir projede -kanimca- kendi tercihlerini yeterince kabul ettiremiyor, yapimcilarin istediklerini isteklerine gore hayata geciriyor. Kisacasi isini yapiyor ancak kendinden birseyler katamiyor. Sonucta da ortaya 10 milyon dolar butceli, goz alici ama ici bos bir film cikiyor...(2/10)
Ne demek Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi filmi. İki sahneyi holywwodvari yaptık diye bu övgü nedir yahu. bu filme harika veya en iyi film diyen arkadaşların öncelike gidip şöyle bir Türk siema tarihine göz gezdirmeleri lazım. Tabi ciddi manada bir sinema tutkunu iseniz bunu yapar ve bunu yaparken de objektif olursunuz.
her ne kadar aksiyon ve hareketi yaşatamasasa film çok hoşuma gitti,bi kere konu itibariyle çok iyi.müzikler ve kamera çekimleride hoşuma gitti benim gibi dizisini daha önce izlemeyenlerin hoşuna gidebilir.9/10