Hesabım
    Sürgün
    Sürgün
    22 Şubat 2008 Sinemada | 2s 30dk | Dram
    Yönetmen Andrey Zvyagintsev
    |
    Senarist Oleg Negin, Andrey Zvyagintsev
    Oyuncular: Konstantin Lavronenko, Maria Bonnevie, Elena Lyadova
    Orijinal adı Izgnanie
    Üyeler
    3,1 82 Puanlama, 9 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Bir aile, anne, baba ve çocukları şehir yaşamından ayrılıp doğa ile iç içe bir kır evine giderler. Burası büyükbabalarından kalma bir yerdir. Şehir kültürüne adapte olmuş insanlara uzak kalan bir doğa yaşamının kurallarına ayak uydurmak hiç de kolay değildir. Doğada hükmeden kavramlar çok başkadır. Orada var olmaya devam etmek isteyenler için büyük fedakarlıklar söz konusu olmak zorundadır. Film özünde vicdan sorguları ve işlenen günahların sancıları ile savrulan bir ailenin hikayesini konu alıyor. Cennetten kovuluş miti beyazperdede hayat buluyor. 2007 Cannes En İyi Erkek Oyuncu ve 2007 Moskova Rusya Film Kulüpleri Federasyonu Ödülü sahibidir.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Sürgün

    Saroyan?ın Sürgün’ü!

    Yazar: Ayşegül Kesirli
    Sürgün, ilk filmi Dönüş ile Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan'ın sahibi olan Rus yönetmen Andrei Zvyagintsev'in ikinci filmi. Sinema camiasında ilk filmiyle böylesine üstün bir başarı elde eden yönetmenlerin ikinci filmlerinde çuvallayacaklarını öngören bir lanet var. Donnie Darko ile bir anda şöhrete kavuşan Richard Kelly'nin ikinci filmi Kıyamet Öyküleri ile 59. Cannes Film Festivali'nde nasıl olumsuz eleştiriler aldığını hatırlayın. Dolayısıyla Zvyagintsev'in çoğu röportajında Sürgün'ün ikinci filmler üzerindeki laneti kaldıracak bir çalışma olduğunu iddia etmesi boşuna değil. Nitekim film, yönetmenin Richard Kelly'nin maruz kaldığı kötü tepkilerle karşılaşmayacağını garanti eder nitelikte. Sürgün, tıpkı Dönüş gibi Andrei Tarkovsky'nin ayak izlerini takip eden bir Rus filmi. Zvyagintsev'in politik ve dini göndermelerle süslediği film, ilk izleyişte anlamını tam olarak kavrayamadı
    Öneriler

    Oyuncular

    Konstantin Lavronenko
    Rolü : Alex
    Maria Bonnevie
    Rolü : Vera
    Cathérine Kulkina
    Rolü : Eva
    Dmitri Ulyanov
    Rolü : Robert

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    rosetta
    rosetta

    Takipçi 70 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    4 Mart 2008 tarihinde eklendi
    arkadaşlar uyarmış bende uyarayım,klasik popcorn izleyiciysen bu filmden uzak dur,yoksa saçmalamak zorunda kalırsın.bizde burdan güleriz size ancak.filmin puanı 5.6 ,aklım hafsalam almıyor.puana aldanmayın diyorum türün sevenlerine,ve yönetmenin ilk filmi olan dönüşü sevenlere.bu film en az dönüş kadar güzel film.anlatmak istediklerini ,parlatıp cilalayıp gözümüze sokmuyor ,bize düşünem ,kanıksama imkanı sunuyor ...
    Devamını oku
    sanemincel
    sanemincel

    16 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    24 Şubat 2008 tarihinde eklendi
    ben baya begendım fılmı cok cok guzeldı yanı tabıı kı klasık bır hollywood ızleyıcısıysenız gıtmeyın, yazıktır paranıza fılan gercekten.
    bu arada beyazperde de bu fılmden ıkı tane var anlayabılmıs değilim, filmin rusca adını gırınce otekı cıkıyor, vızyonda bu var, ikisinin de konusu degısık yazılmıs fılan... ?
    hyperballad-2
    hyperballad-2

    11 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    27 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
    arkadaslara katılıyorum..popcorn filmleri seviyorsan lütfen bu filmi izleme cunku yapılan yorumlar yersiz oluyor....
    film alex karakteri ile bir evlilige iliskin alıskanlık kazanmayı ve bu alıskanlık uzerinden sevgiyi surdurebilme cabasını cok iyi anlatıyor karakterlerin icinde bulundugu ruh hali olayların anlatıldıgı mekanlar ile gercekten cok iyi butunlesmis. oyunculuklar oldukca iyi.. bu turu sevenlere kesinlikle tavsiye ediyorum.
    cennetsinemasi
    cennetsinemasi

    8 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    1 Mart 2008 tarihinde eklendi
    Sürgün filmi ruhumu dinlendirdi ki son zamanlarda maalesef "sinema" adı altında o kadar egoistçe yapılmış filmler izledim ki bu filmi izlerken arındığımı hissettim. filmden bir şey anlamayan arkadaşım boşver bazen anlamasan da olur hem film bir kurmaca değil bir uyarlama...Rus edebiyatı ve sinema dili bana kalırsa dünya sanatı anlamında en üst sıralarda yer alıyor. bu film yönetmenin ikinci filmi ve bence bu rakam çok ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa, Belçika, Rusya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2006
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Rusça
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2006, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2006.

    Yorumlar

    Back to Top