mehmet-bjk
11 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Son zamanlarda izlediğim en etkileyici ve en başarılı B tarzı ucuz bütçeli korku filmlerinden biri. İstenirse demek ki bu tarz B tarzı korku filmleri de çekilebiliyormuş. Zaten bu film ziyadesiyle festivallerinden boş dönmemiş bir film.
film fena değil.. çok kötü bir film değil.. sıkılmadan kendini izlettiriyor en azından.. hatta tek mekan filmleri arasında değerlendirirsek bence gayet başarılı..
ortada bir şey var. tıpkı zombi gibi zehirini bulaştırıyor ama bunun ne olduğunu asla anlamıyoruz. sonra bir de kopan organlar koşmaya başlıyor. neden, ne zaman, niçin, ne oldu, ne olacak... bunları sormadan izlemek istiyorsanız tamamdır. tabi finalde feciydi!!!
Klasik korku filmi işte3-4 arkadaş tatile gider, bir sorun çıkar bu sorunla zaman kaybeden arkadaşlar ne olduğu belli olmayan bir varlığın saldırısına uğrarlar, yarısı ölür yarısı kurtulur, hele de sürpriz bir son yoksa o film hiç çekilmez..Artık korku sektöründe bir devrim yapılmalı aynı senaryoyla nereye kadar ?sonuç olarak vasat 10/4
Filmi bugün izledim.Çok kısa ve düşük bütçeli bir film.Hafiften the mist i andırıyor ama film boyunca toplam 6 insan görüyorsunuz.İzlenilebilir her şeye rağmen.
Bu filmi yaklaşık 6 ay önce izlemitim.Bu yüzden yorum yaparken ufak tefek hatalarım olbilir.Splinter ın ilk dakiklarını izlerken,basit ve sırdan bir korku filmi izlenimi veriyor.Fakat filmin daha sonraki bölümünde,yani akaryakıt istasyonunda gelişen olaylar.Bulaşıcı bir virüsün insanları ölümcül birer yaratık haline çevirmesi.Bu yaratıkların tesadüfen istasyonda bulunan insanların hayatını kabusa çevirmesini konu alan bir film.Hollywood yapımı klişe korku filmlerinden biraz daha farklı olan Splinter,korkudan çok gerilimi yüksek,heycan verici bir yapım.Yönetmen Toby Wilkins ının bu ilk yapımı olan film,bence,yeni bitme bir yönetmen için hayli başarılı bir yapım...Korku filmlerinin günümüzde IMDb gibi saygın bir sitede 4-5 puan sevyelerinde gezinirken,Splinterın 6,3 puan alması bence iyi bir başarı.İzlemenizi tavsiye ederim.6.7/10
bir de filmi izlerken arkada oturan bir ciftin erkek olaninin bir yorumu vardi: 'giymig! ahaha kadin ne gadar gomig, dikenli bir adam var orda diyo. herhalde filmin butcesi cok dusuk, film 4 kisiyle bitmis yazik.'' :)
hayatımda gördüğüm en klişe en kötü filmlerden biri , öyle zannediyorum ki holywood korku filmlerin en yapılmış olanlarının özelliklerini çıkarsak bu filmde hepsi mevcut benzin istasyonları, virüsten yeni türlerin oluşması ,iki genç sevgili, biryere sıkışmak.... 102