Ahmet Büke
6 Nisan 2022 tarihinde eklendi
abd başkanını kaçırma hikayesi… sürekli aynı 20 dakika etrafında dönen film… süre falanda çok uzun değil ama muhtemelen kurgudan dolayı sürükleyicilikde büyük sıkıntı var.. Orijinal bir şey denenmiş ama bence olmamış..
Filmi bir arkadaşın önermişti 'baya iyi bir film' diye. Tek yorumu buydu, ona güvenip izledim Bakış Açısını...Bakış Açısı (Vantage Point), Amerikan Başkanına (e başka nerenin başkanı olabilir ki) düzenlenen bir suikasti farklı kişilerin bakış açılarıyla anlatıyor. Yani baştan belirtmek gerek, anlatım tarzı sıradışı kesinlikle...Anlatımı sıradışı dedik ama deyim yerindeyse muhabbet aynı; tıpkı Jamie Foxxlu Kingdom (Krallık) faciası gibi bu da Amerikanın teröre bakış açısını Amerikanvari bir şekilde (yani banal) ortaya koyuyor. Çok detaya girmeyeceğim bu konuda ama özetle Amerikalılar hep teröre maruz kalırlar, haksızlığa uğratılmak istenirler, Amerika da bunlara dersini verir. Gayet basmakalıp ve sığ yani hikaye...Filmde oldukça iyi isim var aslında, sığ konusuna rağmen. Başroldeki Dennis Quaid filmin en iyisi bana göre. Aynı şekilde Forest Whitaker da oldukça iyi (elbette ki şaşırtıcı değil Whitakerin performansı). Bunun yanında filmin başında görünen Sigourney Weaver de rolü oldukça kısa olmasına rağmen iyiydi (aksi yöndeki bir görüş için bkz. Bakış Açısı adlı sinekritik)...Filmdeki aksiyon sahnleri, hikayenin sığlığına rağmen oldukça başarılı. Aksiyon konusundaki başarı acemi sayılabilecek yönetmen Pete Travisin mi yoksa Bad Boys 2nin de görüntü yönetiminde olan Amir M. Mokriye mi ait merak konusu benim açımdan. Ama kesin olan şey elbette ki başarılı aksiyon sahnleriyle dolu bir film olduğu Bakış Açısının. Bu konuda merak ettiğim birşey de onca darbe almalarına rağmen Astralarda hava yastıkları neden açılmaz, çok ilginç yani :)))İzlemek isteyen veya düşünen arkadaşlar için hikayenin suya sabuna dokunmasını, en azından objektif olmasını bekleyen arkadaşlar için yerinde bir tercih olmayacaktır Bakış Açısı. Ancak salt aksiyon filmi izlemek isteyen için hiç fena bir tercih değil...
Filmde farklı bakış açıları var gerçekten filmin gidişatıda ilginç ama bazı sahneler ve filmin sonu çok güzeldi senaryo biraz sıradan olsada film bence başarılı herkese tavsiyemdir kesinlikle boş bir film değil senaryosu ve oyunculuklarıyla iyi bir film diyebilirim...
film ilginç bir film yani sonuna kadar kimin ne yaptıgı belli degil kesinlikle aksiyon severlerin izlemesi gereken 10 numara bir film kaçırmayın derim...
konusu itibarıyle çok büyük bir heyecanla gitmiştim ancak film karakterlerin olaya bakış açısını ve olay hakkındaki farklı yorumlarını değil sadece o olay anında yaşadıklarını ve olayın hayatlarını nasıl etkilediğini anlatıyor. çok daha sarsıcı ve etkileyici bir film yapabilirlermiş yine de aksiyon sevenler için izlemeye değer
Bir sahneyi anlamak için 10 kere izlemeniz gerekebilecek bir film. Senaryosu çok kasılmış filmlere örnek istenirse örnek verebileceğim 3-4 filmden biri. Oyunculuklara, görsel efekte, yönetmene yazık olmuş..
Filmin işlenişi gerçekten çok başarılı. Öyle ki izlerken zaman su gibi akıp gidiyor. Kurgu da enteresan olunca ortaya izlemesi keyifli bir yapım çıkıyor. Senaryo çok iyi olmasa da izlenmeyi hak ediyor. 7/10
Filmin senaryosu basit ,fakat yönetmenin bakış açısı süper,kamera kadrajları mükemmel.İnsana gerçekten farklı bir yorum sunuyor ,mutlaka izleyin şaşırıp çok eğlenceksiniz kamera açılarını izlerken.