rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
12 Ekim 2008 tarihinde eklendi
daha önce de pek çok kez çekilmiş olan farklı olayların aynı yerde kesişmesi ya da aynı olayın farklı kesişimleri şeklinde niteleyebileceğimiz kurgu tarzını görüyoruz burada da.iddialı bir kadro var,konu da fena değil.ufak tefek sorunları olmasına rağmen çok rahatsız edici değil.
Filmin senaryosu falan güzel ama yani bazı arkadaşların da dediği gibi aynı sahneyi 10 kere izleyince bayıyor insanı birazcık.Ama film sağlam özellikle de sonlara doğru tempo yükseliyor izlemek isteyenlere tavsiye ederim.
Bence çok başarılı ufak tefek yerlerde senaryo hataları var ama bunu göz ardı edersek 10/9 u hak eder. bir olay yaşanırken herkesin farklı tanıklık etmesiyle toplanan ipuçları sizi doğruya götürüyor.
öncelikle konusu beni çok etkiledi ilk kez karşılaşacağınız türden ve sizi biraz daha içine çekiyor şiddetle tavsiye ederim kurgu ve en önemlisi geçişlerin bu kadar etkili yapılmasıyla sehir zevkine varacaksınız özellikle Forest Whitaker en iyi filmi diyebiliriz pişman olmazsınız iyi sehirler
Klasikleşmiş Amerikan başkanına suikast senaryosunun klişelerini taşısada,kurgulanma tarzı,aksiyonu ve sürükleyiciliği ile beğenimi kazandı.Genede fazla abartılmaması gerek.10/8
son zamanlarda izlediğim en heyecenlı filmdi.Film başlayana kadar içimde hep bir şüphe vardı ama inanın beşinci dakikası dolmadan hepsi kalktı.mutlaka ki eksik yanları var ancak klişe bir konuyu çok farklı açılardan yüksek bir tempoda anlatmasıyla,izleyicide sürekli bir merak duygusu uyandıran senaryosuyla ve harika oyuncu kadrosuyla kesinlikle izlenmesi gereken bir film..bence mutlaka izleyin 9/10
Filmi bir arkadaşın önermişti 'baya iyi bir film' diye. Tek yorumu buydu, ona güvenip izledim Bakış Açısını...Bakış Açısı (Vantage Point), Amerikan Başkanına (e başka nerenin başkanı olabilir ki) düzenlenen bir suikasti farklı kişilerin bakış açılarıyla anlatıyor. Yani baştan belirtmek gerek, anlatım tarzı sıradışı kesinlikle...Anlatımı sıradışı dedik ama deyim yerindeyse muhabbet aynı; tıpkı Jamie Foxxlu Kingdom (Krallık) faciası gibi bu da Amerikanın teröre bakış açısını Amerikanvari bir şekilde (yani banal) ortaya koyuyor. Çok detaya girmeyeceğim bu konuda ama özetle Amerikalılar hep teröre maruz kalırlar, haksızlığa uğratılmak istenirler, Amerika da bunlara dersini verir. Gayet basmakalıp ve sığ yani hikaye...Filmde oldukça iyi isim var aslında, sığ konusuna rağmen. Başroldeki Dennis Quaid filmin en iyisi bana göre. Aynı şekilde Forest Whitaker da oldukça iyi (elbette ki şaşırtıcı değil Whitakerin performansı). Bunun yanında filmin başında görünen Sigourney Weaver de rolü oldukça kısa olmasına rağmen iyiydi (aksi yöndeki bir görüş için bkz. Bakış Açısı adlı sinekritik)...Filmdeki aksiyon sahnleri, hikayenin sığlığına rağmen oldukça başarılı. Aksiyon konusundaki başarı acemi sayılabilecek yönetmen Pete Travisin mi yoksa Bad Boys 2nin de görüntü yönetiminde olan Amir M. Mokriye mi ait merak konusu benim açımdan. Ama kesin olan şey elbette ki başarılı aksiyon sahnleriyle dolu bir film olduğu Bakış Açısının. Bu konuda merak ettiğim birşey de onca darbe almalarına rağmen Astralarda hava yastıkları neden açılmaz, çok ilginç yani :)))İzlemek isteyen veya düşünen arkadaşlar için hikayenin suya sabuna dokunmasını, en azından objektif olmasını bekleyen arkadaşlar için yerinde bir tercih olmayacaktır Bakış Açısı. Ancak salt aksiyon filmi izlemek isteyen için hiç fena bir tercih değil...
Filmde farklı bakış açıları var gerçekten filmin gidişatıda ilginç ama bazı sahneler ve filmin sonu çok güzeldi senaryo biraz sıradan olsada film bence başarılı herkese tavsiyemdir kesinlikle boş bir film değil senaryosu ve oyunculuklarıyla iyi bir film diyebilirim...
film ilginç bir film yani sonuna kadar kimin ne yaptıgı belli degil kesinlikle aksiyon severlerin izlemesi gereken 10 numara bir film kaçırmayın derim...