Demirtas
19 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Bence zaman kaybından başka birşey değil. Film ne anlatıyor, ne demek istiyor belli değil. Film bittiğinde kendinizi tamamen enayi yeerine koyulmuş ve kandırılmış hissediyorsunuz. John Cusack müthiş bir oyunculuk sergilemiş ama hikaye birşey anlatmıyorki. Bence uzak durun.
olumlu film yorumlarını okuyup izlediğim ve beni hayal kırıklığına uğratan filmlerden biri oldu.bana göre filmin senaryosu ve kurgusu çok basitti.film çok eski olmamasına rağmen beni kendine çekmedi.filmde bir mantık aramayıp olduğu gibi kabul etmeme rağmen filmde ilgi çekici bir nokta bulamadım.kısacası oyunculukları da filmi de hiç beğenmedim.
bence artık senaristler King'in eserlerinin peşini bıraksınlar..Onları kitaplarında olduğu gibi anımsayalım,okuyalım,hayal edelim..Mümkünse senaryolaştırmasınlar..güçlü kadroya rağmen kötüydü ne yazık ki..
Özellikle filmin ilk yarısında acaba ne olacak diye çok geriliyosunuz..İkinci yarıda biyerden sonra artık ne olursa olsun havasına giriyosunuz :) Güzel bir gerilimdi..Bazı yerleri çok uçuk olsada mutlaka izlenmeli10/8
1408 bende tam anlamıyla bir hayal kırıklığı yarattı.Oysaki ne iyi beklentiler içine girmiştim filmi izlemeden önce.Gerilim ve Korku Romanlarının Dünyaca ünlü,usta yazarı Stephen King'in ülkemizde Altınkitaplar yayınevi tarafından "Karanlık Öyküler" adıyla basılmış kitabında yer alan aynı adlı,kısa öyküsünden sinemaya uyarlanmış bir film.Şimdi bir kere Stephen King'in öyküleri,romanları sinemaya uyarlamaya veyahut filme çekilmeye fazlasıyla uygundur.Ancak bazı kısa hikayelerini alıp uzun bir filme dönüştürüken öykünün sinemaya mı yoksa Tv için çekilecek bir filme mi dönüştürülmesine karar verilmeli.1408'e baktığımda madem bunu filme çekmek istiyorsanız o zaman Tv için çekseydiniz de bir sinema filmini yakışmayan bu film beyazperde de boy göstermeseydi.Hikaye çok güzel ve ürkütücü.Ama adı üstünde kısa öykü.Bu kısa öyküyü bir film tadına dönüştürmeye kalkışınca(üstelik bir sinema filmine) film giderek sakız gibi uzuyor aynı zaman da öykünün dışında hareket ederek giderek saçmalıyor.1408'in de başına gelen bu zaten.Bu bir Sinema filmi değil,Tv filmi olmalıydı.Beğenilebilmesi daha iyi olabilirdi böylece ama bu haliyle beğenilmesi biraz zor gibi.Çok güzel başlıyor,sonra sıkmaya başlıyor sonuna doğru da yeter be artık diyorsunuz,ne zaman bitecek bu? diye.Başlarda hikayeye sadık kalındığı için hoşunuza gidiyor tabi.Ama sonrası olmamış.Benim için unutmak istediğim bir Stephen King uyarlaması oldu 1408.Hele hele bundan önceki Secret Window gibi başarılı bir sinema uyarlamasından sonra bu çok zayıf bir film doğrusu.
stephen king romanı uyarlaması olması kesinlikle çok büyük bir artı mutlaka ama bunun dışında John Cusack’ın oyunculuğu görülmeye değer gerçekten..1408; çok iyi bir psikolojik gerilim yaşatıyor izleyicisine vaad ettiklerini ise hiç havada bırakmıyor.. zeka dolu..sarsıcı..kaçırmayın derim
bekleneni veremeyen, klasikleşmiş korku ve gerilim unsurlarını harmanlayıp karşımıza sunan bir film. stephen king adına hiç bakmamak gerekir çünkü kötü bir uyarlama olmuş. filmin tek artısı tek başına, tek mekanda filmi başarıyla taşıyan john cusack. onun performansı için 5/10
film başlangıcı oldukça güzel. ama sonralarda gerilim değilde biraz komedi türüne kaymış sanki. yani filmin arasında sörf olayına niye geçiş oldu ki sanki. ama fena değildi. izlenebilir bir film. sorunum filme ilgili değil aslında salonla ilgili hatta salondaki insanlarla ilgili oldu. filme müdahale etmek isteyen bir teyze ve amca ikilisiyle uğraşmak gerçekten filmi baştan kopardı ne yazık ki:S
yaniii.. o kadar da mükemmel değildi,dünyanın en korkak insanı olan beni bile germedi film((; ama yine de kötüydü yaa demedim filmden çıkarken. . çok fazla şey beklemeden izlenebilir
film genel anlamda güzeldi sonuna kadar izlenebiliyor. Fakat sonu cok sacma. Daha sasırtıcı bişeylerin olmasını beklerdim. Sonunda oda hakkında fikir sahibi olunmuyor. Film bize odada ne olup bittiği hakkında fikir vermiyor.