ozkanakkus
31 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Dört dörtlük, bilinçsiz insanlar umarım durumun ne kadar ciddi boyutlarda olduğunu farkederler.Herkesin uygunsuz gerçek ile tanışma zamanı..
Asagida okudugum yorumlar bile, insanlarin bu isi ne kadarda az ciddiye aldigini gosteriyor. Hukumetler bizleri yonetmez, bizler hukumetleri yonetiriz. Bu filmi gormesi gerekenler bizleriz, kimse topu baskasina atmasin. Filmin adi zaten "Uygunsuz Gercek", bundan keyif almaniz, mutlu olmaniz beklenemez; bize bilmedigimiz bisey anlattigini da zannetmiyorum. Onemli olan bilip de -bu forumda oldugu gibi- onemsemedigimiz, cozum uretmeyi surekli erteleyip baskalarina biraktigimiz bir konunun artik ertelenmeye tahammulu kalmadigini hatirlatmak, gozumuze sokmak. Bu yapimda ne sanatsal biseyler aramali ne de bir kategoriye sokmaya calismaliyiz, tek yapmamiz gereken ciddiye almak ve eylemlerimizle ciddiye aldigimizi gostermek. Hayatimizda bundan daha kritik hicbirsey olmadigini ne zaman anliyacagiz?? Ders verir gibi konustugum icin biraz utaniyorum ama asagida yazilanlar beni daha cok utandirdi!!!
bence kesinlikle izlenmesi gereken bir film, tüm insanlığın mahvettiği bu düzeni yine insanın düzeltebileceğini gösteren bir belgesel ve çok başarılı olacağa da benziyor.
Film ilk başlarda küresel ısınmanın ne olduğunu herkesin anlayabileceği bir dille anlatıyor. Daha sonra sera gazı salınımı konusunda nerede olduğumuzu bu duruma nasıl geldiğimizi ve küresel ısınmanın neden olduğu ve olabileceği bazı faciaları gösteriyor. Bunların arasına Al Gore Bush'a karşı da biraz karalama kampanyası sıkıştırıyor. Son olarak ta dünyamız ile sanayileşme arasında bir seçim yapmak zorunda mıyız sorusuna yanıt arıyor. film biterken ise size kişisel yaşamınızda küresel ısınmayı nasıl yavaşlatabileceğinizi öğretiyor. bence dünya üzerinde yaşayan herkesin izlemesi gereken bir film.
Mutlaka izlenilmesi gereken bir belgesel. Al Gore'un kendi hayatını anlattığı yerler sıkıcı olabiliyor ama panelde söyledikleri gerçekten dikkate değer. Ocak ortasında 14-15 derece sıcaklıkta, yalancı baharı yaşadığımız şu günlerde izlediklerimiz daha da anlam kazanıyor. Dünya hızla sona yaklaşıyor ama biz durdurmak için hiçbirşey yapmıyoruz. Bir de filmin sonunda acaba Bush yerine Al Gore başkan olsaydı nasıl olurdu diye düşünmeyen var mıdır?
küresel ısınma ile ilgili bazı fikirlerimi değişmesinde etkili oldu gerçekten. çok bilimsel ve mantıklı. bilimsel verilere dayanılarak yapılmış gerçekten inanmamak elde değil
Bu tip belgesellere cok ıhtıyacımız war genel olarak yorumlarda propaganda denmiş karalama kampanyası denmiş ewet karalanması gereken bir baskan bush cunku kuresel ısınmaya karsı yapılan calısmalara ımza atmayan kısı filmi amerikalılar yapmıs para kazanma amacı denılıyor Allah askına bunu dienlerin %99u hollywood yapımlarına en basta kosanlardır eminim yada mcden cıkmayan arkadaslar direk muhalıf taraf olmayın halendaha ne kadar buyuk bi sona kostugumuzn farkında degilsiniz bırakın kazanan kazansın parayı nasılsa harcıcak bi dunya olmıcak yakında bu belgesel vizyona girdiginde belkı bıraz uyanır ınsanlar demistim ama bir haberde bile cıkmadı halendaha haberlerde magazın sacmalıklarının arka planında kalıo kuresel ısınma we gazetelerin 3.sayfasında cıplak mankenlerden mansete yer kalmıo
bu filme 10 werdim inanılmaz müthiş acayip efektleri olan konusu sıradışı çok komik yada cok dramatk diye degil!! bu film belgesel nitelignde bnce puan ortalamasını yukseltip izleyici cekmeli çunku gercekten çok onemli bi sorun izleyenler de izlemeyenlere izlemeleri için teswik etmeli
al gore gerçekten iyi bir iş çıkarmış fakat abd ile sınırlı kalmayıp çuvaldızı diğer ülkelere batırsa daha objektif bir film olbilirmiş.ama böyle bir duyarlı davranışta bulunup bizi gerçeklerele korkuttuğu için tebrik etmek lazım:)