Hesabım
    Sorun Yaratan Adam
    Sorun Yaratan Adam
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 35dk | Dram, Fantastik
    Yönetmen Jens Lien
    |
    Senarist Per Schreiner
    Oyuncular: Trond Fausa, Petronella Barker, Birgitte Larsen
    Orijinal adı Den Brysomme Mannen
    Üyeler
    3,2 35 Puanlama, 7 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Orta yaşlarının ortasındaki Andreas, günün birinde kendisini tanımadığı bir şehirde bulur. Bu yere nasıl geldiği hakkında en ufak bir fikri bile yoktur. Burada sıradan bir işi, bir evi bir de eşi vardır. Ancak Andreas bir şeylerin yolunda olmadığının farkındadır. Bunun üzerine şehirden kaçmaya karar verir ancak şehirden kaçmanın hiçbir yolunu bulamaz. Bir süre sonra Hugo isimli bir adamla tanışır. Bu adam ona şehirden kaçması için kimi umut kırıntıları bahşetmiştir. Artık Andreas, bu kaçış macerasını başlatmak için eskisinden çok daha umutludur.

    Norveç Sineması'nın son dönemlerde çıkardığı en dikkate değer yapımlardan biri olan Sorun Yaratan Adam, prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapmıştı.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Sorun Yaratan Adam

    <b>Sorun Yaratan Adam</b> Kim?

    Yazar: Orkan Şancı
    Anlatılacak herşey bitmiş olsa, her gün yüzlerce kitabın yayınlanmasına ne diyeceğiz? Sinemadan anladığımız sadece Hollywood ise ve artık filme çekecek bir öykü kalmadığını düşünüyorsak Kuzey'den gelen bu akıllı yaşam belirtisini nasıl açıklayacağız?Norveç gibi AB ortalamalarının bile üzerinde refaha sahip bir ülkeden böyle bir filmin çıkmasına çok da şaşmamalı. Refah içindeki Kuzey ülkelerinde intihar oranlarının neden bu kadar yüksek olduğu hep sorulageldiğinden kelli, filmimiz kendini bu konuya eğilmekle görevlendirmiş. Sonuç, son derece içten...Fazla gelişmişlikle mutluluğun koşut olmadığını anlatan bu minimalist sinema örneği, Cannes dahil festivallerde jürinin aklını başından almış. İstanbul Film Festivali sayesinde haberdar olduğumuz, izleyerek son derece isabetli karar verdiğimizi düşündüğümüz Sorun Yaratan Adam (Den Brysomme Mannen), 40 yaşlarında Andreas adlı bir adamın hiç tan
    Öneriler

    Oyuncular

    Trond Fausa
    Rolü : Andreas
    Petronella Barker
    Rolü : Anne Britt
    Birgitte Larsen
    Rolü : Ingeborg
    Per Schaaning
    Rolü : Hugo

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    potasyum
    potasyum

    Takipçi 531 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    2 Mart 2012 tarihinde eklendi
    Son zamanlarda izledigim en ilginç ve sanirim da sisteme karsi ayar vermeye çalisan en güzel filmlerden biri.Iskandinav ülkelerinin huzurlu yasam profiline baska bir perspektiften ancak bu kadar güzel bakilabilirdi.Yemek yiyiyor koku yok,bira içiyor tat yok,seks yapiyor zevk yok,filmin basindaki o duygusuzca olan öpüsme sahnesinde bile bunu görebiliyoruz,Andreas'in sevgilisiyle ayrilmak istedigi sahnedeki diyaloglar bile tüylerinizi ...
    Devamını oku
    kuzularynsessizli-i
    kuzularynsessizli-i

    Takipçi 804 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    17 Aralık 2010 tarihinde eklendi
    Kuzey Avrupa sinemasının en dikkat çekici yapımlarından biri olan Sorun Yaratan Adam, farklılık isteyenler için önerilecek bir filmdir. Bir dünyanın içinde bir başka dünyanın yer aldığı, kimi zaman kafa karıştıran, izlenesi bazen zor ve her an merakla izlenebilecek bir yapım.Aşk duygusunun veya evlilik mertebesinin bile insanlar için pek bir anlam taşımadığı garip bir kentte Andreas ilginç günler yaşayacaktır.
    Jef---Costello
    Jef---Costello

    Takipçi 152 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    10 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    Norveç sinemasından çok orijinal ve anlamlı bir film..Filmde Postmodern dünyayı çok güzel tasvir etmişler..'Andreas' karakteri aslında 'Sorun yaratan' bir adam değil..Bulunduğu çevre-ortam-düzen ve sistem sorunlu..'Andreas bu düzene ve sisteme uymadığı için 'sorunlu' lanse ediliyor..Tıpkı taxi driverdaki 'travis' veya ghost worlddaki 'Enid' karakteri gibi..'sisteme ve düzene uymazsanız hayattan pasifize edilirsiniz..' tıpkı Andreas'gibi..10/10
    badcho
    badcho

    10 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    14 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    Filmdeki bazı imgeler için bile izlenmeye değer bir film. Mesela aşk acısını, defalarca tren altında kalmayla eşdeğer tutmak. Ya da yalnızlığı bir müzik sesiyle ve elmalı turta kokusuyla gidermek vs. Bence izleyin. Değişik bir yapım.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Norveç, İzlanda
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2006
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Norveççe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2006, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2006.

    Yorumlar

    Back to Top