Ölüm Emri
4,1

kaaneryurek
kaaneryurek

9 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Çok abartılacak bir filim olmadıgını düşünüyorum. Bazı arkadaslar abartılar oldugunu söylüyor, zaten bu tarz filimlerde abartılar olur. Kaç arkadaşınızın başına böyle bir olay geldiki ? O yüzden abartılara göz yumacaksınız bu tarz filimlerde, yoksa hiç izlemeyin daha iyi diye düşünüyorum.
Kevin Bacon'un performansını beğendim. Karakteri iyi taşımış ve üstesinden gelmiş doğrusu. Sinemada izlenmese bile evinizde bir pazar günü canınız sıkılıyorsa dvd keyfi yapabilirsiniz...
nabizgazetesi
nabizgazetesi

8 Ocak 2008 tarihinde eklendi
"savaşta kazanan olmaz" başarıyla anlatılmış. Bacon performans nedir göstermiş.

en çok hoşuma giden pilot speed'in alright şarkısının filmin sonunda mest etmesi oldu
sugarly-2
sugarly-2

7 Ocak 2008 tarihinde eklendi
harika bir film..bence eşkıyanın yabancı versiyonu..saw'un yönetmeninden olması da ayrı bir güzellik katmış filme...
sedat-3122
sedat-3122

7 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Kevin Bacon hep beğendiğim bir oyuncu olmuştur..cok basarılı bir yapım olmuş..puanını hakeden bir film..ayrıca müzik cok etileyici..kesinlikle izlenmeli..
onurakardere
onurakardere

1 Ocak 2008 tarihinde eklendi
özellikle judie foster'ın içimdeki yabancı filmiyle benzerlikler gösteriyor. bir insanın uğrunda yaşadığı herşey elinden alındığında, intikam almak için neleri göze alabileceğini anlatan iyi bir yapım. özellikle kavin bacon oyunculuk açısından çok iyi. keyifli seyirler...
muena
muena

1 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Aslında konu klasik bir konu.Lakin benzer filmlerden ayrılan yönü ailesi ölen kariyer sahibi bir insanın birden dövüş ve silah ustasına dönüşmeyiş oluşu.Sıradan biri olduğu o kadar gerçekçi ki silahı bile tutamıyor.
Beethoven-2
Beethoven-2

1 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Bu filmle ilgili çok karışık ve belirsiz hisler taşımaktayım. Şöyle ki; senaryo orijinal ve çok sıklıkla rastlamadığımız bir konu. Kesinlikle klişe değil, bu da ciddi bir artı. Yani filme gelmeden önce konusunu okumayanlar, filmin gidişatına çok şaşırabilir, zira başlangıçtaki iyi aile babasının yerini zamanla adalete inancı sarsılmış, cani ve vahşi bir katil alıyor! Filmin finali enfesti doğrusu. Hiç beklemediğimiz bir final oldu, son sahnede iki ezeli düşmanın ?parktaki banka oturur gibi? yan yana oturması ve özellikle kel olan acımasız ve kana susamış serserinin (kusura bakmayın, isim hatırlama konusunda çok kötüyümdür) -ki edebiyatta bu türlere ?antagonist? denir, yani filmin kahramanı ?protagonist'in düşmanı- serserinin: ?Bak şu haline, bizden biri oldun? demesi ve sonunda Nick Hume'ın yani kahramanımızın silahı ona göstererek, ?Hazır mısın?? demesi. Beyazperde'nin yorumu son derece isabetli, gerçekten çok doyurucu bir film. Aşırı şiddet, vahşet ve çok gerilim içermesi, diğer yanda iyi aile fertleri, tezat atmosferini kuvvetlendirmekte başarılı. Bu film biraz da yazın gördüğümüz ?Outlaw-Kanunsuzlar? filmine benziyor. Mesaj: 'Kanunların adil olmadığını düşünüp kendiniz adaleti sağlamya çalışırsanız, sonunda iki taraf da kaybeder.' Zaten Detective Walis'in filmin ortasında söylediği cümle, hem hayatı, hem de filmi o kadar güzel özetliyor ki: ?In a war, everybody thinks he is right, in the end, everybody dies (Bir savaşta herkes haklı olduğunu düşünür, sonunda ise herkes ölür)? 8/10
cumbocumbo
cumbocumbo

31 Aralık 2007 tarihinde eklendi
bu izlediğimiz flim tam anlamıyla..senaryo yazarı olan james wan'ın mucizelerinden biri..herkesi izlemesi iççin zorlayabilirim bu filmi:)iyi seyirler diliyorum
ahmeteser8889
ahmeteser8889

30 Aralık 2007 tarihinde eklendi
konusu cok klasik olmasina ragmen, sürükleyiciliginden birsey yitirmemis bir film. soundtrackleride bir o kadar guzel. gidilmeye deger bir film ama beklentinizi cokta üst seviyede tutmayin. puanım 8.
berk-diler
berk-diler

30 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Film 2. yarıda itibaren gerçek anlamda güzelleşmeye başlıyor. 1. yarı çok daha piskolojik olduğu için biraz sıkıcı. müzikler gayet güzel ve filmin yapımı oldukça enteresan. video kasetlerinin filmde kullanımı oldukça enteresan. izlemezseniz birşey kaçırmayacağınız am bu hafta daha iyi bir film olmadığı için gidebileceğeniz bir film. hem psikolojik hem dram ham de aksiyon.
ilsalaron
ilsalaron

30 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Testere filminin baş mimarı olan ve o projeden ayrıldıktan sonra Dead Silence filmini çeviren James Wan yine müthiş bir gerilim/korku (bu sefer işin içinde aile dramı da var) imza atmış. Testere filmi James Wan ayrıldıktan sonra bana göre hiç bir şekilde dikiş tuturamamıştı. Dead Silence ise DVD de çıkmasına rağmen olağanüstü filmi, bu da ha keza çok başarılı bana göre. Özellikle, Kevin Bacon çok başarılı. Filmin en önemli artısı bana göre senaryonun hayli inandırıcı olması.
gurtukan
gurtukan

28 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Film güzel fena değil. Bu film bazı alıntılar kullanmış. Afişi MaxPayne adlı bilgisayar oyunundan alınmış gibi. Açıkçası oyundakine benzer bi film olsaydı dehşet olurdu ama değil. Konu olarakda yakın zamanda izlediğimiz Punisher(cezalandırıcı) benzeri bir film. Punisherden daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca, bu filmde karakterlere daha derinlemesine inilmiş. Biraz dramla süslenmiş, iğneleyici diyalogları olan, yeri geldiğinde gerekli mesajı vermeyi başarabilmiş ve güzel müzikleri olan bir film. Seyredeğer ama belleklerde çok fazla kalıcı bir film beklemeyin. 7,5/10
agasaka
agasaka

28 Aralık 2007 tarihinde eklendi
eyyyy ahalii,,, harbi on numara film. filmin stili, öldürme tarzları, kevin bacon un oyunculuğu şahane... kesinlikle izleyin...