Hesabım
    Play
    Play
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 45dk | Dram, Romantik
    Yönetmen Alicia Scherson
    |
    Senarist Alicia Scherson
    Oyuncular: Aline Küppenheim, Coca Guazzini, Jorge Alis
    Üyeler
    3,2 17 oy
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Acaba teknoloji insanlığa ne getirdi, gündelik yaşamdaki değer yargılarından ne götürdü? Evet, belki hayatı kolaylaştırmada teknoloji ve bilim insanlığın yararına pek çok ilerleme kaydetti ancak birbirinden bir hayli izole yaşamlara da yol açmadı mı? İşte Şili'li yönetmen Alicia Scherson’un ilk uzun metrajlı filmi olan Play'de bu konu işleniyor. Teknoloji’nin insanlar arasındaki ilişkileri izole ettiği bir dünyada, farklı anlamlarda kendilerini arayan iki karakterin, yer yer birbiri ile bağdaşan iki ayrı hikayesi, etkileyici bir dille beyazperde'ye aktarılıyor. Şili’nin köy yöresinden, katatonik bir adama bakıcılık yapmak için Santiago’ya taşınan Christina, boş zamanlarında bilgisayar oyunları oynayıp, iPod’unu dinleyen, yanlızlığı kendine benimsemiş bir kızdır ve adeta bir nerd hayatı sürmektedir. Christina’nın bir başka hobisi ise insanları takip ederek, onların yaşamlarını yakın plana almaktır. Bu insanlardan birisi ise, karısı tarafından terkedildikten sonra, yaşadığı sosyal norm içindeki rolünü kaybetmiş olan Tristan’dır. Zaman ilerledikçe, Christina ve Tristan, birbilerine giderek yaklaşır. Filmin, Tribeca ve San Francisco Uluslararası Film Festival’inde büyük ilgi gördüğünü ekleyelim. Cesur bakış açısı, başarılı oyuncu seçimleriyle "Play", 2005 yılının en iyi yapımlarından biri. Doğrusu Alicia Scherson, bir ilk filme göre hayli mesafe katetmiş.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Play

    İpod’um Olmadan Asla...

    Yazar: Oktay Ege Kozak
    Hayatımızın her alanını kolaylaştırmayı hedefliyen, internet, iPod, cep telefonu benzeri iletişimi kolaylaştıran cihazları topluma armağan etmiş modern teknolojinin, tartışmasız en büyük handikaplarından biri insanlar arasında bulunan kişisel ve fiziksel bağı, her geçen gün daha fazla geçmişin bir parçası haline getirmesi.Evden dışarı bir adım bile atmadan, dünyanın dört ucuna ulaşarak, insanlarla konuşmak, flört etmek, iş bulmak, para kazanmak ve hatta yemek ısmarlamak (Neyse ki henüz internet bazlı bir tuvalet servisi yok) gibi olanakları var kılan modern iletişim, aynı zamanda gelecekte insanların birbirlerine fiziksel bir ortamda tek kelime etmeden yaşayabilecekleri bir geleceği, bilim-kurgu diyarlarından alarak, muhtemel bir gerçeğe dönüştürüyor. Latin Amerika'nın en mütevazi ülkelerinden biri olan Şili'den son zamanlarda çıkmış en başarılı filmlerden biri olan Play, "modern iletişi
    Öneriler

    Oyuncular

    Aline Küppenheim
    Rolü : Irene
    Coca Guazzini
    Rolü : Laura
    Jorge Alis
    Rolü : Ricardo
    Juan Pablo Quezada
    Rolü : Manuel

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa, Arjantin, Şili
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2005
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İspanyolca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2005, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2005.

    Yorumlar

    Back to Top