odinhan
1.029 değerlendirmeler
23 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Rob zombienin çizgisini koruduğu bir film olmuş.Başlangıç gayet iyi , ortalarında tüm korku filmi klişeleri kullanılmaya başlanıyor,son çeyrek ve final ise içler acısı ve gülünç.Sonuç;vasat.10/6
genelde yeniden çevrimler çok vahim bir sonuçla noktalanır ama rob zombie’nin yönettiği halloween sanırım bir istisna konumunda. yönetmenin devil’s reject ekibinin bir kısmıyla bu filmde çalışması beni memnun etti. izlenebilir bir film...
"psikopat katil michael myers,bir insan değildir.o,cehennemden gelmiştir ve asla ölmez.myers,her cadılar bayramında öldürmek için geri döner." john carpenter'ın bu kült filmi,yönetmen rob zombie tarafından yeniden çekildi.halloween:retribution'ın için ne iyi ne de kötü bir film diyebiliriz.bu farklı bir yeniden çevrim olmuş.filmin çekimleri güzel,yönetmenlik iyi,teknik olarak gayet başarılı bir yapım.ancak diyaloglar ve oyunculuklar çok zayıf.rob zombie halloween'da katilimizin çocukluğuna götürüyor bizi.ailesini katledişini gösteriyor.hapishane yıllarına odaklanıyor.filmin ilk yarısı bunlarla geçiyor zaten.zombie'nin carpenter'ın filminden ayıran en önemli özelliği,bu yeniden çevrimde ana karekterin michael myers olması.oysaki eski filmde ana kahramanımızın myers'ın öldürmeye çalıştığı kızkardeşi laurie strode idi.bu yeni filmdeki anlatım tekniği ölmek bilmeyen michael myers'ı tanımımıza daha bi yardımcı olmuş.kan ve cinsellikle yoğurulmuş halloween:retribution sonuç olarak sizi beğenmekle beğenmemek arasında bırakacak ama birkez daha izlemekten isteyeceğiniz bir korku-gerilim.seçim size kalmış.
Öyle sandığınız dandik korku filmlerinden biri değil bu. Çok orjinal ve insanı gerçekten geriyor. Filmin ilk yarısına geldiğimde kendi kendime acaba izlediğim en iyi korku-gerilim filmi bu mu olacak diye sordum! Ama dürüst olmak gerekirse ikinci yarısı biraz da olsa sıkmaya başladı. Ve final sahnesinden çok şey bekliyorum. Bir sürpriz bekliyordum. Maalesef bulamadım.
Rob Zombie'nin Michael Myers serisini kronolojik ve açıklayıcı şekilde ele aldığı bu filmde, geçmişten günümüze gelen Michael efsanesinin en temel yansıması göze çarpmaktadır. Michael Myers kimdir, neden bu cinayetleri işlemektedir soruları bu filmle adeta cevaplamaktadır. Sorunlu bir çocuk olan Michael'ın ailesi de sorumludur. Dolayısıyla yetiştirilme tarzı, aile içi düzen, anne mesleği, ablası ile ilişkisi de sorunlarını perçinlerken Michael adeta dünyaya katil olmak için gelen biri izlenimi kazanır. Michael Myers'ın ailesinden kalan tek kişiyi bulmak için yaptığı katliamların sonunda yine filme ölümüyle bir kapanış yapılır. Oysa şu gerçek unutulur: Michael - nedensizce- ölümsüzdür.
Michael Myers cocukluk yıllarını oynayan çocuk aktör rollünü hakkıyla vermiş.Yanlız filmde birçok mantıksızlık var ,hastanede kaçma sahnesini hiç beyenmedim ,adam elni kolunu sallaya sallaya akıl hastanesinden cıkıyor.çok çok daha farklı olmalıydı orası . Küçücük kasabada dev gibi bir insan nasıl farkedilmez,günümüzde kaç insan yüzüne maske takarak dolasır sokaklarda ve insanları takip eder hiç kimse mi şüphlenmez bundan, dev gibi micheal myers hastaneden kactıktan saatlerce sonra farkediliyor ,ufakcık cocuk bir akıl hastanesinden nasıl o derece büyür ve gelişir bunu her allahın günü dana etiyle filan mı beslediler acaba sorusu gelir insanın aklına :) en az 10 defa vuruluyor ve hala yaşıyor mübarek malkocoğlu sanki .Filmin isminin hatrına 10/5alır ancak.Çok çok daaha farklı olmalıydı .Kötü.
ii sayılabilcek bi filmdi.. ama bazı bölümleri biraz saçmaydı yani kafasını iki kere duvara vurunca kan fışkırması gibi bölümler.. genede ii bi filmdi çok kan gormek isteyenler için idael bi film..