bir daha kolay kolay toplanamayacak olan kadrosunun ve vampir filmlerine getirdiği yeni ve etkileyici bakış açısının sayesinde ilgi çekici olmayı başarmış bir yapım.özellikle claudia rolündeki kirsten dunst e dikkat çekmek istiyorum.şimdilerin mary-jane i o zamanlar daha küçücük çocuk ama rolünü nasıl da başarıyla kaldırabilmiş.onun dışında louis,lestat ve armand da harikalar.izlenesi bir film.
Artık vampir filmi denince aklıma ilk gelicek yapımlardan biri ,pitt ve banderas başta olmak üzere tüm oyuncular cuk oturmuş,bu temayı işlemesine rağmen ne insanı tiksindiriyor ne de korkutuyor,gerçekten çok başarılı bir film.
Filmdeki oyuncularin bircogunun baslangic filmidir Brad Pitt bu filmden sonra kesfedildi mesela ayni sekilde Banderas ve 12 yasindaki roluyle goz dolduran Kirsten Dunst da.Dramla cok iyi kotarilmis bir film.Gercekten guzel.
Ne korku ne de bir gerilim.Tamamıyla esaslı bir drama.Coppola'nın ''Dracula''sıyla birlikte vampir mitinin insani duygularla harmanlanıp resmedilen en başarılı yapımlarından.Çekildiği dönem ve hatta vizyon tarihiyle Coppola'nın filminin estirdiği rüzgardan faydalanmak istiyormuş gibi görünse de hikaye olarak çok farklı ve kötü bir özenti olmaktan uzak hatta öykü anlatmada ''Dracula''dan biraz daha başarılı.Rüya kadrosundan Tom Cruise bazı sahnelerde istemeden komik olurken,Brad Pitt daha ölçülü ve başarılı oyunculuk olarak.Kirsten Dunst ise on bir yaşında inanılması güç bir işe imza atıyor.Ama benim için en keyifli bölümler Antonio Banderas'lı olanlar.Ayrıca kapanış jeneriğinde çalan ve hangi filmde duysam içimin kıpır kıpır olduğu ''Sympathy for the Devil''ın Guns N' Roses cover'ı gitmemiş bence,Rolling Stones'tan orijinal versiyonu tam doksandan olacakmış.
Tom Cruise un en iyi performanslarından birini sergilediği filmlerden birisi olup gayet başarılı bir eserdir kendi türünde.Özellikle günümüzdeki vampir filmlerini düşünürsek etkisinin biraz daha artacağı kanaatindeyim.Masalsı anlatımı gerilim ve dramla ustaca birleştiren izlenmesi gereken filmlerden.
brad pitt ve tom cruise çok yakışmış bu filme film beklediyim gibi çıkmadı ama değişik bi kurgusu olan bir film kısacası filim adından anlaşılacağı gibi yapılmış 10 üz. 6,8
zaten hollywoodun iki yıldızından başka daha ne beklenebilirdi ki...harika bir korku-dram filmi olmuş...ben bunu çok önceleri izlemiş ve gerçekten etkilenmiştim...her yönüyle güzel bir filmdi kesinlikle tawsiye ederim.10/10
belkide başroldeki iki aktörün kariyerlerindeki en iyi filmi ama aynı şey antonio banderas için söylenemez neyse film çok güzel zaman zaman gösterilir tv de izleyin hehe sanki izlemeyen var da
tom cruise ve brad pitt müthiş oynamış,üstelik senaryoda çok ilginç.antonio banderas ise filmin sürprizi.açıkçası izlediğim ilk vampir filmi(tabi kara murat- fatih'in fedaisi'ndeki kazıklı voyvoda sayılmazsa)ve sanırım en iyisi olacak