film gercekten izlemeye deger..ailece gidilebilecek son donemlerdeki en iyi secenek..jack nicholson yaramaz kücük cocukları andırıyor ve gercekten guldurmeyi basarıyor..
Bir defa Morgan Freeman ile Jack Nicholson gibi Hollywoodun iki büyük aktörünü bir araya getirmesi bile bu filmi kaçırmamak için yeterli bir nedendir. Guguk Kuşundan itibaren (1975) rol aldığı her filmde Amerikan sinemasına önemli katkılar yapan Jack Nicholson ile "Onun oynadığı bir film kötü olamaz" klişesini rahatlıkla kullanabildiğimiz Morgan Freemanın muhteşem oyunculukları, oldukça sade, bir yerlerden tanıdıkmış gibi gelen senaryoyu geride bırakarak izleyici adeta büyülemektedir. Amerikan toplumunun kolay kolay bir araya gelemeyecek iki farklı sosyal kesiminin temsilcilerinin bir hastane odasında bir araya gelmeleri ve bir anda 6 aylık ömürlerinin kaldığını öğrenmeleri sonrasında bir anlamda her türlü sosyal, ekonomik ve kültürel farklılıklardan sıyrılarak "eşitlenmeleri" filmde başarıyla sergilenmektedir. Zengin, sermaye sahibi, beyaz, üst tabaka Amerikalı Edward Cole (J.Nicholson) ile siyah, alt-orta sınıfa mensup bir oto tamircisi, "bilge" Carter Chambersın (M.Freeman)son 6 aylarında kaderin oyunuyla bir araya gelmeleri. Bu sene vizyona giren filmlerde bu kadar iyi, ders verircesine ustalıkla sergilenmiş iki oyunculuk yer almamıştı. çok da orijinal olmayan, hatta sıradan sayılabilecek bir senaryoyu, oyuncuların nasıl büyütebileceğine iyi bir örnektir Şimdi ya da Asla. Sadece bu nedenle şiddetle tavsiye ederim.
Çok samimi bir film.İki sevdiğim oyuncu.Replikler öyle inandırıcı ki gerçek hayattan bir kesit sunuyor gibi.Sağlam dostluklar,yerinde espiriler çok hoş bir senaryo.Bize sadece izlemek düşüyor.9.5/10
film de iki ustanın oynaması zaten filmi çekici kılmaktadır.filmi beğendim iki insanın herşeye rağmen neler yapabileceğini en güzel anlatan yapıtlardan biri diyebilirim.
hayatın ne kadar kıymetli olduğunu insanın illa yakın zamanda öleceğini öğrendiğinde mi anlaması gerekiyor?insanların ölüm tarihini bilmemeleri lütuf mu,yoksa siz ölüm tarihinizi bilmek ister misiniz?bu sorulara seyirciyi sıkmadan,yer yer güldürerek çok güzel yanıt veren bir film.mutlaka izleyin...
Morgan ve Jack amcalarımın elleinden öpüyorum, bu kadar güzel anlatılmazdı herhalde yaşamın özü. Sizleri en içten dileklerimle kutluyorum. Muhakkak izlenmesi gereken felsefesi olgun ve çok güçlü bir film :)
kesinlikle kim olursa olsun içinizdeki o gerçek yaşam özgürlüğünü alıp dağlara çıkaran ve benim diyebileceğiniz zamanları yaşamak isteyeceğiniz,kısacası özgürlüğün bütün damarlarınızda gezdiğini hissetmek,,olacaktır...benim hala oluyor ve bu film tam aradığım gücü hafifte olsa hissetmemi sağladı...mutluluk ve huzuru yansıtan bir film...kesinlikle izlenmeli kaçırmayın derim...iyi seyirler...birbirimizin hayatına mutluluk getirdiğimizi söylüyebiliyorum... edward periment cole(mısır tanrılarının sorduğu ilk ve ikinci soru...)
Ben aslında kolay kolay yorum yaparak insan ları etkilemeyi ve böyle yaparak bir filme ön yargıyla yaklaştırmayı pek sevmem ama diyebilirimki bence ölmeden bu filmi izleyin.