roxtonfan
8 Nisan 2003 tarihinde eklendi
Mısırın esrarı ve uzaylılarla ilişkisi iyi işlenmiş.Efektleri,kostümleri ve tabiki oyuncularıyla başarılı.Bağımsızların gözdesi james spader'a bir hollwood filminde rastlamak ilginç.Oyunculuğuyla her zamanki gibi göz dolduruyor.Karizması Russel'ı bile geçmiş.Ayrıca RA'yı oynayan oyuncuda çok iyi.
Ortalama bir film. Temponun değişkenliği bence filmin en bariz sorunu. Hangi sahneye ne kadar süre harcanacağı konusunda net bir planlama yapılamamış. Önem arz eden sahnelerin kısa tutulması, bomboş diyalogların gereğinden uzun olması filmi izlerken sıkılmama neden oldu Daha tutarlı bir senaryo akışı filmin kalitesini gözle görülür ölçüde arttırırdı.. İlk başlarda verilmek istenen bilimsel altyapı bir yerden sonra sarpa sarıyor. Mitolojik ögelerin bilim ve uzayla bağdaştırılması yaratıcı bir fikir ama benim açımdan hoş değildi. Çünkü mantıklı bir açıklama getirme gayreti bir noktadan sonra var olan mantığı bozmuş. Film hakkında söylenebilecek onlarca negatif şey var. Fakat filme dışarıdan bir gözle bakınca, bu eserin muadili olan başka bir sinema filmi bulamayacağınızdan kıymeti artıyor. Yani Stargate izlemeyecekseniz benzeri bir film izleme şansınız yok. Bu konuda takdir edilesi bir yapım. Kurt Russell ve James Spader'ın oyunculuğunu da çok beğendim. Bence rollerinin hakkını vermişler.
İzleyip dağılmıştım, siz de izleyin ve dağılın derim. Çekildikten sonra bile bu tarz bir filmi yapma cesareti bulan yapımcılar çıkmadı. 10/9 u hak ediyor sadece kadrosu ve mekanlarıyla bile..
Bana Mısır'ı ve Mısır mitolojisini sevdiren, duvarımda hala posteri asılı duran, görüntüler ve konu olarak çok güzel bir film, özellikle Mısırla ilgilenenler izlesin...
Bilim kurgu filmlerinde teori önemlidir. Teori ne kadar iyi olursa filmde o kadar iyi olacaktır. Stargate tüm zamanların en iyi bilim kurgu filmlerinden biri ..Bırakın yıldız savaşları gibi romantik filmleri işte gerçek bilim kurgu .. Mükemmel senaryo oyunculuklar .. İnsanı dehşete düşüren bilinmeyenin korkutuculuğu.. Film işte böyle olmalıdır........... kısacası notuı 10
filmi sinemada 3 defa izlemistim. halada zevkle izlerim özellikle başka bi gezegene gittiklerinde gördükleri manzara karşısındaki şaşkınlıkları tüylerimi diken diken eder(ki bende görünce apışıp kalmıştım)en iyi bilim kurgulardan biri.