Eski Mısır uygarlığına ve uzayda yaşaması muhtemel canlılara karşı merakımı tetikleyen film olmuştur kendisi. Artık ufolara inanıyorum ve mısırı onların kurduğuna inanıyorum :))
Efektleri ve senaryosu muhteşem, Kurt Russell döktürmüş zaten. O yüzden
Bence çok iyi.1-Eski mısır’daki yüksek bilgi seviyesi,piramitlerin sırları,tanrılar,kutsal hayvanlar vs..uzaylılar ile çok iyi ilişkilendirilmiş.2-iki dünya arasındaki bağ iyi oluşturulmuş ve senaryo itinayla yazılmış.3-yıldız geçidinin açılışı,orion takım yıldızı vs çok harika yapılmış.Bir de en favori aktörlerimden Kurt abimizde sert erkek rolüne soyununca tadına doyum olmayan bir film çıkmış.Sinemada ilk izlediğimde filmden bayaa etkilenmiş ve düşünmüştüm.Gerçekten iyi bir film.Ha birde fırtınalı havada,uzay gemisinin piramite konması ve ardından kavga sahnesi de çok iyiydi(müziği hatırlayın).Bu filmi nasıl R.Emmerich çekmiş yahu ?Bu yönetmenden hiç bir .ok olmaz:o(Herhalde başkası çekti veya ı yıllarda hollywood onu bozmamıştı :o))
mükemmel filmlerin mükemmel yönetmeni roland emmerich her zaman olduğu gibi yine becerisini konuşturmuş ve çok güzel bir film çekmiş kurt russel'ın da oynaması heyecanı katlıyor...
Mısırın esrarı ve uzaylılarla ilişkisi iyi işlenmiş.Efektleri,kostümleri ve tabiki oyuncularıyla başarılı.Bağımsızların gözdesi james spader'a bir hollwood filminde rastlamak ilginç.Oyunculuğuyla her zamanki gibi göz dolduruyor.Karizması Russel'ı bile geçmiş.Ayrıca RA'yı oynayan oyuncuda çok iyi.
Bilim kurgu filmlerinde teori önemlidir. Teori ne kadar iyi olursa filmde o kadar iyi olacaktır. Stargate tüm zamanların en iyi bilim kurgu filmlerinden biri ..Bırakın yıldız savaşları gibi romantik filmleri işte gerçek bilim kurgu .. Mükemmel senaryo oyunculuklar .. İnsanı dehşete düşüren bilinmeyenin korkutuculuğu.. Film işte böyle olmalıdır........... kısacası notuı 10
filmi sinemada 3 defa izlemistim. halada zevkle izlerim özellikle başka bi gezegene gittiklerinde gördükleri manzara karşısındaki şaşkınlıkları tüylerimi diken diken eder(ki bende görünce apışıp kalmıştım)en iyi bilim kurgulardan biri.
mükemmle ötesi diye bilicem kadar güzel bi film dizisini seyrettim 10 sezon bide stargate sg-1 den sornra çıkan stargate atlantis dizisi var onunda 3. sezonundayım... seyretmenizi tavsiye ederim
ben bu flim ilk seyrettiğimde çok etkilenmiştim. bence devam filimleri şimdiye kadar çekilmeliydi. flimi kısaca özetlemek gerekirse fantastik bir macera ya süper ötesi bişey.
Bilimkurgu denince izlediğim tüm filmler arasında aklıma gelen starwars dan sonra yapılmış en iyi bilimkurgu filmi olarak görüyorum bu filmi ve hiçbir zaman filmin mantığı kendi içerisinde çelişmiyor. Bu filmi ve ardından çekilen sg1 dizisini ve ardından sg atlantis dizisini izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Ve son olarak söylemeliyim ki yapıldığı yıla kanmayın cidden sanki 2011 filmi . BlueRay olanının internetten bulmanız mümkün.