Yıldızlararası
4,6

Gülseren H.
Gülseren H.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

13 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Film uzun zamandır seyrettiğim en yaratıcı filmdi. Ancak kurgusu fizik bilen kişiler için saçma bulunabilir. Özellikle final sahnesi bilinen kara delik kurallarına aykırı. 5 boyutlu varlıkları açıklaması eksik kaldığından Dünyadan uzaya gitme konusundaki koordinatları alma, solucan deliğinin birden çıkması konuları belirsizliğini korumuş. Dünyadaki insanları başka gezegene götürerek kurtarmaya çalışan kurgunun dünyanın kurtulmasıyla sonlandırılması ve bunun havada bırakılması finali tamamen saçma haline getirmiş. Film kurgu bilim olmuş...
Kutat Ekim
Kutat Ekim

12 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Film ; tahmin edebileceğimiz geleceğimizdeki dünyanın durumu ve olasılıklarına hem bilimsel,
hem gerçekçi (Astronomi hakkında okumuş biri olarak söylemeliyim) ,
hem Felsefi yaklaşımlarda bulunuyor; bu bana cok keyif verdi;

Görsellik; dozunda ve güzelce var, Sürekli akan bir Merak var,
ve hikaye boyunca derin bir Özlem, derin bir umut duyguları cok güzel hissettiriliyor!..

Dokunaklı noktaları olan bir Baba-kız ilişkisi var...

Zaman göreceliliği gayet olduğu gibi doğru anlatılmış,

Film bir uzay yolculuğu filmi olmasının yanısıra duygusal,anlamsal da bir yolculuk filmi...

ve astoronomik işlerdeki ince hesapların aksamasıyla ölüm tehlikesine uzanan haller dolayısıyla
bence gereken birkaç AKSİYON spoiler:
da 40 yaşındaki biri olarak bana yetti!

Müzik (beste-düzenleme- ve dramatik müzik meraklısı bir müzisyen olarak söylüyorum)
H. Zimmer Dram müziği konusunda gerçekten usta,, biraz sound'unu değiştirmiş ama bu filme-konuya gayet 1 numara oturuyor...

ve bayan Brand'in Sevgi hakkında söylediği dile getirilmemiş bulgular ve konuyu getirdiği nokta cok etkileyiciydi!..

Astronomi bilgisi olanların oldukça zevk ve heyecan hissedeceğine inanıyorum, ilgisi olanlar için de bilimsel kanıt-bulgular eşliğinde konunun anlatıldığından şüphe etmesinler...

Sadece Astronomi uzay konusundan zevk almayanların ; belki sıkılacağı bir film olabilir. o da ilişki ve duygusal bölümleri hiçe saymakla beraber.
Aurora
Aurora

11 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Son zamanlarda izlediğim en gerekli ve etkileyici filmdi.. Uzay, kara delik, zaman bükülmesi gibi muhteşem konuların içinde en insani duygu olan sevgi bağının filme yakışır tarifi, görüntülerin kalitesi, özellikle Matthew Mcconaughey ve kızının çocukluk performansları dört dörtlük.. Sinema da artık daha çok bilimkurgu izlemek istiyorum, biraz fazla eleştiri yapanların bu konuları sinemaya uyarlamanın nasıl bir emek olacağını iyi idrak edip yorum yazarlarsa sevinirim :) Ticari ve gişe amaçlı film bombardımanından sonra ilaç gibi geldi..
Bilal A.
Bilal A.

9 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Film mükemmel ben bayağı beğendim Christopher Nolan bu işi biliyor ama Michael Caine var Christian Bale yok olmadı bu Nolan :)
Tolga M.
Tolga M.

9 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Filme şunu diyebirimki büyüleyici sahneleri ve inanılmaz kafa karıştıran olaylar oldu ve buda filmi izlettirdi. Fakat filmde akışkanlık çok azdı biraz daha olaylar genişletilip gereksiz konuşmalar azaltılsaydı süreye göre daha iyi olacağını düşünüyorum açıkçası biraz sıkıldım ama 2.filmi çıkarsa busefer beklentim yüksek olur.
systemh.exe
systemh.exe

9 Aralık 2014 tarihinde eklendi
İlerde değeri anlaşılabilecek bir film tıpkı Dövüş kulubü ve matrix filmi gibi sonradan insanlar anlayacak.Bu filmde oyle bir film.Nasıl başardılar bilmiyorum ama o an sadece filme odaklanıyorsunuz
Saygılıer B.
Saygılıer B.

6 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Muhteşem, cesur, aşırı kuvvetli bir biçimde duygusal olduğu kadar karmaşık, ve sinema sanatının sınırlarını zorlamaktan haz alan modern sert bilim-kurgu şaheseri...
Ahmet Ö.
Ahmet Ö.

4 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Konu hikaye kurgu hepsi mükemmel oyunculukla birleşince işte bu olmuş son zamanlarda izlediğm en iyi film diyebilirim
Dede Ahmed
Dede Ahmed

3 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Son zamanlarda izlediğim en filmlerden biri. Bilim kurgunun bu kadar gerçekliğe yakın ve kuramlarla desteklenebilir olması gerçekten etkileyici. Ancak filmin iyi bir gişe yapamadığı görülüyor. Hele ki ulkemizde bu tarz filmlerin küçük salonlarda gösterime girmesi ne kadar kotu bir izleyici kitlesine de sahip olduğumuzu gösteriyor.
muhsin K.
muhsin K.

1 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Film gerçek anlamda bir baş yapıt. Evet bilmediğim bir çok şeyden bahsediyor yeni düşüncelere sevk ediyor zaman kavramını alt üst ediyor ya da yeniden yorumluyor. Ama film olacak ise böyle olmalı ulaşılmaz şeyleri anlatmalı ve yaşatmalı hatta hissettirmeli. Film uzun ama zaman nasıl geçiyor anlamıyorsunuz ayrıca uzay sahnelerinde tamamen yaşıyor gibi oluyorsunuz. Filmin akış hızı gayet iyi ve hemen hemen tüm detaylara değiniyor ve bugüne kadar ki hiç değinilmemiş derinlikten bahsediyor uzaya dair. Ben şahsen gelmiş geçmiş en iyi film diyebilirim. Mutlaka izlenmesi ve üzerinde uzun uzun düşünülüp konuşulması gereken bir film.
Mehmet Ç.
Mehmet Ç.

1 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Dün gece büyük ümitlerle gittiğim filmden büyük bir hayal kırıklığına uğratarak ayrıldım. Nolan'ı Not Defteri filmin den bu güne takip ediyorum gerçekten tüm yaptıklarını cok beğendiğim "Hiç boşu yok."diyebileceğim bir yönetmen fakat bu filimde gerçekten batırmış. Bukadar iddalı bir yapımda klişeleşmiş fizik dersleri vermesi "Solucan delillerini anlatırken ikiye katlanan kağıt örneğinin kullanılması gibi." Bazı izleyiciler derin fizik bilgisi gerektiren konular olduğunun konuyu tam olarak anlamak için Kuantum Fiziği ve Mekaniği bilmek gerek demişler ancak film temel Kuantum Fiziği bilgisi olan insanlar için komik, siradan izleyici içinse cok sıkıcı olmuş. İki gurup arasindaki izleyiciler içinse ; spoiler: Zayıf Kuvvetin (Yer çekimi) boyutlar arasında dağılması üzerine kurulu değişik fakat başarısız bir fantastik hikaye.
Oyunculuklar kötü gereksiz pekçok sahne var gorsel efekt olarak özellikle Yer Çekimi filminden sonra bana yetersiz geldi sonuç olarak 3 saatlik bir hayal kırıklığı.
csendmuh
csendmuh

Kim nesini beğendi anlamadım :
1- Dünyaya ne niye oldu ? bilgi yok
2- Diğer dünya ülkelerinde ne oldu – oluyor ? bilgi yok.
3- Aile acitasyonu ve klişeler bıktıracak safhada (ölüm anlarında yetişmeler, üstün robotlar)
4- Görsellik ise bazı belgesellerin görselliği daha iyi.. hiç beklediğim gibi değil birkaç sahne dışında
5- Zaman akışında da prb var..
6- Karadelikte yalnız başına süzülmesi tam bir disaster.. (Mekiği parçalanıyor ama adama birşey olmuyor)
7- Dünyanın nasıl kurtarıldığı da açıklanmamış.. Bir matematiksel formül çözüldü sonra ????
8- Bunun yanında bir çok hata sayabiliriz : ilk aklıma gelen: dünyadan uzaya gitmek için devasa motorlara – itiş gücüne ihtiyaç duyuyoruz ama yerçekimi dünyadan fazla olan bir yerden sadece kullandığımız mekik kısmıyla ayrılabiliyoruz 

Tmm şimdi bazıları film be kardeşim kurgu sonuçta bu kadar incelemeye ne gerek var diyecek ama o zaman da hakkını verelim, gidip 4-5 puan vermesin kimse…
selçuk kara
selçuk kara

30 Kasım 2014 tarihinde eklendi
34 senelik yaşamım da izlediğim tüm bilim kurgu filmlerinin en başına ve kalbimdeki en yüksek yere oturdu bu film bu yapım bana göre film olmaktan çok öte ve bir çok mesaj barındıran bir film filmin amacını anlayamayanlar için cidden üzülüyorum öncelik le bunu belirteyim filme gideli 2 gün ama hala etkisinden çıkamadım ve tekrar gitmeyi düşünmüyorum cristofer nolen nasıl ve ne tür bir zekaya sahip bilemem ama bu filmi gerçek bir kült olacak gerek hikaye gerek kurgu gerek efektler gerek anlatılmak istenen o derin mesajlar ve sevginin boyutları zamanları karadelikleri bile aşabileceğini gösteren bilim kurgu filmin de sizi ağlatan bir film tüm kelimeler kiyafetsiz kalıyor süper mükemmel harika inanılmaz kelimeleri az ama az geliyor hele hele ki sonlara yaklaşırken ağzınızın açık kaldığı yok artık yada aklınızı bile karçıracak o sahneden bahsetmek bile istemiyorum verdiğim zaman ve para ya değdiği gibi ufkumu da açtı ve bir çok bilime merak salmamı sagladı bu film herkese şiddet le tavsiye ediyorum gösterim den kalkmadan gidin ve görün lakin eğlence arayanlar için bu film uygun değil bu film gerçekten derin gizemli her insanın izleyebileceği bir yapım değil o yüzden olumsuz eleştiri yapanlara sesleniyorum önce bilgi sahibi olun ve eğlence arıyorsanız başka filmlere gidebilirsiniz .
Muammer T.
Muammer T.

30 Kasım 2014 tarihinde eklendi
Filmi iki bölüme ayırırsak ilk yarısı yavaş bir tempo da hatta sıkıcı olabilecek düzeyde giderken ikinci bölüm nefes kesen olan üstü müzikler ile destekli görsel güzellik ve hiç beklenmedik sürpriz finalle son buluyor ki ...seyretmeye giden sinema seven dostlara öneririm...farklı bir film ..
Selçuk A.
Selçuk A.

30 Kasım 2014 tarihinde eklendi
bu film hakkında kötü eleştiri yapan çok az bir uzay bilgisine bile sahip olmayan, daha önce solucan deliği nedir duymamış ve kara delikler hakkında en ufak bir fikri olmayan insanlar bu filme gitmeden önce çok ufakta olsa bu konular hakkında ufak bir ön inceleme yapmanızı tavsiye ederdim.Filme bu bilgilere az çok sahip olarak gittim ve bu zamana kadar izlediğim en iyi bilim kurgu olduğunu söyleyebilirim.Filmi izleyip kafasında soru işaretleri olan kişilerinde bu filmin bilimsel analiz incelemesini incelemeleri gerekir inanın birkaç gün filmin etkisinden kurtulamayacaksınız.İzlemeyen kişilere şiddetle tavsiye ederim.Filmi vizyondayken kaçırmayın kesinlikle sinemada izlenmesi gereken bir film.