güzel film başlarda az sıkıyor hadi ne zaman başlayacak der gibi oluyorsunuz. ama sonraları çok iyi bir de vampirler insanlardan daha zekiler . çok iyi numara yapıyorlar. bir de vampirlerin baş adamına bakın çok masum yüzü var :):)
28 Days Laterdan fazlaca esintili, sahneler arası kopuklukların göze çarptığı bir yapım. Atmosfer ve şiddet sahneleri açısından başarılı. Ancak keşke kötü kahramanlarımız daha özgün olsaymış.
Amerikalı grafiksel yazarlar Steve Niles ile Ben Templesmithin aynı adlı,çok satan çigi-roman dizisinden sinemaya uyarlanan bir film 30 Days Of Night.Yönetmenliğini "Lolipop" filmiyle iyi bir çıkış yakalayan David Slade üstlenmiş.30 Gün Gece,aslına bakarsanız klişe bir konuya sahip.Aynı zamanda klişe diyalogları ve klişe bir sonu var.Orjinal,yaratıcı bir yapım olmaktan çok ama çok uzakta.Her ne kadar nereden geldikleri belli olmayan vampirler zaman zaman çok gülünç görünseler de 30 Gün Gece bütün bunlara rağmen fazlasıyla sürükleyici,kanlı ve gerilim yüklü bir film.Başarılı kamera açıları ve genellikle gri tonların hakim olduğu iyi çekimlerle süslü film en iyi vampir filmlerinden biri değil belki;ama yine de korku fanatiklerini az da olsa tatmin ettiği söylenebilir. Vampirlerin makyaj efektleri de eh işte dedirtiyor.Yaratıkların suratları için bilgisayar efektleri de kullanılmış.Amerikalı eleştirmenler çizgi romanın filmden çok daha iyi olduğunu söylemişler.Ülkemizde bu grafiksel roman yayımlanmadığı için bu konuda birşey söyleyemeyeceğim.Sonuç olarak 30 Days Of Night izlenmeli;çünkü bu kadar kanlı bir vampir filmi daha önce görmediniz.
filmin divx ini izledim. korku fimlerinin gece izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde filmin amacına pek ulaşamayacağı fikrindeyim. Filmi genel anlamda beğendim. Bazı "ama" larım var tabiki. Yönetmen David Slade seyirciye "alaskanın ortasında vampirlerle yapayalnızım" vurgusunu başarı ile hissettiriyor. Josh Hartnett yerine mimikleri daha kuvvetli bir aktör seçilebilirdi. Senaryodada bazı boşluklar vardı. Örneğin 7. geceden sonra birdenbire 27-28. geceye atlıyoruzki arada ne oldu bitti kocaman bir soru işareti. Kasabaya ilk saldırıda kameranın kasabayı kuşbakışı gösterdiği sahneye ve Marlow rolündeki Danny Huston a dikkat. Türünün başarılı bir örneği. Başrol oyuncusun doğru seçilseydi ve senaryon daha titiz işlenseydi; 2,3,4 gibi devamlarının seyirciyi merakla bekleteceğini rahatlıkla söyleyebilirim.
Yeter artık ya. Şu sıradan vampir filmleri artık ne zaman son bulacak. Klasik vanpir filmlerini ısıtıp ısıtıp tekrar sunuyorlar.Tek farkı kutuplarda çekilmiş olması.
iğrenç felan değildi gayet hoş ve ilgi çekici bir konu üzerine inşa edilmiş güzel bir yapım olarak değerlendiriyorum.. filmde tabi bazı eksiklikler var..mesela; film kesinlikle bir korku filmi değil,tür olarak fantastik kategorisine daha uygun.filmde korktuğunuz sahne yok denecek kadar az..filmde çok fazla bağırma sahnesi felan var..bu da belli bir noktadan sonra izleyiciyi sıkıyor.. son sahne ve bir kaç sahne çok basit işlenmiş daha güzel bitebiirdi film. filmde gereksiz bazı sahneler mevcut mesela..filmin başındaki sarışın adam soru işareti olarak kaldı zinimde hala ne ayaktı anlamadım.. bütün bunları göz önünde bulundurarak filme 7 veriyorum.tam hakettiği notun 7 olduğunu düşünüyorum..:)
eh işte. sıkılmadım ama senaryo dolu değil, kopukluklar var, gerilim yok. film bitince ağzınızda tat bırakmıyor. "28 hafta sonra" dan sonra hayal kırıklığı. anlamadığım josh harnett in böyle bir filmlerde neden bu kadar fazla rol aldığı. hiç bir zaman büyük bir aktör olamayacak sanırım.
eli yüzü düzgün bir film. özellikle josh harnett oldukça iyi performans sergilemiş. ama nerden bakarsanız bakın çok da önemli birşey vaadetmiyor. aklımda kalan şeyse o hava şartlarında kimbilir ne zorluklarla çekilmiş olduğu.
yaa film gerçekten güzeldi ama biraz alıntı vede yapmacık gibi geldi vede sansür(kansız:) koymuşlar bence etkileyiciliği olmamış...ama seyretmeye değerdii
Diğer vampir filmlerinden daha farklı olduğu ortada.Genel anlamda baktığımızda ise idare eder durumda.Şu mantık hatalarının da önüne biraz daha geçilebilse ve daha düşünerek ve özerenerek yapılsa iyi birşeyler ortaya çıkacak. Orta halli bir film...
kesinlikle çok iyi bir film değil.hatta bazen çok bayıyor.vampirlerde hiç güzel olmamış zombi gibi.diken üstünde bile tutmayı başaramayan bayık bi film.
güzel bir filmdi ama ben daha iyisini umduğum için biraz hayal kırıklığı yaşadım. ilgili bazı dergilerde yazan kalbinizi zorlayacak bir korku filmi yorumunu fazla abartmışım galiba.sonuçta kötü değildi ama sinepuan olarak böyle yüksek bir puanı da haketmiyor.josh harnett’i çok sevdiğim için de gitmiştim bu filme.bunun yanında görüntü renginin çok kaliteli olduğuna inanıyorum,bazı sahneler de çok orijinaldi.bir korku filmi için gerekli olan sinir bozucu sahneler de mevcuttu.türün meraklılarının beğenebileceği bir film.
30 Gün Gece bir vampir filmi onun için çok da fazla bişey beklememek lazım ama yinede sürükleyici ve sıkılmadan izlenilebilecek bir yapım olmuş. Başrolde ki faculty ,lucky number slevin ,black hawk down gibi kaliteli yapımlardan tanıdıgımız Josh Hardnet iyi iş çıkarmış bu kadar vasat filmin vizyonda oldugu bi dönemde alternatifsiz ..