bu film batmandan çok jokerle insanları hapsediyor mükemmel bir oyunculuk heath ledgerden ayrıca jokerin bir suçludan çok bir filozof olduğunu bizlerden çok ileri olduğunu bu kadar ii gösterilmez adeta anarşizmin simgesi joker yani bence bu film batman felan değil bu film ilk ve tek joker filmi
Hemen hiç bir fantastik macera türü filmde görmediğim kadar sağlam bir senaryoya sahip. Kötü adam Joker sempati uyandıracak kadar iyi oynamış. Tek sorun Christian Bale in Batman imiz sanki biraz hafif kalmış gibi olması. 9/10
the dark night a kötü diyen filmi bence anlamamıştr bir daha izlesin...Tim Burton dan bu yana bu kadar güzel batman filmi çekilmemişti her iki film içinde bravo cristopher nolan...Ayrıca beyazperde deki puanı eleştiren arkadaşları tavan puana laf atan kişizadeleri imdb ye bakmaya davet ediyorum...
Herşeyiyle mükemmel bir film. Imdb top listde ilk 5 de ve sonuna kadar hakediyo.Heath Ledger jokeri çok süper canlandırmış.Bizim türk sinema izleyicilerinden eleştirenlere sadece gülüyorum. Önce türk sinemasına baksınlar...
kesinlikle güzel bir film ama filmin en iyi oyuncusu kesinlikle heath ledgerdı. ölmesi sinema dünyası adına çok ama çok büyük bir kayıp. filmi izlerken en çok zevk aldığım ve filmden kopmadığım yerler onun oynadığı sahnelerdi.izleyen herkesin böyle hissettiğine eminim. izlemediyseniz kesinlikle en azından heath ledger için izleyin ;)
2008 yılında çıkan çoğu iddialı yapmım izlemiş biri olarak,geçen yılın en sağlam filmi diyebilirim kara şovalyeye.sahte oscar jurisinin 8 dalda aday göstermesi şaşırtı beni açıkçası.sanırım burada 8 rakamı bir göz boyamama işlemi,çünkü bu adaylıklar ana kategorileri kapsamıyor.oscarlar yalan gibi gelmeye başladı artık bana.
ya bir film oyunculukarıyla senaryosuyla verdiği mesajlarla ancak bu kadar güzel olabilirdi sanırım benim haytıma önemli şeyler kattı size de katacağını umarım
sanırım ne desek yetersiz kalacak.mükemmel bir film,şaheser.bir solukta izleyeceğiniz,sürükleneceğiniz,şaşıracağınız ve içinizden defalarca kez adamlar ne filmler yapıyor ya diyeceğiniz bir film.karakterler oldukça derin,film boyunca sürekli değişen bir kurguyla karşılaşıyorsunuz ve bu da çok hoşunuza gidiyor.aksiyon sahnelerini nasıl niteleyebileceğimi ise gerçekten bilemiyorum.pek çok konuda aşmış bir yapım.mutlaka görülmesi gerekir.