Kara Şövalye
4,6

gzdeulkn
gzdeulkn

31 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Joker ya.. Heath Ledgera helal.Adam bu performanstan sonra aramızdan ayrıldı ama adı artık unutulmayacak.Jack Nicholson bunun yanında hiç oynamamış kalır bence 10/10.
johhnydepp23
johhnydepp23

24 Şubat 2009 tarihinde eklendi
bu film batmandan çok jokerle insanları hapsediyor mükemmel bir oyunculuk heath ledgerden ayrıca jokerin bir suçludan çok bir filozof olduğunu bizlerden çok ileri olduğunu bu kadar ii gösterilmez adeta anarşizmin simgesi joker yani bence bu film batman felan değil bu film ilk ve tek joker filmi
g-anubis
g-anubis

27 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Yeniden çekimler ne kadar doğrudur o tartışılır fakat yeni jenerasyon batmanin süper olduğu tartışılmaz eski batmanler pastel bir doku vardı abartılmış renk dalgalrı hertaraf ya yeşil ya kırmızı ama seyrettiğimiz batman gerçek dünyaya hükmediyor ve bu da çok hoş bence bunu bozmamalılar!!!
Can serifoglu
Can serifoglu

5 Ocak 2009 tarihinde eklendi
2008 yılının en iyi ve en çok izlenen filmi.Heat ledger bu filmimde oscara layık bir oyunculuk sergilemiş.Tabi daha genç yaşta hayatını kaybetti.çok başarılı bir film devamını dört gözle bekliyorum
allstar7
allstar7

14 Ocak 2009 tarihinde eklendi
batman dan cok joker e hayran oldum..bi rol bu kadar gercekci oynanamaz tek kelimeyle süperdi keşke oda hayatta olsa:(
Uğur Çakmak
Uğur Çakmak

11 Şubat 2025 tarihinde eklendi
Bir filmden daha fazlasını arıyorsanız doğru yerdesiniz. İhanet, güven, sadakat, yalan, öz eleştiri ve çok daha fazlasıyla her konuda ders niteliğinde bir fantastik aksiyon şöleni. Batman Başlıyor filminin devamı olarak izlediğimiz Kara Şövalye Gotham şehrinin yeni üyesi Joker ile Batman arasında ki akıl oyunları ile dolu bir mücadeleyi konu almaktadır. Bir süper kahraman düşünelim ki kendini var eden şehire artık zarar verdiğini düşünerek elini ayağını herşeyden çeki versin. Joker'in daha baskın çıktığı, Gotham da neredeyse istediği tüm planları uyguladığı ve bunu da güle oynaya yaptığını göz önüne alırsak Batman için çokta başarılı bir serüven olmadığını söylemek yanlış olmaz diye düşünüyorum. Kara Şövalye ye karşı rengarenk yapısı ile ona meydan okuyan Joker hayata bakış açısı ile her zaman ilginç bir karakter olmuştur. Bu başarılı performansın sahibi Heath Ledger'ın filmin çekimleri tamamlandıktan sonra film henüz vizyona girmeden hayatını kaybetmiştir. Diğer oyunculara da bir göz atacak olur isek Batman Başlıyor filminde Rachel'ı canlandıran Emma Lockhart'ı , Kara Şövalye de gözlerimiz aramadı değil. Maggie Gyllenhaal'ın Rachel performansı bana göre yeterli seviyede değildi. Gary Oldman zaten James Gordon karakterini canlandırmak için yaratılmış. Bu başarılı kadro Christopher Nolan'ın ellerinde daha da bir değerli hale gelmiş ve senaryonun da güzelliğiyle tadından yenmez bir film ortaya çıkmış.
‎"Dünya acımasız. Acımasız dünyada ahlaklı olan tek şey şanstır."Tarafsız,ön yargısız,adil !"

İyi seyirler.
pazarbasi-17
pazarbasi-17

22 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Bence ilk film genel olarak ele alırsak harikaydı.Özel güçleri olmayan bir adamın bitakım teknolojik aletleri kullanarak gerçek bi kahramana dönüşmesini çok iyi aktarmıştı yönetmen.Ama ben Jokerin Heath Ledgere yakışmayacağına inanıyorum.İnşaallah iyi olur.
Kadir Ç
Kadir Ç

10 Mayıs 2013 tarihinde eklendi
Batman rolüne 'christian bale' çok iyi bir tercih olmuş kanaatindeyim. 'isyan' filminde ve 'prestij' filmindeki performansları qerçekten kayda değerdi. vasat bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum.
nhnglsn
nhnglsn

30 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
son zamanlarda izlediğim en iyi filmdi heath ledger son derece iyiydi feci etkilendim filmde genel anlamda iyiydi ama batman arabası çok kötüydü (lamborgini hariç):)) tim burton ın çektiği batmanlerdeki araba favorimdir o filmlerinde benim için ayrı bir yeri vardır nedense onlar hep favorim kalıcak gibi
mertgs
mertgs

7 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Çok çok kötü flim izlerken sıkıntıdan patlıcaktım .
sinema
1 ziyaretçi
23 Haziran 2022 tarihinde eklendi
Yine Nolan yine baş yapıt. İzlediğim en iyi süper kahraman filmi. Aslında bu filme süper kahraman filmi demek çok doğru olmaz. Öyle uçuk kaçık sahneler beklemeyin. Batman Begins gibi yavaş ilerleyen bir film. Ama Batman Begins bana oyunculuklar anlamında biraz ruhsuz gelmişti. Fakat Dark Knight da JOKER i oynayan rahmetli Heath Ledger olağanüstü oynamış. Keşke şimdilerde de izleyebilseydik onu ama kader işte. Filme gelirsek kesinlikle izlenmesini tavsiye ediyorum. Nokta
erhodi
erhodi

15 Şubat 2009 tarihinde eklendi
nolan ın filmlerini izlerim baba .. adam batman e el attı süper oldu hakkten.. 109 benden
Eskiden Beri
Eskiden Beri

7 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
The Dark Knight, kötülerle mücadele, adaletin temini, yetki erginin muntazam kullanılması vesair olgular üzerine felsefe yaparak düşünmeye sevk ediyor izleyiciyi. Finalde filmin en önemli metaforu Harvey Dent ölünce yüzü toprağa geliyor. Ve biz ikiyüzlü oluşumuzu orada da vurgulayıp Onun yaralı (kötü) yüzünü alta verip görünmez kılıyoruz. Ve Dark Knight bu şiirsel imgeyle sona eriyor.
Berke Güneş
Berke Güneş

15 Kasım 2021 tarihinde eklendi
eath Ledger’ın çekimlerden bir ay kadar önce kendini role hazırlamak için bir otel odasına kapattığını hatırlatan babası Kim Ledger, bunun ünlü oyuncunun hemen hemen her filminden önce yaşadıklarına benzer şeyler olduğunu ama söz konusu Joker olunca işin farklı bir seviyeye çıktığını dile getiriyor. '' Bu filme yorum yapmamıştım bunca zamandır , çünkü anlatmak istediğim çok şey vardı , kelimelere nasıl dökeceğimi bilemediğim , saçma bir kelime yazıpta berbat etme korkumla hep uzaktan takip ettim filmimi . Beni çizgi roman dünyasının içine atan , Marvelı ile DC'si ile fantastik bir dünyanın içine sürükleyen filmdir kendileri . Film bittikten sonra oturup bakmıştım ekrana öyle boş boş dakikalarca . Ve bunu kesinlikle öyle laf olsun diye yazmıyorum , hayatımda 2 defa yaşadım ben bu hissi ; 1. İnterstellar 2. The Dark Knight . Olaylar o kadar güzel işlenmişti ki Batman Begins'in son sahnesinde Jim Gordon'a Joker'in yolladığı kart sinyallerini veriyordu zaten filmimiz için . Bir süper kahraman filmi , kötü karakter ne kadar güzel işlenirse o kadar başarılı olur sözü , bu film için geçerli adeta . Hiç kimsenin Nolan'ının Batman'ını değilde '' ABİ JOKER NEYDİ ÖYLE YA '' diyerek salonu terkettiği bir başyapıttı bu . Bu kadar çok beğenilme sebebi tabii kide her yaş grubuna hitap etmesi ve mükemmel bir olay örgüsüne sahip olmasıdır . Çaresizlik ve insaniyet duyguları o kadar iyi yansıtılmıştır ki salonlara . Joker'in gemilere koyduğu patlayıcılar ve hayatta kalma içgüdüsüyle insanın verdiği iç savaş ,'' Harvey'i ya da Rachel'i seçmek zorundasın '' diyerek Batman'ı gerçekten çaresizliğe sürüklediği o sahneler . Anlatmak istediğim o kadar çok şey varki bu filmle ilgili , gerçekten hayatıma etki eden , tıpkı Harry Potter ve Lotr serisinde olduğu gibi beni fantastik bir dünyanın içine atan bu filme sonsuz teşekkür borçluyum . '' Biz, Heath'in ailesi, yardımcısı tarafından saat 03:30'da huzurlu uykusunda bulunan sevgili oğlumuzun, Mathilda'nın babasının, zamansız, kaza eseri ve trajik ölümünü teyit ediyoruz. Bu zamanda, arkadaşlarımıza ve tüm dünyadaki herkese iyi dileklerinden dolayı teşekkür etmek istiyoruz. Heath, kısa hayatında birçok insanın hayatına etki etti, fakat çok azı gerçekten onu tanıma zevkine ulaştı. O, mütevazı, cömert, iyi yürekli, hayatı seven ve bencil olmayan bir insandı. '' HUZUR İÇİNDE YAT HEATH LEDGER !
ac-insan
ac-insan

6 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
filme kötü diyemem. ama o kadar çok tanıtımı yapıldı ki...inanın çok daha güzelini bekliyordum. filmin akışı biraz karışık sanki. bir de bazı olaylar anlamsız geldi bana. ama yine de izlemedim dememek için gidilir.