Kara Şövalye
4,6

ensaraltug
ensaraltug

29 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Kuşkusuz 4/4 lük bir yapım ,fakat batman beginsin verdiği hazzı yakalayamadı.....
onurcetincengiz
onurcetincengiz

6 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
teşekkürler nolan batman a gereken saygıyı kazandırdığın için
barakuda-2
barakuda-2

8 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Filmi izlerken yönetmenin var oluşunu görebiliyorsunuz, çok fazla müdahale var.Planlar o kadar inceki kopmaması hayret verici.Yani yönetmen filmi istediği gibi yönetmiş.Görsellik açısından izlenmeye değer bir film.
cemeterydrive
cemeterydrive

14 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
filmde alfredinde söyledigi gibi; bazı insanlar yalnızca dünyanın yandığını görmek ister.. ve heath ledger ın olaganüstü joker yorumu bunu mükemmel yerine getiriyor diyebiliriz.
batmanin 2.planda kalması, hikayenin herkes üzerine kurulu olması ve filmin diger bircok süper kahraman filmlerinde gördügümüz kliselerden uzak bırakılması christopher nolana şapka çıkarmamız gerektiginin önemli bi kanıtı..
povia
povia

21 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
christopher nolan ın filmlerini tim burton un filmlerinden ayrı tutmak gerekir aslında..geçmiş zamanda çekilmesinin yanısıra ilk iki filmdeki hayal dünyasına yakın atmosfer ve karizma duruşu şimdiki filmden daha etkileyici ve daha belirgin.gerçi batman begins ve dark knight bu açığı senaryosuyla ve film içinde aşırıya kaçmayan espiri zekasıyla kapatmış..ayrı tutmak derkenki amacım son batman filmleri eski batman(tim burton) filmlerinden çok daha iyi olmuş gibi yorumları savunmadığımdır..
Ahmet Kamberoglu
Ahmet Kamberoglu

14 Eylül 2008 tarihinde eklendi
batman jokerin yanında çok sönük kalmış bu filmde ayrıca bale batman kostümüne hiç yakışmamış hiç
erenos
erenos

17 Kasım 2008 tarihinde eklendi
yorumlarda okuduğum kadar abartıyı hak etmeyen güzel bir filmdi. en iyi batman filmi diyemem. en fazla 3. olur. ilk batman en iyisi olarak 1. sıraya, Christopher Nolan ın ilk filmi batman begins 2. sırada benim için. joker gerçekten iyi oynamış ama Jack Nicholson ın joker i daha iyiydi. bu yönetmenin ilk filmini beğenme nedenim olayların nasıl gerçekleştiğini güzel ve mantıklıca anlatmasıydı. bu filmde düşmanlarına artık biraz daha fazla korku salan, karanlık ve gizemli bir batman görmek isterdim. ancak polisiye bir kahraman vardı karşımda. gerçekçiliği elden bırakmamak adına batman iyice sıradanlaştırılmıştı. ancak aynı gerçekçiliği joker in imkansıza yakın saldırılarında görmek mümkün değildi. filmi izlerken jokeri görmek istedim hep. çünkü batman i yönetmen 2. plana itmişti. bence bu tamamen yönetmenin beceriksizliği. Heath Ledger in oyunculuğu iyiydi ama bunda yönetmenin rolü de çok.joker i gözü hiç bir şeyden korkmayan, kuralsız ve inandığı şey yüzünden ölümü bile rahatlıkla kabullenen bir karakter olarak verirsen seyircinin sevmesi de kolaylaşır. oysa ki batman in de aynı joker in penceresinden baktığı (hatırlayın ilk batmande anne babası öldüğü için yalnız kalmış ve intikam için yaşayan kimseden korkmayan bir karakter oluşmuştu- örnek- joker Bruce Wayne ile sevgilisinin evine girdiğinde bruce çılgınca joker e bağırarak üstüne gider ve kurşunu yer. joker de bu adamı sevdim der.) fikrini seyirciye vermeliydi.öyle olsaydı bir joker-batman çatışması yaşanacak ve batman kazandığında sevinebilecektik. ama burda dediğim gibi inanılmaz joker, gerçek batman vardı. yönetmen batman i kurtarma adına son sahnede tüm suçu batman in üzerine almasıyla başarabileceğini sanmış ama film bittiğinde aklıda kalan tek şey joker oluyordu.sonuçta beklediğime değmedi. 10/8 veriyorum.
mustafa-karagoz28
mustafa-karagoz28

21 Ocak 2010 tarihinde eklendi
bence batman cristian bale ile yeni bir gelişme kaydetti eski batman filmlerinden farklı bir hava yakaladı film çok başarılı hala izlemeyen varsa ilk cristian bale li batman filmi ile bunu izlesinler izlemezsen çok şey kaçırırsınız
wuhuu03
wuhuu03

13 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
jokeri ne oynamış adam ya (:
sewaq
sewaq

26 Ekim 2010 tarihinde eklendi
Süper Süper Süper10 Üzerinden 9u Hak Etti.Tavsiyemdir.Tabi ki Bazı Kişilerin Sevmeyeceği Türden.Ama Kesinlikle Güzel.İzleyin Derim
teval
teval

28 Ocak 2011 tarihinde eklendi
siz hala neyi tartışıyorsunuz ben puanı suna göre verdim
Bale 2
Nolan 3
Joker 3
Senaryo 2
Film tek kelime ile mükemmeldi oyunculuklar hersey 2.5 saatin nasil gectigini anlamiyorsunuz bi arkadas demis klasik secim yapiyor birini kurtaracak secim bile güzeldi kimi secti kimi kurtardi sonrada ne oldu Nolan kendini bu filmde asmis
Erman Tokatlı
Erman Tokatlı

9 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Christopher Nolan .. Her zaman hayran olduğum ve sinemanın dahi adamı dediğim kişi her filmi bence izlenmeli ve ders niteliğinde sinema okuyan insanlara verilmeli. Kurgu konusunda daha iyi bir yönetmen olduğunu düşünmüyorum. Film hakkında ise ne denebilir ki Joker.. Batman.. ve Kara şövalye .. Heath Ledger ın mükemmel denemez kelimeler yetmez nasıl anlatılır ki böyle bir oyunculuk bence sinema tarihinde yoktur daha üstün bir oyunculuk görebileceğimizi de sanmıyorum o kadar iyi bir performans sergiliyor ki insanın izledikçe izleyesi geliyor .. Christopher Nolan aslında Joker i baştan yaratmıştı ve Dünya üzerinde bunu mükemmel oynayacak tek kişiyi bulmuştu o da Heath Ledger dı ve rolü verdi. İyiki verdi. Christian Bale gerçekten çok yakışmıştı batman rolüne cuk diye üstüne oturdu tabiri o role resmen cuk diye oturmuştu :) Hiç insan evladı bu filmi kaçırmamalı kanaatimce
tec07
tec07

24 Şubat 2007 tarihinde eklendi
christopher nolan batman karakterinin son 2 filmde kaybettigi o gotik ruhu ona yeniden kazandırdı batman begins'le. christian bale'in üzerine tam oturan ''batman ruhu'' bu yeni filmdede süregelicek gibi görünüyor. filmin kadrosu da bir hayli ilgi çekici görünüyor. ayrıca filmin adını gercekten cok begendm. ''Batman ruhunu'' daha fazla karanlıga çekebiliyor. çzgi romanda bizlere yansıtılan o karanlık hawaya en yakın batman filmini izleyeblcegimiz konusunda şüphem yok..
juvenileman
juvenileman

21 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Fragmanı izldiğimde işte beklediğim batman filmi demiştim. Yanılmamışım. ABD de açılış rekoru kırdı ve ilk haftada 155 milyon $ lık hasılat elde etti. imdb.com da top 250 de şu an 9.9 puan ile 1. sıraya fırladı film. dört gözle bekliyorum vizyona girmesini.
sserkansozer
sserkansozer

25 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Batman tabi ki yarasa adam olarak anılır...Ama çizgiromanını takip edenler bilirler ki... Batmanin uzun soluklu bir serüveni esnasında Dark Knight olarak anılmıştır... Hatta Batman severleri şok eden üzen Dark Knight Fallen...yani Kara Şövalyenin Düşüşü olarak anılan bir bölümünde Batmanin ölümün eşiğine geldiği... Vücudunda ki bir çok kemiğin kırıldığı da bilinir...ilgilenenlerin bilgisine