cobra60-2
26 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Gerçekten süper bi film biraz uzun olmuş ama bu filmi daha sürükleyci yapmış tek üzüldügüm şey joker karakterini bidaha Heath Ledger in oynayamayacak olması büyük kayıp...
hele bir de amerikan halkının ve hatta cezaevindeki suçlularının bile ne kadar iyi insanlar olduğu mesajını veriyo film sonunda ya, uyuz olmamak elde değil.
Filme dün gittim.çok hoş görsel efektlere sahip bir filim.Yalnız filmde bir çizgi romandan uyarlamadan daha çok gerçek bir hayat gerçek bir dram görüorsunuz.savcının yaşadığı acılar,batman nin davranışları ve hayat tarzı oldukça gerçekçi işlenmiş,ama sonunda savcının o yaşadığı salt acıyla geçirdiği ikiyüzlülük evrimi beni çok güldürdü.Çok yapay,ne çizgi roman ne gerçek dram.2si arası bir efekt:) oyunda hatrımda kalan kişi derseniz JOker,bukadar başarılı bir kötü karakter düşünemiyorum.Senarist diğer kahramanlarda bukadar önem verseydi film çok daha başarılı olacaktı.10/8
film bence güzeldi.ama tabii bu filmdeki oyunculuklaarlada bağlantılı.(Spolier vardır)mojorising harvey dent two face olduktan sona ki kıyafet eleştirmende bi yanlışlık var.harvey hemen yeni ceket diktirmio çift taraflı.hatırlarsan yüzü yandığında ceketininde sol tarafı yanıo ve haastaneye kaldırılıo.ordan kaçarken başka bi elbise diktirme olasılığı olmadığı için eski kıyafetleriyle kaçıo.yhani yeni ceket diğil two facein giydiği yangında yanan ceketi.
Filmin harika olduğu ortada ve de yurdum insanının "ben kolay beğenmem" tavrı içine girip "imdbde birinci olmasından utanıyorum,benim notum 7.7" şeklinde yılların sanat eleştirmeni gibi buçuklu komik notlar vermesini yüzümde jokerinki gibi bi ifadeyle sırıtarak takip ediyorum.. Ben filmde şu da olmamış dediğim bi yer bulamadım,bu da galba 10/10 demek...
bu yılın kesin en iyi filmi, eskiden batman diyince aklıma sirk karmaşa pelerin gelirdi, bundan önceki batman bu önyargıyı kırdı, bu filmle birlikte bir başyapıt olmuş, sinemasever herkes mutlaka sinemada bu filmi izlemeli...10/10
heath ledger ölümü filmi daha değişik bir boyuta taşıdı. ama filmde en çok ilgimi çeken şey jokerin filmin ana kahramanı batman dan daha baskın çıkması. ama herşeyiyle mükemmel bir aksiyon
Christopher Nolan ın Batman serisini devralmasıyla birlikte ilk film Batman Başlıyor inanılmaz bir başarı gösterdi Seyirci ve yorumcular tarafından oldukça beğenen ilk filmden sonra gelen devam filmi Kara Şovalye tüm rekorları altüst etti ve birçok dalda oskar ödülü kazandı IMDB en iyi 250 listesinde ilk 10da yer alan Kara Şovalye filminin yapımının sonlarına doğru oscar ödülü kazandığı Joker rolüyle muhteşem bir performans sergileyen Heath Ledger aşırı ilaç kullanımından dolayı hayatını kaybetti Tüm Hollywood ta şok etkisi yaratan bu olaydan sonra herkesin farkında vardığı şey Heath Ledger in mükemmel eseriyle çoktan ölümsüzleşmiş olduğuydu
Filmde Gotham şehrinin kara şovalyesi Batman beyaz şovalyesi Harvey Dent (two face) ve tam anlamıyla bir psikopat olan Joker in savaşında insan doğasının ne kadar çabuk değişebildiğini farkediyoruz ve hayatı dahi sorgulamaya başlıyoruz Hangimiz ne kadar iyi hangimiz ne kadar kötü? Ya da bütün bu kanunlar ne ifade ediyor?bu soruların cevaplarını The Dark Knight ta bulacaktır.
Heath Ledger'in Joker yorumu izleyen herkese dudak uçuklatacak türden olduğu gibi film günümüzün Kült filmlerine de öncülük etmekte. Ayrıca Katie Holmes'ün yerine Maggie Gyllenhaal'un seçilmesi de oyunculuk kalitesini daha da yükseltmiş.
filme başlarken ilk batman başlıyoru izlemiştim ve batman karakterini çok sevmiştim. kara şövalyeye başlarken joker karakterini göz önüne almıycam ben batman'i daha çok severim demiştim derken sadece banka sahnesiyle dilini yalamasıyla, sözleriyle, hareketleriyle joker beni benden aldı. gerçekten mükemmel bir karakter yaratılmış. christopher nolan gerçekten bir başyapıt çıkarmış ortaya. heath ledger joker'e hayat vermiştir. üstün bir oyunculuk sergilemiştir. ve son olarak "why so serius" sözüyle joker gönüllere taht kurmuştur. herkesin izlemesi gereken bir filmdir
Christian Bale'ın Batman kostümünün içini bu kadar iyi doldurabileceğini ve rolünü bu kadar iyi oynayabileceğini sanmıyordum ama Batman Begins ile bunu herkese kanıtladı.Bu filminde çok iyi olacağını düşünüyorum.Beni tek düşündüren Joker.Ama genede ön yargılı olmamak lazım.Büyük bir sabırsızlıkla 2008 yazını bekliyorum...
tek kelimeyle harika bir film olmuş. nolana tbrikler valla. ilk filme göre çok çok daha güzel. kesinlikle tavsiye ederim izlemenizi ve de şu aralar fırsat varken sinemada izleyin derim.
ayrıca da joker karakterinin gerçek hayatta ölmüş olması beni üzdü.
gidin arkadaşlar ama orjinal seslendirme izleyin dublajı çok kötü ilk yarıda küfredersiniz belki ama sonunda vay be diyeceğiniz bi film üstelik ne matrixin ileri teknoji ürünü sahneleri ne de yüzüklerin efendisinin görselliği olmaksızın bir konu bu kadar güzel işlenir ancak işte film kendini satıyo ve hiçbir aşırılığa da ihtiyaç duymuyo ama özellikle ve özellikle belirtiyorum sakin türkçe dublajlı bi salonda izlemeyin üzülürsünüz