ilsalaron
27 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Galiba bu film konusunda herkesle ayrı düşeceğim. İddia ediyorum şu ana kadar izlediğim Batman serileri arasında en bunaldığım en sıkıldığım Batman filmi oldu. Bana göre şimdiye kadar izlediklerim arasında kurgusu ve hikayesi en karışık, en temposu düşük, atmosferi en karanlık, en uzun ve oyunculuklar konusunda en vasat film oldu (Heath Ledger hariç tabii). Filmin bana göre tek artısı Heath Ledgerın ölmeden önceki müthiş Joker performansı. 4/10.
evet aradaşımızın dediği gibi çabuk harcamışlar ama çifte yüzü basit bir kötü adam sayarsak ,çifte yüz aslında basit değil bir ideolojinin duygu yardımıyla nasıl değişebileceğini gösteriyor ters taraftan bakarsanda jokerin basit bir silahı bunu başında "dent just a beggining" demesiyle de anlayabiliriz .dent bir silah ve en iyi sila ki batmani bile saf dışı bırakabiliyor...saygılar
yani batman beginsi tesadüfen yayınlanışının üstünden uzun bir süre geçtikten sonra evde izlemiştim.eski batman filmlerinden çok farklı ve sıra dışıydı.Çok beğenmiştim.Ancak kara şovalye de eksik bir şeyler var.Senaryoda,kurguda belli ediyor kendini.Filmin içindeki kopukluklar,abartılmış aksiyon,uzunluğu filmin büyüsünü bozuyor.İnsanın aklını bulanıklaştırıyor.yalnız joker karakteri çoğu oyuncunun çıplak yüzle veremediği duyguyu bir maskenin altından verebiliyor.tek arısı bu bence.
-Batman karakerini hiç sevmediğim halde ilk 15dk sından itibaren "yürü be yarasa" diye beni bağırttı. -"Sen hiç ay ışığında şeytanla dans ettin mi?" güzel ama eskimiş bir geyik olarak rafa kalktı yerini çok daha kaotik ve vurucu "neden bu kadar ciddisin" aldı -C.bale,H.Ledger,M.freeman,G.oldman ve M.Caine den hangi birine bakacağımı şaşırdım,üstün oyunculuk arsızı oldum,ağzım açık kaldı" -"Gotham City dediğin gotik olur o ne öyle NY bozması" diye günlerdir atıp tutarken senaryoyu takip etmekten tek bir binanın ayrıntısına bile dikkat edemedim ,söylediğim her lafı yuttum -Hellboy2 için sabırsızlanıyordum,gelmiş geçmiş en iyi comics uyarlamasını seyrettim hevesim kaçtı
filme sırf joker i izlemeye gittim filmi o kurtarmış valla film onun dışında seyredilmez Heath Ledger olmasaydı filme gittiğime pişman oldum diyebilirdim.
filmde bu kadar abartilan ne var anlayamadim dogrusu. cok buyuk beklentilerle gittigim icindir belki film beni hic mi hic tatmin etmedi. İzlenilebilir normal bir film olarak düşünüyorum...