Harry Potter ve Melez Prens: en yeniler yorumlar - Sayfa 5
Harry Potter ve Melez Prens
3,8
elensarburak
6 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
movieslayer valal helal olsun yanii yorumunu uzunda olsa okudum ve gerçekten katılıyorum hemde aynen yanii resmen benim bütün düşüncelerimi eksiksiz yazmışsın aynen katılıyorum belkide son 100 yılın en iyi çocuk-gençlik filmini resmen hebaa ettiler nerde o eski harry potter o kadar özlüyorumki o günleri ateş kadeğine gittiğim günü hatırlıyorumda o kadar etkilenerek çıkmıştımki salondan o kadar keyif almıştımki bide bu son filme bak tam bir skandal! salondan çıkınca ben n eizledim yaa dedim kendime harry potterımı izledim yoksa tipik gençlik aşk filmimi izledim gerçekten bu kadar paraya yazık olmuş bu kadar imkan varken nasıl olurda durmadan düşüş yaşayabilir anlamak imkansız
Hani bazı şirket grafikleri vardır ya yükselişe geçerken ok yavaş yavaş yukarılara yol alır. Harry Potter serisi için bu benzetme tam tersi durumda. Şu anda öyle bir durumda ki ne sinema seyircilerini ne de uyarlandığı serinin hayranlarını memnun edebilecek seviyede. Bir efsanenin çöküşüne tanık oluyoruz. Modern çağın en iyi serilerinden birinin geldiği şu nokta beni bile üzüyor açıkçası. Ne zaman ki David Yates yönetmenliğe getirildi o zamanlar bu seriden umudumu kestiğimi yazmıştım. Tabii çıkmayan candan ümit kesilmezmiş derler... Ha gayret bir film daha sınayalım dedik ama Yates eline aldığı ilk filmden çok hem de çok daha kötü bir film ortaya çıkararak beni haklı çıkardı. Ama keşki haksız çıksaydım... Çünkü karşımızda yıldızlı bir paket kağıdına sarılmış içi boş bir film durmakta. Senaryonun yerinde yeller esiyor. Öbek öbek boşluklar arasından hikayeyi çıkarabilirsen çıkar.
En başından ele alalım, Melez Prens kitabını serinin içinde benim için en iyi kitap yapan sahne, Narcissa ve Severus arasındaki yemin sahnesi yerine Yates kitapta bir cümlede bahsi geçen, şahsen beni hiç de ilgilendirmeyen bir detayı alıp salt aksiyon olsun diye perdeye taşıyacağına Bella ve Severus arasındaki o incecik çizgide gerçekleşen, asaların değil zekanın konuştuğu sahne özenle çekilip baş üstü edilmeliydi. Öyle kritik bir sahnedir ki Severus Snape gibi bir karakteri bu sahne sayesinde çok daha iyi tanırız. Ne kadar gözü pek olduğunu, hem bir çocuğu korurken hem de görevine sonuna dek sadık kalışını, Bella gibi sağ kolu kandırırken sol kolda olduğu yeri sağlamlaştırışını izlemek kadar zevkli birşey olamazdı. Sırf bu sahneyi katlettiği, Alan Rickman gibi bir mücevherden yararlanamadığı için bile Yatesi dağlara taşlara vurmak gerek.
Sonra Dumbledoreun elinin neden o halde olduğu konusunda bir tek açıklama bile yok. Sırf Lunaya rol vermek için Harryi trende iyileştiren Tonks değil. Tonks tarafından geri götürüldüğünde 7. film için kritik öneme sahip olacak bir durum olan Patronuslar hakkında yapılacak konuşma yok. Arrhhhggg!! Hatta bu filmin sonunda gerçekleşmesi gereken o güzel ilan-ı aşk sahnesi tamamen silinip gitmiş, zaten birlikte görünüyorlar. Hatta görünen o ki Remus ilişkiyi kabullenmiş bile... Beklenen Ginny/Harry öpüşmesi o kadar yavan ki insan gülmeden edemiyor. Nerede Ginnynin alevleri, ateşi, Harrynin iç çekişmeleri, Rona karşı duyduğu vicdan azabı ve duygularına yenilmesi... Greyback desen öyle birkaç sahnede görünüyor seyirci bu da kim demekten öte gidemiyor, adam hırlayıp yok oluyor ne bir tanıtım ne birşey. Billin olmaması zaten kayıp bir de bu olunca hepten savsak bir durum ortaya çıkıyor. Tom Riddle geçmişlerinde büyük eksiklikler vardır. Çok önemli ip uçları es geçilmişti. Ayrıca finalde Severusın " Its Over " ı her nedense makaslanmıştı hayret ettim yani.
Şimdi de filmdeki iyi bulduğum birkaç durumu sayayım,
Draco Malfoy rolündeki Tomun bu kısır senaryoya rağmen elinden geleni yapması, Ronun kitaptaki sivrilmesinin iyi anlatılmış olması, Dumbledore ve Harrynin mağara yolculuğunun tatmin edici düzeyde gerçekleşmiş olması, Slughorn rolündeki Jim Broadbentin rolü hakkıyla canlandırması veeee elbette Severus Snape tarafından atılan bir Avada Kedavraya şahit olmanın zevki... Hele de bence kitaplarda çok tartışılan o " Lütfen " filmde bu iki harika oyuncu arasında o kadar harika canlandırılmıştı ki sadece mimikler ve bakışlar, ses tonu konuşuyordu. Ahh Severus diyorum sen ne büyük bir adamsın! Senin kıymetini bilmeyen Rowling utansın!
Sonuç olarak iyi şeylere baktım da verebileceğim en yüksek not 10/5
Neden? David Yates elindeki harika bir kaynağı bozuk para gibi harcadığı için... Severusa ait olması gereken bir filmi gençlik zımbırtılarıyla doldurup hayat verecek bütün güzellikleri çıkarıp attığı için.
tüm seriyi seyrettim buna özellikle özel bir sinema salonunda en büyük perdede en iyi ses sistemyle izleyeyim diye gittim ama saçma sapan bir zırvalamadan başka bir şey bulamadım hele sonu yok mu komedi. Bir daha da çekseler gitmem :)
Konu kitaptan kopmuş, diğerleri kadar gerilimi yüksek, sürükleyici bulmadım. Bence söylenildiği gibi serinin en iyi filmi falan değil, Harry potter ve ateş kadehinin eline su bile dökemez.
klasik bir haryy olmuş ama çok havada bitmiş yani bence ikicin bir melz prens gelcek gibi duruyor flim bittiğinde sanki araya çıkmış gibi oldu :S anlamadım umarım böyle bitirmezler
ben sadece filmi 3D izlemek gibi düşüncesi olanlar için yazıorum..istanbul daki 3D gösterimde olan yere kesinilkle gitmeyin derim altyazılar 3D ye uygun olmadığı için okuyamıyorsunuz ztn(filmin ilk 13 dk sı 3d buarada) ekranım büyük die geçinio ama bu en ön sıradan filmi izlemek gibi oluyo resmen..yine de merkını gidermek isteyenler gitsin tabi gidin görn ama sonnda pişman olmayın =)
film beklediğim gibi değildi aksiyon sahneleri çok azdı kitaptaki önemli olayların çoğunu göremedim kısacası baya bi hayal kırıklığına uğradım ama bana öyle geliyoki burda yapmadıklarını sonraki filmlere sakladılar,bu film son iki filmin hazırlığı bence...
Efektler bile kurtaramamış bence bu filmi, tamamen aşk filmi olmuş,keşke aynı yönetmenle devam etmeseler son filmde.Harry potter serisini heyecanla takip etmeme rağmen bu filmde sıkıldığımı üzülürek söylüyorum..
2 yıldır beklediğimiz film hiçte beklediğim gibi çıkmadı. 3 saate yakın süren filmde doğrudürst önemli bölümler yok gibiydi analamadım. gereksiz ayrıntılarla doluydu,filmin görüntüsüne diyecek bişey yoktu ama konu epeyce basite indirgenmiş. gençlik filmi olmuş. tamam kitapdada vardı bukadar duygusallık ama filmde sadece bunu işlemişler gibiydi. çeviride ve dublajdaki hatalar çok komikti...