Gemide
4,2

ffergan
ffergan

6 Aralık 2006 tarihinde eklendi
’Nerde Kalmıştık’....Erkan Can inanılmaz oynamış..İzlenilesi türk filmlerinden!
yemre5883
yemre5883

2 Aralık 2006 tarihinde eklendi
gercek çok güzel sagopanın kasetindede buradan bir alın tı var
masterofpuppets-2
masterofpuppets-2

17 Kasım 2006 tarihinde eklendi
muhtemelen kadınların beğenmeyeceği bir film ama biz erkeklerin tekrar tekrar izlediği unutulmaz bir film replikleri harikadır o dönemin karanlık istanbulunu çok iyi anlatır
Frank-Serpico
Frank-Serpico

10 Kasım 2006 tarihinde eklendi
cok gusel cok farklı cok eglencelı cok komık cok dusundurucu cok farklı erkan can dokturmus dıger oyuncuların ıcınden sıyrılmıs arkadas ortamında ızlenecek gusel yapıldıgı doneme bakılırsa cok cok basarılı ınsan pıskolojısınıde yansıtan basarılı bır turk fılmı....
ilginirmak
ilginirmak

2 Kasım 2006 tarihinde eklendi
yalnızlık...bağlılık..ihanet..mücadele..korku..açlık.öteki insanlar. bunların yanında martılar....yarınsızlık...bütün bu kavram karmaşası altında filmi gerçekten "daralarak"izlediğimi söylemeliyim.sinemanın başyapıtlarından biri bence...anlatmak istediğini insana yaşatıyor adeta.. .yönetmeninden bu tarz filmler bekleyince ve kurtlar vadisi gibi bir film gelince hayal kırıklığına uğradım..insan nerden nereye demeden edemiyor....yeni sinemacılara teşekkürler
birtan
birtan

26 Ekim 2006 tarihinde eklendi
türk sinemasından hala bişeyler beklenebileceğini bana ispatlayan filmidir kendisi.
tam anlamıyla müthiş bi film.
yeni sinemacıları tebrik ediyor ve yeni filmlerini sabırsızlıkla bekliyorum
mertsensari
mertsensari

20 Eylül 2006 tarihinde eklendi
her film sosyal içerikli olacak,aman illaki ders çıkartmamız lazım gibi konuşmalar gereksiz.bu filmi bütün olarak ele aldığımızda çok akıcı olmuş,üstelik konuşmalarda da çok esnek dil kullanılmış.ben seyrederken çok eğlendim ve bir dakkika bile sıkılmadım az bütçeyle kaliteli film yapmak bu olsa gelek.
degilodadegil
degilodadegil

3 Eylül 2006 tarihinde eklendi
türkiye gerçeği küçük bir gemide tüm yalvaçlığıyla sergilenmiş.kapitalizmin üretim tüketim çarkında daha çok tüketerek kirli beyinler üreten cinsel açlıklarını vahşice doyuran ve kalabalığın yığınların üyesi olan boş insan müsveddeleri.....
milsin
milsin

3 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Cannes Film Festivalinin resmi bölümüne seçilmiş ve Cannes da birçok kez gösterilmiş olan bence son zamanların en iyi Türk filmi Gemide ...Son zamanlarda Türk filmlerinde oldukça sık rastladığımız argo bu filmde de oldukça fazla kullanılmış. Ancak filmin yarattığı atmosfer nedeniyle midir bilinmez sanki bu argolar olmasaydı film etkileyiciliğinden bir şeyler yitirecekmiş hissi uyandırıyor izleyicide. O kadar doğal işlenmiş ki film sanki yaşanmışlıklardan bir kesit? Tek kelimeyle izlenmesi tartışılması ve düşünülmesi gereken bir film. Oyunculukları da çok beğendiğimi itiraf etmeliyim Erkan Can bir harikaydı ...
osym-666
osym-666

16 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
türk sinemasında da çk ii filmler çekilrin kanıtıdr devam filmi lalelide bir azize de izlenmesi gerkir serdar akar vadinin yönetmeniydi de sanırım nese izle yorum geri dursun
dragonfly23
dragonfly23

10 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
erkan can müthiş bir oyunculuk sergilemiş.filmin çok güzel bir havası var.insanı adeta içine çekiyor ve büyülüyor.Çok az Türk filminde görebileceğimiz kaliteye sahip olan bir film.mutlaka izlenmeli.
cengin05
cengin05

29 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Erkan abimiz coşmuş gerçekten ağırdan ağırdan cigaralığı çekerken öyle baygın bakışı yok mu. kısacası harika!!!
tolstoyevski
tolstoyevski

17 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Olaylar sıradan bir gemide gelişir ve gemi minimal ölçekte de olsa aslında ’memeleket’tir.’Gemide’nin insanları sürüklü küfür eder,içki içer,esrar çeker.Aralarında adeta bir mecburiyet bağı oluşmuştur...Birbirlerine bağlılıkları oranında kin de duyarlar.İhtiraslıdırlar.’Kaptan’olaylarda söz sahibi olan yegane kişidir.Kamil kaptandan sonra gelir.Ali ve ’Rambo’ise söylenenleri yapmakla yükümlüdür. Rambo’nun yalanı ve bunun neden olduğu bir kavga bir adamın yaralanmasıyla sonuçlanır.Asıl olaylar ise kavgadan elde kalan Romen kadının gemiye getirilmesiyle gelişir.Duryarsızlık,kabalık ve hedonizmle yüklü ’hissiz bir dünya’da buluruz kendimizi.Bütün erkeksi dürtülerle kadına saldırılır.’Kaptan’olaylardan habersizdir;olayları fark ettiğinde ise sorun çok daha çetrefilli bir hal alacaktır. Geçmişte izlediğimiz Yeşilçam filmlerindeki ’romantik dünya’lar bu filmle birlikte yerini ’su katılmamış bir gerçeklik’ dünyasına bırakır.Laleli semti bu gerçeklik dünyasının izdüşümü gibidir ve insanlarının gemideki insanlardan fazla bir farkı yoktur.İçki kokan o paslı Laleli birahanelerinde erkekler porno film izler,cinsel açlıklarını gidermeye çalışır.Sokaklarda sevgiler dolar yeşiliyle bozdurulur.Güzel,tertemiz kızlar kirli bir şehvet pazarında acımasızca pazarlanır.Altta kalanın ezildiği,doğasal kanunların işlediği mafyatik bir dünyadır bu.’Tüketim toplumu’kalıplarının izlerini taşır... Erkan Can ’kaptan’rolüyle, izleyicide tam bir gerçeklik duygusu uyandırarak akıllardan silinmesi mümkün olmayan bir oyunculuk dersi verir.Filmin sonundaki hüzünlü sahne Uğur Yücel’in müziğiyle birlikte daha da bir bütünlük kazanır.Filmin açılışında Erkan Can’ın ağzıyla vurgulanan tirat da bütün gerçekliğiyle yüreklerde bir ırmak gibi çağlar. Sonuç itibariyle Yeşilçamın alışılagelmiş kalıplarını kıran ’televizyonlarda asla göremeyeceğimiz’bir film çıkar ortaya...
emrahsahin98
emrahsahin98

30 Haziran 2006 tarihinde eklendi
Türk sinemasının son dönem başyapıtlarından..Sahip olduğu gerçekçiliği karakterlerinden alan -özellikle erkan can- izlenmesi insanda haz uyandıran iyi bir film.
ncinarli
ncinarli

7 Haziran 2006 tarihinde eklendi
Bu filmin en çekici yanı Erkan Can’ın oyunculuğu bence.Çünkü gerçekten çok başarılı ve hayatımda izlediğim en iyi performanslardan biri.Umarım onu dahaçok filmde görürüz.Film eleştirinin yanında oyunculuklarıyla öne çıkmış bence.Gayet başarılı bir film.