teomansonmez
29 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Serdar Akar'dan sıradışı bir Türk filmi Gemide.Akar ve Önder Çakar'ın senaryosunu yazdığı,Mahallenin Muhtarları dizisiyle herkesin beğenisini kazanan usta oyuncu Erkan Can'ın muhteşem oyunculuğuyla hafızalara kazanan bir film.
süper ötesi bir film türk sinemasının gizli hazinelerinden biri(tatar ramazan,ağır roman vb.)eşi benzeri çok zor bulunan bi film herkeze tawsiye zamana değer film 10/10
walla bu film hakkında kötü yorum yapabilen arkadaşların film kültürü hakkında ciddi şüphelerim war,serdar akarın kamera kullanımı bence çok minimal olmuş olsa da erkan canın mükemmelliii yakaladıı filmdir gemide,nejat işlerin oyuncullunu kopyladıı insan da erkan candır(barda için söölüorum) 20 kere izlense de sıkılınmayacak az sayıdaki filmlerdendir gemide!!
serdar akar'ın ilk filmi olmasına rağmen ne kadar usta bir yönetmen olacağını gözler önüne seriyor. yönetmenin mükemmel şekilde başardığı şey doğallık. bir gemi tayfası neler yapar, nelerden bahseder, barı basan 5 psikopat nasıl davranır karakterleri nasıldır bunları adeta harfi harfine öğretiyor bize serdar akar. erkan can'ın ''bu dunya iki seyden yikilicak..bi binadan, bi de zinadan..allah sonumuzu hayir etsin..mahser gunu butun binalari deniz geri isteyecek..batan butun memleketler gibi..deniz kumu eninde sonunda geri alicak..caresi yok bunun...' repliği süperdi. ayrıca senaryo, tayfaların entrikaları çok başararılıydı. barda filminde nejat işlerin 'Nerde kalmıştık' repliği de gemideyi hatırlatmıştır. hakkaten de bir memleket gibiymiş gemi.
gemide türk sinema tarihinde belki de dönüm noktası . film doğallıgı ile sizi adeta sarıyor . hayran kalıyorsunuz .. Harik diyaloglar , muhteşem hikayeler akıcı bir kompozisyon gibi . Erkan can ı izlerken kendinizi robert de niro filmi izlerken buluyorsunuz bir aktör bu kadar mı enfes oynar diyorsunuz . Diyaloglar çok hosuma gitti . çok kısa bir süresi var daha uzun tutulabilirdi . ama gayet lezizdi ..
film sahneleri çok argo olduğu için çok güzel geldi bana çok güzelbi film film in öle çok büyük bütçeyle çekilmemesine rağmen çok başarılı ve erkan can farkı tabiki sıksık esrar partisi veriliyo bayabi dumanlı film zaten film boyunca herkesin kafası bir milyon benden tavsiye :) izleyin
'bu cigarı, acımam ,sana değil cigaraya acımam sokarım g...!!' muhtesem.. turk sinemasında kült statüsüne ulasmıs ender filmlerden erkan can herzamanki gibi 10 numara..ve tabikide serdar akar fazla soze gerek yok izleyin derim ben..
Erkan Can'ı izledikten sonra HAyran Kaldım. Gerçekten Muhteşem Bir Oyunculuk, Filme geLince. Oynatsınlar Mehmet ALi erbili her gereksiz filimde.. Film dedigin işte budur!!!
takvayı izledikten sonra eve gelip 98 yapımı filmi tekrar izledim ve diyorum ki erkan can hiç bir filmde afişe bu kadar yakışmayacak. türk sinemasında gemide nin yeri hep başka kalacak..
Gemide.....Belki 20 kez baştan sona,yaklaşık 30 kez de bölümler halinde izlediğim Serdar Akar filmi Erkan Can'ın ustalığıyla bütünleşince undergraund sinemacılık anlamında ülkemizde bir ilk ve baş yapıt konumunda hala....