flaggg1318
20 Eylül 2007 tarihinde eklendi
izlediğim en yi zombi filmiydi,bu filmde diğer filmlerden farklı olarak yataığa dönüşmüş insanlar ağır çekim değil bir insan hızında hareket ediyorlar ve koşabiliyorlar.Siz hiç her angi bir filmde koşarak saldıran bir zombi gördünüz mü bu çok ükütücü...
demekki kaliteli film gelince insan kalitesizleri anlayabiliyor meğer resident evil bu film yanında çocuk sinemasından başka bişey değilmiş şimdi herkes arşivinden resident evil gibi filmleri atıp yerine bu filmi koysa inanın abartı olmaz
İlk giriş mükemmel oldu ve müzikleri ile tam istediğim bir film olduğunu düşünürken nato birliklerinin gelişi sonrasında virüsün tekrar ortaya çıkması ve yaşananlar filmi bitiriyor.
Acaba başka bir şekilde virüs ortaya çıkamazmıydı. Hayatta kalan don, nasıl tam yetkiyi almış her yerde geziyor.
Tamamı güvenlik kontrolü altındaki odalardan virüsü almış halde nasıl geçiyor.
uçakların şehir bombalaması dışında hiçbiryerinden etkilenmedim.Adam film yapmak için londrayı bir günlüğüne kiralamış resmen.Ama bu şekilde daha iyi bir film çekilebilirdi.Senaryoda eksiklikler mevcut. 10/6
ya ben filme bugün gittim. ve hala kendimi kötü hissediyorum . normalde korku filmlerini asla sinemada izlemezdim ama izlemek istediğim filme kimse gelmemiş , zorunlu olarak bu filme girdim. gerçekten çok mide bulandırıcı bi vahşetti resmen . ıııııy. ama korku ve gerlim ögeleri baya iiydi. korku sevenler gitsin ama , kan görmeye dayanamayanlar kesinlikle gitmesin
İlk filmin senaryosunun özgünlüğü ve müzikleri harikaydı,ve beni çok etkilemişti.Sadece o müzik eşliğinde boş sokakları izlemek bile gerçekten güzeldi.İlk filmin mirasını yiyen bu film bence biraz yavan ve kısa kalmış. Devamı çekileceği besbelli olan bu filmin ilk filmdeki başrol oyuncusu cillian morphy nin yerini dolduracak bir oyuncusu olmaması kötü olmuş. Bu film daha güsel olabilirdi.
28 weeks later için vasat bir devam filmi diyebiliriz. ilk filmdeki başarının yakalanamaması bence 2. filmde biraz amaçların sapmasından dolayı. bu filmde siyasi mesaj verme kaygısı bariz bir şekilde gözümüze çarpıyor. amerikan askerlerinin tasvirleri ve kriz anında herşeyi ellerine yüzlerine bulaştırmaları bize çok şey anlatıyor. gerilim havasını yaratmada ise başarılı olduğunu söyleyebiliriz. ilk filme göre oldukça fazla olan şiddet sahneleri seyirciyi tatmin ediyor. iki kız kardeşin de başarılı oyunculuklarını es geçmemek lazım. kontrol altına alınan virüsün hiçbir insanda olmayan bağışıklığa sahip bir kadından tekrar yayılması ise garip bir ironi olsa gerek. finaliyle de devam filmine göz kırpan bu film 2007'nin kalbürsütü yapımlarından.
İlk filme kıyasla vasat yerleri olduğunu söylemek gerekir.Fakat devam filmlerinin düştüğü monotonluğa düşmemiş bence.Hatta bi kaç ders çıkarılarak iyi bir 3.film dahi izleyebiliriz.İlk filme kıyasla kamera açıları ve çekimleri çok daha iyiydi. Biraz Hollywood vari özel efekt görmek bence hoş olmuş,çünkü tadında bırakmışlar..İlk filmin hayranlarından olarak beni tatmin etti.Tek göze çarpan eksiklik 3.filmin gelişinin gözümüze sokulması olmuş bence.Biraz daha tadında,usulünle verilebilirdi sanki...