28 Hafta Sonra
3,9

onurdevil
onurdevil

19 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
aslına bakarsanız filmi bitirdiğimde aklıma gelen tek şey yönetmenin madeni bulmuş olduğuydu. çünkü fransadan sonrada birkaç durak olacaktı bu belliydi ve dünyayı yok edene kadar gidecekti bu süreç.
düşük iq sahibi biri olarak bunu anladım :)
şahsen önceki filmdeki etkiyi bu filmden alamadım. heyecan vardı ama ilk filmdeki kadar değildi.ama kesinlikle ilk filmden kötü değil.
7/10
turgutkaya
turgutkaya

16 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Serinin ilk filmine nazaran vasat bir film.İlk filmde ilgi çeken unsurlar vardı; örnek olarak, çok fazla sponsor markalar vardı ve sanırım filmin tüm bütçesi bu sponsorlardan elde edilmişti, kamera açıları tüm şehrin içinde bulunduğu durumu en güzel bir biçimde anlatılmıştı ve bunu yaparken de bisürü tanıdık marka dikkatinizi çekiyordu. 2. film de ise, ilk film ile arada kalan zaman içinde birçok benzeri vardı, konu açısından benzeri az rastlanır olabilir, fakat filmin anlatım şekli oldukça vasat.Filmi izlerken çok sayıda sıradan olaylar gelişiyor, televizyonda izlediğimiz veya gördüğümüz saçma diyerek nitelendirilebilen yaratık filmlerinde olduğu gibi, film de unutulan ve izleyiciye neden böyle yaptılar dedirten, kısacası izleyiciyi aptal yerine koyan sahneler çoğunlukta, ben hiç bir zevk almadım. İlk filmden sonra 2. filmin çekilmesi gereksiz olmuş.
6OK
6OK

11 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
ilk filme göre daha güzel yapılmış ama yer yer sıktığı sahneler de yok değildi! Ama tüm bunların ötesinde günümüzde ve ya gelecekte buna benzer vakaların yaşanabilecek olması, sonrasında da yaşanacakları düşündükçe tüylerim diken diken oldu.
dr-onderyel
dr-onderyel

8 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
heyecanlı,güzel,temposu güzel bir film,tavsiye ederim.
amascop
amascop

7 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
bu film hayatım da izledigim en berbat bi filmdi kesinlikle konusu belirtmemiş virüs bulasmıs millete ilk olarak nerden geldigi belli deil ama sonu da belli degil verdigim paraya acıdım
shadow06beyazperde
shadow06beyazperde

4 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Serinin devamı olması nedeniyle izlediğim bir filimdi, Taklitler aslını yaşatır sözünü doğrulayan bu filmde, ilk filimdeki gibi neden, nasıl, şimdi ne olucak sorularınızı kedinize soramıyorsunuz. Ses ve görüntü efekleriyle orta üstü (7 puan) seyirlik bir bilimkurgu.

Korku diyen arkadaşlar yanılıyorlar filmin korkuyla alakası yok. Arada sırada ses efktiyle desteklenen, ekranda görünen kırmızı gözlü adamlar sizleri korkuttuysa o birşey diyemem.
orthi
orthi

2 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Açıkcası pek beğendiğimi söyleyemem hatta yer yer sıkıldım bile diyebilirim.Helikopter sahneleri dışında zevk aldığım başka sahne de yoktu neredeyse.Bence ilk filmle kıyaslanması bile hata.
Ceren S.
Ceren S.

2 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Son zamanlarda izlediğim en iyi gerilim filmi... Ayrıcada bir devam filmi niteliğinde bakarsakta sonn derece güzel şiddetle tavsiye ediyorum!!
kadir503
kadir503

27 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Bundan 5 yıl önce çekilmiş ve başarılı olmuş bir yapım olan ?28 Gün Sonra...?nın bir anlamda devam filmi; ?28 Hafta Sonra?. Fakat diğer devam filmlerinden bir hayli farklı yönleri de var. ?28 Hafta Sonra'nın yönetmen koltuğunda ?Intacto'nun yönetmeni genç İspanyol sinemacı Juan Carlos Fresnadillo oturuyor. Birçok teklif gelen genç sinemacıyı filmi yönetmesi için, ilk filmin yönetmeni ve bu filmin yapımcıları arasında yer alan İngiliz yönetmen Danny Boyle ikna etmiş. İspanyol sinemacı, filmde serbest kalmak şartıyla filmi çekmeyi kabul etmiş, iyi de etmiş. Karşımızda en az ilk film kadar başarılı bir nevi devam filmi var.Filmin senaryosunu da ?Intacto'nun senaryo yazarları yazmış, bu yazalar içerisinde Juan Carlos Fresnadillo da yer alıyor. 1 yılda tamamlanan senaryo, filmin başarısında büyük bir etken. Hikayeyi bağlama ve klişelerden uzak tutma açısından bu ekip çok başarılı olmuş. İsim ve konu olarak bir devam filmi andıran ?28 Hafta Sonra? aslında tam bir devam filmi değil. Sıradan bir devam filmi andırmaması için yapımcı Danny Boyle ?28 Gün Sonra'da yer alan hiçbir oyuncuya rol vermemiş. Filme, kuduz salgını sonrasında kontrole alınmış Londra ve burada salgının tekrar kendisini göstermesi konu edinmiş. Çok klişe gibi gözüken bu ana hikayeyi genç yönetmen ve senaryo ekibi muazzam bir hale sokmuşlar. Film izleyiciyi filme bağlamak adına harika bir açılışla başlıyor. Özellikle kovalamaca ve boş alanda enfeksiyonlulardan kaçma sekansları gerçekten muazzam çekilmiş. Film boyunca Fresnadillo, Boyle'un çektiği planları geçercesine planlar yakalıyor ve izleyenlere farklı duygular sunuyor. Film boyunca Fresnadillo, filmde kendisini izleyenlere hissettiriyor. Özellikle kullandığı kamera açıları ve oluşturduğu atmosfer filmi getirebileceği zirveye taşıyor. Ayrıca filmde renkler ve ?28 Gün Sonra...?daki müziklerin kullanılması çok doğru bir tercih olmuş. Filmin korku ve gerilim vaatlerinin yanında kullandığı dramatik sekanslarda müzikler devreye giriyor ve bu yönetmenin sinemasallığıyla birleşince izleyenleri mest ediyor. Filmin ana hikayesi ve kurduğu kıyamet senaryosu günümüz dünyasını oldukça andırıyor. Amerikalıların işe el atması ve bunu yüzüne gözüne bulaştırmaları filmin politik yanının da olduğunu gösteriyor. Fresnadillo, izleyenleri alışılagelmişin dışında korkutuyor ve geriyor. Bu kadar olumlu yönünün yanında filmin olumsuz gördüğüm yanları ise oyunculuklarının zayıf olması ve süresinin kısa olması... Oyunculukları hele ?28 Gün Sonra...? ile kıyasladığımızda çok zayıf kalıyorlar. Çoğu oyuncu inandırıcılıktan uzak, sönük bir performans gösteriyor. Süresi çok uzun olmayıp, Fresnadillo 99 dakikayı sinemayla doldurmuş fakat; biraz daha uzun olup daha dolu bir film de izleyebilirdik. Gördüğümüz gibi filmin çok eksi yanı olmamakla birlikte bu tarz filmlerde pek görmeye alışmadığımız, daha doğrusu böyle başarılı görmediğimiz, aile bağlarını içeren duygusal bir yönü de bulunmakta. Kıyamet ortamını bizler, bir ailenin ve hayatta kalma mücadelesi veren bir insanın gözünden izliyoruz. Bu bir avuç insan sadece enfeksiyonlulardan değil, güvenliği sağlamaya çalışan askerlerden de korunmaya çalışıyor. Film, insanların insanlara ateş ettiği, bazı mideleri bulandıracak iğrençlikte ?gore? korku türüne kayan görüntüleriyle Fresnadillo'nun başarısını perçinliyor.En az ?28 Gün Sonra...? kadar başarılı, politik söylemleri, zirveye ulaşan yönetmenliği ve başarılı senaryosuyla yılın başarılı filmleri arasında kendisine yer ayırtıyor. Fresnadillo, ayrıca tıpkı Boyle gibi modern bir zombi filmi yapmadığının üstünde duruyor ve kendisinin ileride nasıl bir yönetmen olacağının mesajlarını veriyor.
mehtap6
mehtap6

24 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Film kaldığı yerden devam etmiyor yani bizler 28 gün sonradan kurtulan insanları bidaha göremiyoruz belki ama salgın ve ortalıkta canlı insanları yemek için koşuşturan enfeksiyonlular hala tam gaz devam ediyorlar.Filmin çekimleri çok hoş değil kameranın çok hızlı kullanıldıgını düşünüyorum.Ama izlenmeye değer çok korkunç bir film.
osman318
osman318

19 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
beklediğim bu değildi film çok basit olmuş vasatın üstüne çıkamaz.
delicewatt
delicewatt

19 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
tek tek bakıldığında çekimleri fena olmayan ama tamamında önemli denemeyecek bir film. ayrıca türü ile alakalı bolca klişe ve aynı zamanda bol bol mantıksız sahne barındırıyor. güvenlik paranoyasına da yalandan bir gönderme yapması filmin politik bir bakış açısı olduğunu da getirmiyor çünkü bu da ortada kalmış durumda. sonuç olarak beyazperde.com’da biraz abartılmış olarak gördüm bu filmi.
jackwonka
jackwonka

17 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Helikopteri kullanan Lost'tan tanıdığımız walter değil mi?
hellboy87
hellboy87

17 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
bence film gayet güzeldi.müzikler de fena değildi.tavsiye ederim.geriliyosunuz!