Hesabım
    Hababam Sınıfı Üç Buçuk
    Hababam Sınıfı Üç Buçuk
    6 Ocak 2006 Sinemada | 1s 40dk | Komedi, Gerilim
    Yönetmen Ferdi Egilmez
    |
    Senarist Kemal Kenan Ergen
    Oyuncular: Şafak Sezer, Memet Ali Alabora, Cengiz Küçükayvaz
    Orijinal adı Hababam Sinifi Üc Bucuk
    Üyeler
    1,7 1613 Puanlama, 112 Eleştiri
    Beyazperde
    1,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Askerliğini bitiren şamatacı Hababam Sınıfı yuvasına geri döner. Bir türlü iflah olmayan sınıf, Çamlıca Lisesi'nin müdür ve öğretmenlerini yeniden çileden çıkarmak üzeredir. Okul müdürü Deli Bedri Hababam Sınıfı'nı bu kez kesin göndermek niyetindedir. Karısı Deli Bedriye ve oğlu ile beraber okula taşınır. Türlü numaralarla onlardan kurtulmaya kararlıdır. Deli Bedriye'yi de çok geçmeden düşmanları arasına katan Hababam Sınıfı'nı yeni sürprizler beklemektedir. Okul koridorlarında yeni bir kovalamaca başlar. Kadrosunu yeni isimler katarak vazgeçilmez karakterleri ile yoluna devam eden film, bu kez korku ve komediyi aynı anda yaşatmayı hedefliyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    1,0
    Çok Kötü
    Hababam Sınıfı Üç Buçuk

    Kimlerin Kemikleri Sızladı?

    Yazar: Ertan Tunç
    Kim derdi ki Hababam Sınıfı, Türk Sinema kültüründe köklü bir yer edinememiş korku/dehşet öğeleri ile bezenmiş yepyeni bir formla izleyicisini selamlayacak diye. Korku türü; Türk Sineması'nda tüm ciddiyetiyle var olmaya gayret gösterdikçe, daha da komik bir film ortaya çıkmasına yol açmaktan başka neye yaramıştı ki? Neyse ki Hababam Sınıfı: Üç Buçuk, korku öğelerini komikliklerinin tamamıyla farkına vardığı bir yapıyla seyircisine sunuyor. Çok yerinde bir hamle yaparak asla izleyicisini korkutmaya çalışmıyor. Seyirci; korku/dehşet verici efekti, vaziyeti veya tuzağı önceden görüyor ve kendisini birazdan pek de bulunmak istemeyeceği bir durumda bulacak olan kurbanın yüzüne odaklanmaktan alıkoyamıyor. Ardı ardına büyük ve olasılıkla travmatik şoklar yaşayacak olan Hababam Sınıfı mensuplarının içine düştükleri hâle gülüyor seyirci.Anlatı (komedi için korku) açısından aklanan Hababam Sınıfı
    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

    Takipçi 2.129 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    14 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    Kibariye hatırına...
    potasyum
    potasyum

    Takipçi 531 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    18 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
    çok komikti.emeklerine sağlık.öd kesesi patlama sahnesinde kırıldımm
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    21 Ocak 2006 tarihinde eklendi
    ilk önce filme gidip gitmemekte kararsızdım sonra gitmeye karar verdim ve gittiğime de hiç pişman olmadım bence komik ve korku ögeleri barındıran bir film ama insanı her türk korku filminde olduğu gibi korkutmutyor.şunu söylemeliyim ki film gerçekten çok komik oyunculuklar güzel müzikler iyi yani kısacası ben filmi beğendim.sizde gidin bir görün biraz da türk sinemasına katkı sağlayalım hep amerikanlar kazanıyor.7/10 saygılar.
    e-ergener
    e-ergener

    Takipçi 337 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    22 Ocak 2006 tarihinde eklendi
    Bence çoook güzeldi... Yeni nesil hababamların hiçbiri beğenilmiyor; ama, ilk film hariç neyini beğenmiyorsunuz anlamadımm... Tamam, Kemal Sunal’ı, Tarık Akan’ı, Halit Akçatepe’yi (gerçi o oynuyo ama, sizler ona da o rolde oynamıyor dersiniz...)Adile Naşit’i, Münir Özkul’u ve daha nice abilerimizi ablalarımız kadar yapamıyorlar ama hiç değilse onların bıraktığı mirasa SAhİP çıkarak, bu vizyonu daha da ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2005
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2005, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2005.

    Yorumlar

    Back to Top