Kelebek ve Dalgıç
3,9

Isabelle02-2
Isabelle02-2

7 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
en son bir filmde bu kadar duygulandığımı hatırlamıyorum.hele jean-do ile babasının telefon görüşmesinde gözyaşlarıma engel olamadım.ve de kesinlikle bu puanı haketmiyor.9/10
sinema
1 ziyaretçi
16 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Felçli bir adamın tek gözünden gördüğü bir manzara ve kocaman geniş hayalleri ve geçmişi. Küçük bir alfabe sistemiyle duygularını kitaba dökmüş ve kitap bittikten 10 gün sonra hayata veda etmiş beni üzdü. Bir dram, aşk, mutluluk filmi. Oturduğu yerden sadece önünde olanı yaşamak. İç sesinle arkadaş olmak. Film çok etkileyici, üzülüyorsunuz acıyorsunuz. Sadece karakterimizin gözünden gördüklerini izliyorsunuz. Buda sizi daha iyi empati kurmaya zorluyor. Felç sadece vücutta diyor film akılda ve ruhta değil. İçten bir film. Duygu yoğunluğu var. İlginç görüntüsü için bile izlenebilir. 10/8
yagmuronmaz
yagmuronmaz

9 Aralık 2009 tarihinde eklendi
Biliyordum ne kadar güzel olduğunu bir türlü izleyemedim,erteledim.Farklı filmler arıyoruz çok film izleyenler olarak ve benim aradığım şeylerden biri var bu filmde.Çok beğendim,hayran kaldım.Bizimkilerin yapmaya çalıştıkları filmlere benziyor aslında ama müzik olayın aslı bence,müziği ne kadar güzel kavrarsa filmi,insanı da öyle güzel sarıyor.Güzel filmdi vesselam.
santanamania
santanamania

2 Kasım 2014 tarihinde eklendi
kitabı da okumak lazım , çünkü film kitabın yazılış hikayesi ama kitapta ne yazıyor diye merak ediyor insan .
cansu-ada
cansu-ada

20 Ocak 2008 tarihinde eklendi
son zamanlarda vizyonda izlenmeye gerçekten değecek filmlerden biri düşünüdürücü bi filmm...
Joaquin-2
Joaquin-2

30 Haziran 2011 tarihinde eklendi
"Mar Adentro - İçimdeki Deniz" filmini andıran bir film. Onunla benzer tarzda ama ikisi arasında kıyaslama yapmak isteseydim bu filmi seçerdim. Bu filmdeki olaylar ona göre daha iyi anlatılmış. Bu filmde gerçek bir hayat hikayesine dayanıyor. Filmde özellikle kurgular hoşuma gitti her ne kadar dramatik bir film olsada yer yer güldürüyor insanı hiç sıkmıyor. Mathieu Amalricin harika bir oyunculuk çıkardığını söyleyebilirim. İzlemenizi tavsiye ederim Puanım: 8,4
sammy-davis-jr-jr
sammy-davis-jr-jr

13 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
harika harika harika... son zamanlarda izlediğim en iyi film. salya sümük izlemem de cabası. filmin hikayesi, jean-donun anlatımı ve yönetmenin, bizi bu yaşam öyküsünün içinde varolmamızı sağlamasıyla, her şeyiyle müthiş bir film.tepetaklak değişen hayatına anlam kazandırabilmek için büyük mücadele veren ve hayata olan bakış açısının değişmesine sebep olan bu acı olay sonrasında yeni bir kimliğe bürünen jean dominique baubynin duygu yüklü hazin öyküsü bu.teşekkürler julian schnabel, mathieu amalric ve tabi ki jean dominique bauby...
ilkernew
ilkernew

9 Haziran 2008 tarihinde eklendi
Film olarak baktımızda iyi iş çıkarmışlar ama ben bu filme başka bi açıdan bakarsak yaşamın güzel olabilmesi için bedenin deil zihnin güçlü yetişmiş we istekli olması gerektiğni en acı şekilde insanlara kanıtyan yapısını öne çıkaran tarzı için izlenmesi gerektiği düşünüorum. insanlara kendisi için ne yapması gerektiği yönde yol gösteren bir film lütfen izleme imkanı olan izlesin.
rosein
rosein

23 Mart 2009 tarihinde eklendi
İçimdeki Deniz kadar başarılı ve acıtıcı
-umittheking
-umittheking

12 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Fransızca tercumanı olduğum için filmi tabikide orjinal dilinde izledim.Yapılan altyazıları ve filmin turkçe dublajınıda çok merak ediyorum çünkü gerçekten çevirisi yapmanın kolay olmadığı bir filim olarak düşünüyorum.Filme gelince film inanılmaz güzel izlediğim en güzel filimler arasına kafadan girer Bir başyapıt.
fpegasos
fpegasos

26 Nisan 2008 tarihinde eklendi
hikaye, renkler, çekimler herşey çok iyi, anlaşılır. oldukça başarılı bir film. felçli insanın tek gözünden kendinizi onun yerine koyabilirsiniz. ancak zaman zaman da sıkıyor film.
losteren5
losteren5

22 Eylül 2008 tarihinde eklendi
film duyguyu çok güzel vermiş ve etkisi altında bırakyor insanı belli bi zaman dilimi.oscar ı bu film alsaydı bence daha doğru olucaktı ama oscarı verme tarzını ben hala çözemedim.çözdüm de şimdi sölemeye başlarsam yazdığım yazı cıkmaz her halde yorum bölümüne:))
mdc1907
mdc1907

27 Aralık 2007 tarihinde eklendi
çok guzel ve duygusal bir film.izlerken gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız.
oboztepe87
oboztepe87

23 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
film dramanın en iyilerinden, filmde sanat adına ne ararsanız var. şahane bir film olmuş.
mikebebek
mikebebek

29 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Evet bence de tipik bir fransız filmi bu yüzdende berbat.... tavsiye etmem!