Hobbit: Beklenmedik Yolculuk: en yeniler yorumlar - Sayfa 4
Hobbit: Beklenmedik Yolculuk
Alp T.
22 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Lütfen beyazperdeye aldırmayın, izleyin. bir başyapıt. yüzüklerin efendisi kadar iyi olmasa da nefes kesen ve maceralı bir serüvene sizi davet ediyorum. 5/5 Bu arada çoğu şey yarım kaldı. spoiler: Thorin'in düşmanının ölmemesi, Smaug'un canlanması, Neromancer ile görüşmek yani savaşmak ve Gollum'un yüzüğünü araması. Bu yüzden devam filmlerini iple çekiyoruz.spoiler: Son olarak filmin 30. dk. sı birazcık sıkıcı olsa da filmi için önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca süreyi de dert etmeyin (169 dk.) . Ben sıkılmadım ve lütfen 3D olarak IMAX'de gidin.Bu arada 3D'yi merak edenlere söylüyorum: 3D sahnesi fazla yok ama bir 3D sahnesi oldu mu, pes vallaha dedirtiyor. Örnek: Gandalf ve 14 cüce (Baggins'i de sayarak) alevli kozalaklar atarlarken bir tanesi sağ gözüme geldi sandım. İyi seyirler.
Her ne kadar Lord of the rings havasında bir film olduğu düşünülse de Hobbit farklı bir macerayı anlatan bir kitap olduğundan filmin eleştirisini bu açıdan yapmak istiyorum. Öncelikle filmin bu serisinde maceranın başlangıcını görüyoruz. Burada biraz sıkıcı sahneler yok değil. Ancak bir masal başlangıcı gibi ele alırsak tüm ayrıntılar filmi anlamamız açısından önemli. Filmin girişinden yolculuğun başlangıcına kadar olan kısım beni sıkmadı diyebilirim.
spoiler: Erebor’un muhteşemliğini çok beğendim. Bunun üzerinde çok çalıştıkları belli. Keşke masalsı anlatımdan çok filmin birazında cüce krallığının gelişimini daha çok izleseydik. Eski karakterlerin çıkış sahnelerine özen gösterildiği belli. Gollum’u görünce duygulandım diyebilirim. En güzeli de Ayrık Vadi’yi tekrar görmekti. Özellikle yüzlüğün Gollum’dan çıktığı sahne ve LOTR müziğiyle beraber sanki film boyut değiştirdi benim için. LOTR’ye bir çok gönderme var. Saruma’nın iyi büyücü olduğu zamanlar. Gandalf’ın Saruman dan korkması biraz tuhaftı benim için. Hobbit’in ilk serisi bile LOTR’deki bir çok havada kalmış ayrıntıyı benim için çözümledi diyebilirim. Bir şeylerin olacağı 60.yıl öncesinden biliniyormuş gibi. Filmde benim en çok dikkatimi çeken ayrıntı Gandalf’ın Bilbo’nun cebindeki yüzüğü görüp durumu olağandışı bir şey yokmuş gibi geçiştirmesi . LOTR’ye dönecek olursak sanaırım Gandalf da bunun güç yüzlüğü olduğunu bilmiyor diye düşünüyorum. Cücelerin macerası devam edecek. Yüzük kardeşliğinin aksine güçlü karakterlerden herhangi biri ölmedi. Umarım filmin 3. Serisine kadar bu böyle devam eder.
Arkadaşlar okuduğum yorumlarda izleyiciler genelde lotr serisi gibi olmasını beklemiş ama HOBBİT 'in çocuklara yönelik bir çeşit macera romanı gibi yazıldığını unutmamaları lazım. Ayrıca Bilbo ile gollumun bilmece sahnesi kitabını okuduysanız çok daha uzun bir süreye sığar.( Tolkienin Orta dünyasının yazılı olduğu çeşitli kitaplarda bu bilmece oyununun 1-2 gün kadar sürdüğü yazar.) Kısacası Yüzüklerin Efendisi gibi derin bir film değil ama Orta Dünyadan güzel bir macera filmi.