rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
22 Aralık 2012 tarihinde eklendi
"Orta Dünya" kitaplarını, filmlerini, hatta bilgisayar oyunlarını senelerce bıkmadan ve doyamadan tüketen biz hayranları için, "Hobbit"in sinema serüveni aslında başından beri bir soru işaretiydi. Farklı yönetmenlerin isimleri geçti, muhteşem üçlemenin ardından hayal kırıklığı yaratır mı, gölgede kalır mı düşünceleri baş gösterdi. Kısacası bir çekince, hatta bir korku vardı bende de. Üstelik film üç boyut teknolojisi ile ulaştı bizlere. Bu durum belki bazılarını heyecanlandırmıştır tabii, ancak üçlemenin naif teknoloji kullanımı benim gözümde ne bileyim bir "Avatar"dan vs. daha fazla gerçeklik hissi uyandırmıştı. Yani teknik anlamda iki boyuta dokunulmasını pek arzu etmiyordum. Bu gibi düşünceler ile girdiğim salondan, ilk saniyesinden sonuncusuna kadar gözümü kırpmadığım bir 3 saatin ardından çıktım. Peter Jackson... Tolkien "Orta Dünya"yı ve tüm bunları yarattı ve müthiş bir iş başardı tabii ki, fakat Jackson da bu hazinenin günümüz insanlığına ulaşması, beğenilmesi konusunda çok yerinde bir elçilik görevi üstlendi. "Orta Dünya"yı ve bu muhteşem hikayeleri aynı muhteşemlikte özümsedi, gerçekten de Tolkien'i "anladı"...Filmi çok beğendim. Anlatacak ve övülecek hem sinemasal hem de edebi anlamda çok fazla şey var. Nereden başlayabileceğimi de bilmiyorum. Önümüzdeki yılı sabırsızlıkla beklemeye koyuldum bile...
Kitabına göre ayarlanmış senaryodan birkaç sahne dışında çıkılmamış bir film...Beklediğim gibiydi.. Sinemada 3d izleyerek 2. olarak evde HD olarak izledim televizyonda sinemaninkinden 3d olduğu için grafiklerin muhteşemlğini keşfedemiyorsunuz ama evde izlediğimde grafikler görsel şölen ve fantastik filmller arasında yüzüklerin efendisinden sonra başyapıt olarak yerini aldı bende
seneler geçsede hayatımda izlediğim en güzel film lord of the rings serisi diyerek geçireceğimi düşünürken hobbit 2 bu tabuyu yıkarak listenin başına yerleşti izlmeyenler çok şey kaçırır
Arkadaşlar okuduğum yorumlarda izleyiciler genelde lotr serisi gibi olmasını beklemiş ama HOBBİT 'in çocuklara yönelik bir çeşit macera romanı gibi yazıldığını unutmamaları lazım. Ayrıca Bilbo ile gollumun bilmece sahnesi kitabını okuduysanız çok daha uzun bir süreye sığar.( Tolkienin Orta dünyasının yazılı olduğu çeşitli kitaplarda bu bilmece oyununun 1-2 gün kadar sürdüğü yazar.) Kısacası Yüzüklerin Efendisi gibi derin bir film değil ama Orta Dünyadan güzel bir macera filmi.
Bu, iki yıldan uzun süredir katılmaya çalıştıktan sonra nihayet Yeni Dünya Düzeni'ne, yani İlluminati'ye nasıl katıldığımı ve dolandırıcıların sürekli paramı nasıl çaldığını anlatan tanıklığım. Uzun zamandır İlluminati'ye katılmak istiyordum ama dolandırıcılar bu yılın başlarında internette Lord Felix Morgan ile tanışana kadar paramı çalmaya devam ettiler. Kendisiyle iletişime geçip her şeyi anlattım. Kaydolmamı önerdi ve başlamak için yüklü bir üyelik ücreti ödedim. Dünya Düzeni'ne kabul edildim ve kabul edildiğimde dolar aldım. Çok mutluyum! Ve Lord Felix Morgan'ın iyi çalışmalarını yaymaya söz veriyorum. Bugün İlluminati Yeni Dünya Düzeni'ne katılmakla ilgileniyorsanız, bugün Lord Felix Morgan ile iletişime geçin. Bu, her zaman istediğiniz İlluminati üyeliğini elde etmek için en iyi şansınız. Lord Felix Morgan ile Illuminatiofficial565@ adresinden e-posta veya +447353027456 numaralı WhatsApp hattından iletişime geçebilirsiniz.
Ben bir dwarf hayranı olduğum için (nedense bilmem) filmi 1 sene boyunca bekledim yüzüklerin efendisinden sonra hep derdim aslında dwarfların yasantısını anlatan bir filim cekseler keske diye. ve hobit in cekileceğini duyunca cok heyacanlan dım ama peter ın cekeceğini duyunca bir o kadar üzüldüm cünkü yüzüklerin efendisinde dwarf olan gimli yi şebek gibi göstermesi legolasın yanında ezik duruma sokması aslında bir kafada legolası atomlara ayıracak olan gloin olu gimliyi düşürdüğü durumu görünce üzüldüm sonra kader anı geldi ve hobite ilk seansa biletimi aldım.Ama düsündüğüm gibi olmadığı filmin ilk yarım saatinde anlamam güç değildi dwarfları okadar iyi filme yansıtmıs ki yasantılarını kıyafetleri o mükemmel sakal ve makyaşlarını ve mükemmel ötesi şehirlerini nutkum tutuldu. yaklasın 3 saat ben dünyada yasama mısım (bana 1 bucuk saat gibi geldi) dwarflar layik olduğu duruma gelmiş. nekadarda o 13 cüceden gercekten savascı olan 4 cüceyi asmasada gloin ve dwalini görmek gercekten mükemmeldi.ve dwarfların neden elfleri sevmediğini görmüs olduk. (elflerin canı cehenneme) dwarflar müthişti orclar cok iyidi trolleride ii ce tanımıs olduk goblinlere iyi yer verilmiş. efekler saten çağının 5 sene ilersinde 3 d izlemenizi tavsiye etmem. ayrıntıları kacırabiliyorsunuz. ve karanlık oluyor.Ben ce yüzüklerinin efendisinden daha güzeldi. hobit 2 için 1 sne nasıl gececek bilemiyorum. filim mükemmeldi ben ce.
Olumsuz eleştirilerin çoğu; filmi sadece hoppala zıppala aksiyon var mı yok mu olarak gören, güldüm-heyecanlandım bu bana yeter demek isteyen,HİKAYE KISMINA pek önem vermeyen zevksiz insanlardan gelmiş. Film böyle izlenmez kardeşim. O dünyanın içine kendin gireceksin. Ama o potansiyel yok ise yapcak bişe yoh. Kesinlikle izlenmeli !