Filmin en büyük eksiği tek bir mekanda geçmesi..Eğer bazı yerlerde olduğu gibi şehirde yaşananlar,kargaşa vs.. anlatılsaymış daha iyi olurdu..Kötü değil ama beklentilerinizin tersinde çıkıyor..
Filmin insanı son derece rahatsız ettiği kesin.Yönetmende o sahneleri öyle bir çekmişki sanki gözünüzün önünde yaşanıyor olaylar.Kötü film değil,aile filmi hiç değil ;)
Aslında her insanın görmek istemediği bir yanını da ortaya koyuyor bence. En gerekli duyun ortadan kayboluyorNe kadar iğrenç ve pis huy varsa hepsi hayatta kalabilmek için ortaya çıkıyor.Bir yandan da bu tür filmler yapanlar 'aha bakın bu olursa bittiniz' diyerek bizleri ekran başına topluyorlar ya ne diyeyim bilmem.
Oyuncular dikkati çeken ilk unsur bilindiği üzre, gayette iyiler açıkçası ama film farklılığıyla iyi başlayadursun, tutarsızlığından dolayı kendini yineleyip sıkıyor sizi.Sonunda toparlıyor gibi oluyor sanıyorsunuz ama nafile.Birkaç güzel sahne barındırmıyor değil ama verebileceğim en fazla 6 dır.
fernando meirelles tanrıkent ile keşfettiğim son derece yetenekli bir yönetmen. blindnessı çekeceğini duyduğumda ve konusunu okuduğumda içimi büyük bir merak kaplamıştı. Sonunda izleme fırsatı buldum meirelles ilk filmindeki uslubundan ve cesaretinden biraz uzak gibi görünsede yinede iyi iş çıkarmış bence. film gayet etkileyici sahnelere sahip. İnsanın zorda kaldığında neler yapabileceğini ne kadar acımasız olabileceğini açıkca gösteriyor. Julian Moore da çok iyi bir performans sergilemiş ama kör rolü yapan birçok oyuncuda güçlü bir performans göremedim. galiba hiç biri scent of a womanı izlememiş :) sonuç olarak izlemeye değer çarpıcı bir film 7/10
filmde bazı mantık hataları mevcut..(ölülerini kendileri gömmeleri gibi..)ama sonunda verilen mesaj,bernal ve mooreun oyunculuğu filmi başarılı kılıyor.İnananlar Tanrıya, inanmayanlar da doğal seleksiyona şükretmeliler bir çift göz için:))kaybedince anlaşılan kıymetlerin hayatımızda ne denli önemli olduğuna vurgu yapılmış. tabii doğru algılanabilmesi için de biraz mübalağa yapılmış. daha iyi olabilirmiş ama yinede izlenmeli...
Filmdeki mantıksızlık verilen şey verine mesajla uğraşılsa daha sağlıklı sonuç elde edilir.Matrixide adamlar uçuyor diyip reddedelim o zaman.İnsanlara ve toplum yapısına dair dört dörtlük bir eleştiri.Saçma ve birbirinin kopyası olan filmlerden sonra ilaç gibi gelecektir.
Bilim adına çok yararlı olabilecek kahramanımız ne yapıyor körlerle takılıyor, orda ne iş yapıyor diğer körlere kendi grubunu götürüp getiriyor ordada bi işe yaramıyor.Zaten başta gördüğümüz 6-7 karakterin aynı yere düşmesi yeteri kadar saçmaydı.Sanki sırayla bunlar hasta oldu, hemende bunlara ulaşabildiler.Tek derdi M.E.S.A.J vermek olan, insanlara, siz busunuz, bakın insanlık ne hale geldi demek için çekilmiş gereksiz bir film.
Gözleri gören kadın, tecrit edilmiş enfeksiyonel körleri gözlemlerken, insanoğlunun çıplak, ilkel ve hayvani taraflarına acımaktadır. Toplumdan hükümet zoruyla soyutlanmış bu insanlar kapalı ve kısıtlı bir alanda birlikte yaşayabilmenin kurallarını gelişi güzel yerleştirmeye çalışmaktadırlar. En baştan, yeniden başlatılmış bir birlikte yaşama normu, izleyici için şaşırtıcı olmayan sonuçlar doğuruyor. Çünkü kötüler kötücül karakterlerinin izinden giderek, normal yaşamdaki gibi fitne çıkarmakta zorlanmıyorlar.