En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
rudeonerudeone
Takipçi
1.698 değerlendirmeler
Takip Et!
2,5
10 Haziran 2015 tarihinde eklendi
Saramago beğendiğim ve eserlerinden bazılarını okuduğum, önemli bir yazardır. Belki de en bilinen (filmin de katkısı ile) kitabı "Blindness"ı ise okumamıştım. Kitabı ile karşılaştırma yapma durumum olmasına rağmen tahmin ediyorum ki, hatta eminim ki kitabından çok daha vasat bir film olmuş. Yazar da bu şekilde mi işlemiş bilmiyorum ancak film ile ilgili en dikkat çekici eleştirilerim şunlar: Karakterler çok çok uzak geldi bana, tamam sempatik gelmelerine gerek yok ancak bu kadar da antipatik olmasalardı daha iyi olurdu. Pek mantıklı olaylar yaşanmıyor baktığımız zaman. Özellikle karantina döneminde, tamam insanlığın acziyeti vs. gibi konular hakkında konuşulabilir, ancak karakterlerimizin bu kadar mantıksız ve saçma işler yapması, bir türlü filmin içine girememe neden oldu. Her zaman söylerim, ne kadar fantastik, ne kadar bilim-kurgu, ne kadar korku, komedi vs. her neyse, tüm filmler için geçerli bulduğum bir şartım vardır. O filmi izlerken sürekli "Neden şunu yapmadı?", "Bunu çok rahatlıkla başarabilir ancak neden başarmadı?" gibi (biliyorum izlemeyenler için biraz anlamsız geliyor şu aşamada) sorular beliriyor ise zihnimde, o filmi o saatten sonra beğenmem gerçekten oldukça zor. Tekrar ediyorum, isterse dünyanın en fantastik, en bilim-kurgu filmi olsun. Her zaman "akıl-mantık" dediğimiz o birincil şart sağlanmalı. "Blindness" her ne kadar önemli ve konuşulması gereken konulardan bahsediyorsa da, sinemasal anlamda, kaliteli oyuncu kadrosuna karşın, başarılı bulmadığım ve açıkçası belli kısımlarında sıkıldığım bir film.
Oyuncular dikkati çeken ilk unsur bilindiği üzre, gayette iyiler açıkçası ama film farklılığıyla iyi başlayadursun, tutarsızlığından dolayı kendini yineleyip sıkıyor sizi.Sonunda toparlıyor gibi oluyor sanıyorsunuz ama nafile.Birkaç güzel sahne barındırmıyor değil ama verebileceğim en fazla 6 dır.
Filmdeki mantıksızlık verilen şey verine mesajla uğraşılsa daha sağlıklı sonuç elde edilir.Matrixide adamlar uçuyor diyip reddedelim o zaman.İnsanlara ve toplum yapısına dair dört dörtlük bir eleştiri.Saçma ve birbirinin kopyası olan filmlerden sonra ilaç gibi gelecektir.
Filmin en büyük eksiği tek bir mekanda geçmesi..Eğer bazı yerlerde olduğu gibi şehirde yaşananlar,kargaşa vs.. anlatılsaymış daha iyi olurdu..Kötü değil ama beklentilerinizin tersinde çıkıyor..
Genel hatlarıyla kaliteli bir film olduğunu belirtmekte fayda görüyorum. Son dönemlerde izlediğim en iyi ve en ilginç konuya sahip filmlerdendi. Yönetmeni kutlarım ve senaryoda emeği geçenleri de tabi böyle önemli bir konuya salgın konusuna parmak bastıkları için. Salgın, körlük salgını bir şehiri ters düz edebilir mi? Şehirde yaşayanları allak bullak edebilir mi? İşte bunu sorunun cevabını buluyoruz filmde ki film öyle yavana atılıcak cinsten değil. Bir dünya yaratılmış filmde ve körlük salgını vuruyor insanları modern birşehirde...Filmde beni etkileyen körlük olgusu tabiki. Kötü birşey birden kör oluyorsun üzücü bir durum.Kör olanlar karantina altına alınıyor ve bir hücreye hapsediliyor.Sanki onlar Kuduz köpekmiş gibi hiç kimse yanlarına yaklaştırılmıyor. İmkanların kıtlığı nedeni ile çıkar kavgaları başlar hatta yeri geliyor namuslarını bile hiçe sayıyorlarKarantinaya alınanlar arasında kocasını bırakmak istemeyen ve virüsten etkilenmeyen bir de kadın var ve bu kadın körlere rehberlik etmeye başlar. Bu kadını beğeniyle takip ettiğim başarılı aktrist Julianne Moore yine başarıyla oynuyor. Ayrıca diğer rollerde Mark Ruffalo, Gael Garcia Bernal ve Danny Glover gibi önemli oyuncular mevcut rollerinin hakkını da veriyorlar.Film biraz daha uzun olabilirdi 150 dakika gibi. Yani biraz daha açsalar sıkmazdı,konu güzeldi beğendim bir 30 dakika daha sıkılmadan izlerdim. Ek yorum : İnsanoğlunun gelecekte yaşanabilecek salgınlara karşı uyarılmasını sezdim bir yandanda. Yönetmen şunu anlatmaya çalışıyor bakın böyle bir salgın olursa başımıza bunlar gelebilir mi?
Filmin insanı son derece rahatsız ettiği kesin.Yönetmende o sahneleri öyle bir çekmişki sanki gözünüzün önünde yaşanıyor olaylar.Kötü film değil,aile filmi hiç değil ;)
Son zamanlarda izlediğim en farklı en güzel filmdi diyebilirim. Empati kurma olayını çok iyi anlatmış. Ben çok beğendim tavsiye ediyorum. Hulk hulk yeşil dev seni bu hallerde mi görecektik ahh...
Çok değişik ve etkileyici bir senaryo, insan ister istemez kendini filmdekilerin yerine koyuyor ve bu da tüyler ürpertici. Ama senaryo kadar oyunculuklar ve yönetmenlikte bence büyük övgüyü hakediyor. Bence çok başarılı bir film..
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.