Kefaret

Buram buram romantizm...
Selcuk Genc
Selcuk Genc

8 Mart 2008 tarihinde eklendi
joe wright’tan tam anlamıyla bir başyapıt.En iyi film oscar ödülünü tam anlamıyla hakediyordu bence.Çok büyük bir haksızlık yapılmış...Keira Knightley (Cecilia Tallis) , James McAvoy (Robbie Turner) rollerinde performansları ile göz dolduruyorlar.Aşk için ödenen bedelleri göz önüne seriyor kefaret ve seyircisini başından sürpriz finaline kadar inanılmaz derecede büyülüyor...Yılın en iyi filmini kaçırmayın
HAMLET1980
HAMLET1980

10 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Midnight Blue ya kesinlikle katılıyorum .saçma sapan şeylere o kadar takılıyorki millet yok şu erotizsm yok açık saçık..belkide filmi izlemeden yorum yapıyor millet .ben filmi izledim kurgu harika hiç sıkmıyor .james mcavoyun oyunculuğu çok ii.10/8
Eren Yenigün
Eren Yenigün

8 Mart 2008 tarihinde eklendi
Muhteşem bi film gerçekten kusursuz...briony nin 13-18 yaşndaki ve yaşlılık hali cuk oturmuş...görüntü yönetmenliği çok iyi ve müzikler muhteşemdi ki oscar ı da kaptı zaten...10/10 favorim...kesinlikle izleyin!
Melek B.
Melek B.

19 Ekim 2007 tarihinde eklendi
keira ordaysa kesinlikle izlenirrr:P
cudiferat
cudiferat

10 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Öncelikle küçük kızın sözüne nasıl inanılır diyen arkadaşlara 2 cevap yazarak yoruma başlayayım:
1) Anne müstehcen içerikli mektubu da dikkate alıyor
2) ve en önemlisi Sınıf Farkı! kişi sonuçta alt sınıftan bir insan anlamaya dinlemeye gerek yok!!..

-Film gerçekten çok güzeldi özellikle 2. yarısı çok akıcı geçiyor. Keira Knightley in oyunculuğu ve güzelliği ilgi çekici.
-Müzikler gerçekten çok güzel ve alışıldığın dışında.
-Savaş sonrası Limandan Askerlerin Tahliyesinin anlatıldığı sahne gerçekten tarihdeki yerini almalı.
-Hele yaşlı kadının son anlattıkları yok mu tam anlamıyla yerime çivilendim. Buluşma sahnesinin gerçekte olmayışını anlatmasında ve Son Sahnelerde İki Aşığın gerçekte bi türlü olamayan buluşmasında Gözyaşlarımı Tutamadım...
-Keşke böyle olmasaydı, Keşke böyle olmasaydı dedim içimden hıçkıra hıçkıra
-Romantik-Drama filmleri seviyorsanız mutlaka izleyin 9,5/10
Ayse K
Ayse K

3 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Filmi beğendiyseniz birde kitabı okuyun derim. Kitapta birde karakterlerin ruh halleri de irdeleniyor. Ian Mcewan çok iyi bir yazar. Ama bir o kadarda acımasız; savaşı tüm çıplaklığı ve acımasızlığı ile anlatmış. Anlatım biçimi çok süslü sizi sarıyor ve kitabı bir türlü elinizden bırakamıyorsunuz. Ama şuana kadar izlediğim en iyi kitaptan uyarlama filmi diyebilirim. Kitaba sonuna kadar sadık kalınmış. Kitabı da okumanızı tavsiye ediyorum. Kitap bittikten sonra hangisine daha çok acımam gerektiğini anlayamadım. Kavuşamayan Robbie ve Cee’yemi yoksa kefareti ağır bir bavul gibi bir ömür sırtında taşıyan Briony’e mi?
SeSar
SeSar

31 Ekim 2007 tarihinde eklendi
bence film gerçekten iyiydi. edebiyat uyarlamalarının sıkıcı olduğunu düşünürdüm hep. bence işleyişi, zaman içinde hareket, karakterler çok iyi seçilmişler. romanı okumadığım için birebir uyarlanıp uyarlanmadığını bilemeyeceğim, ama bir sinema eseri olarak izleyen biri kesinlikle filmden etkilenir. güzel bi drama
hardserdar
hardserdar

8 Kasım 2007 tarihinde eklendi
gerçekten cok duygusal insan üzerinde etki bırakıyo film sonu herşeyi pekiştiriyo film sonuna kadar akıllarda soru işareti kalıyo tek kelimeyle mükemmel
semaver
semaver

9 Kasım 2007 tarihinde eklendi
çok güzel ve etkileyici bir film. oyuncular çok iyi, yönetmende . izlemenizi tavsiye ederim uzun süre etkisinde kalacağınız bir film.
mucaneros
mucaneros

14 Ocak 2008 tarihinde eklendi
filmi sinemada izlemek için gittiğimde, ne yazıkki tek kişi için oynatmayan bi sinemaya denk düşmüştüm...kesinlikle görmek istediğim bir filmdi, ve tıpkı çocuklukta kapaklarına bakarak aldığım plaklar gibi,beni yanıltmayacağından emindim...sabırla ikinci kişinin gelmesini bekledim(aslında gelen olmasa 2kişilik bilet alıp girmeyi kafaya koymuştum:)..sonuçta başlamasına 3 dakika kala yeniden salona geldiğimde 2 kişinin daha geldiğini müjdeleyen, ve filmi çok beğendiğini söyleyen gişedeki kızın heyecanı için bile değmişti aslında ...bunları neden anlattım;bazen çok nitelikli filmler bile, ne yazıkki gözden ve gönüllerden ırak kalabiliyor.ve şimdi aldığı ödüllerden sonra,(ki eminim oscarlardanda en az birini alacak)bi çok izleyici sinemalara koşacak... elbette film üzerine çok şey yazılacak,insanlar tüm bu yazılanları ilgi ile izleyecekler..ve üzerine bi çok yorum yapacaklar...benim için kefaret, izlediğim en güzel aşk filmlerinden biriydi...hem aşkın iki tarafı açısından,hemde karşılıksız seven bi kalbin,muhafazakar eğilimlerin arkasına saklanarak nasıl kıskançlık bedelleri ödettiği üzerinden...ve aşkla çarpan bu kalbin sonuçta ne olursa olsun, ince ve iyi olduğu gerçeğini, ve akıl erdikçe kendiyle ve gerçeklerle yüzleşerek yaptığı yanlışların sonuçlarına duyduğu pişmanlıklarla ;aslında çok sevdiği iki insana karşı nasıl bir kefaret ödediğine tanıklık ettiğimiz ,göz pınarlarımıza damlalar sıralıyan final sahnesiyle... aşkla sevmeyi, ve tutkuyla bağlı olmayı, sessiz soluksuz,ama sayfalar dolusu anlatılarla anlatılamamış bir derinlik ve güzellikle, ve muhteşem bir erotizmle anlatan; cecilia(keira knightley) nın içinden çıktığı havuzun suyuna, robbie(james mc avoy) nin tıpkı bir tene dokunur gibi ,saklı,çekingen ve arzulu, ve sevgi dolu, ve sınırda bir heyecanla dokunuşundaki; işte birini sevmek budur dedirten sahnesiyle..çekilen acılarıyla ,muhteşem kurgusu, ritmi ve görselliği ile.. olağanüstü müzikleriyle, sinemayı ve aşkı sevenlerde derin izler bırakacak,bi aşkı anlatırken sınfsal çelişkiler , paranın gücü ve ahlakı,savaş temasında nemalananlar ve fedakarlık yapanların ruhları üzerine cevaplarıda olan; insana ait, kıskançlık,sevmek,utanç gibi bi çok duygu üzerine düşünce fırtınaları yaptıran, ve aldığı her ödülü, her saniyesindeki samimi anlatımıyla sonuna kadar hak edecek,kıpır kıpır bir heyecanla izlenen muhteşem bir film(bence:)...mutlaka izleyin:)
dodoku
dodoku

23 Ocak 2008 tarihinde eklendi
izlenmeye değer bir film 10/9
arettiiii
arettiiii

26 Ocak 2008 tarihinde eklendi
müzik film basladığında ilgi cekici hale getirdi beni basarili bir soundtrack olduğunu düsünüyorum ilk basta güzel bir baslangıc.
değişik bir senaryo ve kısıde bıraktığı etkı flm bittikten sonra cok güsel..izlenmeye değer bir film .''james mcavoy '' favori oyucularımdan biri ve bu filmde de kendini göstermiş ..
gozdee59
gozdee59

8 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Oscara aday filmler arasında, oscarı hem kurguyla hem oyunculukla en cok hakeden film. Olayları ve insanları karsıdan bakarak yargılamamak gerektıgını gosterip değişik sonuylada akıllardan silinmeyecek.Eger titanic, the notebook tarzı ask fılmlerinden hoslanıyorsanız bu filmede hayran kalıcaksınız. 10/10
ahmetcindemir
ahmetcindemir

14 Şubat 2008 tarihinde eklendi
çok güzel bir film herkese tavsiye ederim uzun zamandır bu kadar iyi bir senaryoya sahip film izlememiştim. bence oscarın en büyük favorisi...