Berbat bir film, bu puanı nasıl almış merak ediyorum. Bir film bu kadar saçma olur. İlk film güzeldi. Ama bu baştan sona hayal kırıklığı. Bi kere karakterlerin ölümleri çok saçma. Yani 'yan karakterleri bir an önce öldürelim de az sayıdaki karakterlerle konuyu devam ettirelim' mantığı mevcut. Ölme nedenleri de acayip saçma. Boş yere kahramanlık yapmaya çalışan biri Hollywood filmlerinde mutlak olur zaten. "Ben size yardım çağıracağım" deyip gruptan ayrılarak ucubelerle dolu bir yerde tek başına dolaşmak ne derece mantıklı? Peki yardımsever ucubeye ne demeli. Askerlere yaptığı yardımın nedeni ne? Hiç korkutucu değildi. Senaryo çok zayıftı. Tutarsızlıklar var bir kere. Yahu ucubeler nasıl olurda askerlerin diplerindeki araca kadar gelip yakarlar da askerler bunu fark etmez. Bir de askerlerin silahlarını kaşla göz arasında nasıl alıyorlar? Böyle olmaz ya... Resmen ticari amaçla yapılmış ucuz bir film. İzlemeyin demekle de olmuyor, izleyen izler. Kısacası bomboş bir film.
Arkadaşlar ilk filmde Alexandre Aja faktörü vardı ki; bence korku sinemasında çok önemli bir isim. 2. fimde ise Martin Weisz adlı klip yönetmenliğinden gelme arkadaş. Martin Filme birşey katamamış. Ancak, Alexandre Aja’nın ilk filmden kalma meyvelerini toplamış. Oyuncular ise tek kelimeyle berbat. Ama konu o kadar iyi ki 3-5 devam filmiyle daha seyirciyi salonlara toplamaya yeter. Filme + Martin Weisz - Oyuncular ---